- Член од
- 14 ноември 2008
- Мислења
- 3.418
- Поени од реакции
- 856
Абе, го сонвав другар ми ама со обелена коса. Скроз обелена, а исто стар колку шо е сега. Има некое значење нешо ова ?
Anyone?Сонував како се наогам во мојот двор и таму имаше две кучиња...(моите ги сонував)кафеави по боја...Едното куче беше поголемо а другото помало...И поголемото го бањав :kesa:
Што значи тоа?
Ако сонуваш место некое и ако има висина или удолница, сум слушнал дека таков период ти следи во животот (добар или лош), е сеа за кокошкиве поима неамAnyone?
Сонував и друг сон...
Како со мои пријатели се качуваме во автобус и стигнуваме до некое место...таму прават некој ритуал и треба да погребат некое животно...во тој случај беше кокошкаposи ние бевме повикани,подоцна кога си тргнавме погледнав кон небото и видов како пага звезда,и нормално си помислив желба.По неполна минута почна да има поплавасите бегавме кон своите куки,почнаа да пагат и жарчиња од небото...
Објаснување?
релативно убав и позитивен сон, качување нагоре со автобус е успех со многу труд, кокошка се гласови и озборувања од страна кои ти ќе ги спречиш, да паѓа ѕвезда од небото е остварување на некоја желба, поплава ме асоцира на наплив на емоции нешто солзи и сл но се толкува како штета ако гледаш поплава, но ако те зафати поплава пак се толкува како добивка, а жарчиња пак се љубов и страст, а некаде се толкува како среќа.Anyone?
Сонував и друг сон...
Како со мои пријатели се качуваме во автобус и стигнуваме до некое место...таму прават некој ритуал и треба да погребат некое животно...во тој случај беше кокошкаposи ние бевме повикани,подоцна кога си тргнавме погледнав кон небото и видов како пага звезда,и нормално си помислив желба.По неполна минута почна да има поплавасите бегавме кон своите куки,почнаа да пагат и жарчиња од небото...
Објаснување?
може го мачат премногу проблеми и грижи, белата коса пак уште се толкува како мудрост а наштите балкански соновнци ја толкуваат како нарушено здравје.Абе, го сонвав другар ми ама со обелена коса. Скроз обелена, а исто стар колку шо е сега. Има некое значење нешо ова ?
сонот ти е ептен штуро објаснет но колку успеав да сватам во сонот излегол голем камион пред неа тоа ме асоцира на некоја пречка во иднина. друго не сватив ништо од сонот кој го раскажа, извини!Ми треба помош околу еден сон, што јас не го сонував. Го сонуваше друга личност од женскиот пол.
Сонот го сонувала во нетврток после полноќ
Прв пат и се случило да сонува таков сон.
-Си одела таа кон дома со нејзиниот поголем брат со автомобилот, и во еден момент пред нејзините очи излегол голем камион. и наместо да продолзи понатаму сонот таа се разбудила и исцркала и започнала да плака. Било многу страшно
(Пред да го сонува сонот, предходната ноќ била со дете кое имало девојка а таа не знаела. И многу им е жал што го сторила тоа но се случило не знаела)
епа убав сончев ден е пријатна ситуација, убави мигови, но да заврне снег среде лето е ненадејно изладување на односите со некого. Некаде снег да паѓа се толкува како среќа или материјална добивка, додека пак голем снежен нанос е штета или тежина, тага.Сонував како сред лето, убав сончев ден и наеднаш почна да врне снег.
Читав нешто по интернет и вели дека снег во лето значи бескорисни потфати. Ваше мислење?
заби да паѓаат на сон обично се толкува како смрт на некој од твојата околина, ако се работи за предните заби тогаш се работи за некој близок, истотака ако почувствуваш болка, ако е некој друг заб катник итн тогаш се работи за некој подалечен.I'm a new one huh,temava e dosta zanimliva i ova sonovive se 4udna rabota.....
Eve posledniov son sto go sonuvav:imam izvadeno zab i odam kaj eden poznanik da baram zab za da go namestam.megutoa nema pa jas trgnuvam po ulicata i gledam edna zena,ja prasuvam za zab i ona mi veli deka imam dve nedeli da najdam..i posle se razbudiv ako moze vase tolkuvanje fala odnapred:salut:
епа вака темни облаци се тага како и полумрак, грмежи некаде се толкуваат како ненадејна среќа, а некаде посебно ако се силни или ако удри гром во дрво се работи за штета, таткото во сонот со наведната глава не се срамел туку е тажен најверојатно заради твоето отсуство, евентуално може човекот спрема тебе нешто згрешил, направил нешто заради што се кае, униформираните лица кои лебдееле и го носеле укажува на неговата смрт, најверојатно Бог така сакал, црква уште се толкува како утеха, а некаде и како среќа, мене ме асоцира на заштита од Господ.Мојот сон!
Не мислев да го раскажам но ете вие ја имате таа чест да сте први.
Се случи да го сонувам фебруари 2009год. истата таа вечер кога ја добив веста дека татко ми починал.
И сега кога нешто прочитав што се случува после смрта, се запрепастив колку во тоа има вистина.(за ова после некој друг пост)
Во сонот,како да се наоѓав во мојот роден крај. Се нормално тој ден излезен на сред село и стојам.
Кога одненадеш од северната страна,се зададоа темни облаци и од денска светлина настанува полумрак.
Облаците како црнила идат на кај нашето село и како да се тркалаат и по небото и по земјата се наоколу трешти,светнува,грми...
Кога ќе се сетам и сега ме зафаќа страв.
А подалеку пред мене едно20 метри, застануваат двајца млади луѓе во некои убави униформи и гледаат назат преку мене.
Од некаде зад мене се појави таткоми и со наведната глава помина покрај мене и се упати кај тие униформирани луѓе.
Помина без збор, како да се срамеше од мене.
А тие исто, без збор да кажат го фатија од двете страни под мишка и тивко како да лебдеја ниско над земјата се упатија накај малото ридче
над селото каде се наоѓаше нашата црква.
А во пет-шест утрото ми се јавија на телефон и ми рекоја оди запали свеќа.
Знаев без да прашам што се случува. На некои сонови не му треба толкување нели?
Завчера сонував како сум била кај некои непознати луѓе и едноставно почнале да си се убиваат меѓу себе. После некој мене ми здрви куршум во стомак. Ми течеше крв, паднав и мислам дека осетив болка. После као некој ме преместил на терасата на баба ми и чекаме да дојде кајчето. И сеа ме префрлаат во кајчето и како пловиме по Охридско Езеро бегајќи ваљда и застануваме до болница. Сеа влагам јас во болницата не ја чувствувам толку болката, но пак ко да имам нешто закачено на стомакот. И нешто има полиција се распрашува шо праиме, јас раната ја кријам, и како да ги кријам и тие што ме упуцале. Еден другар ме издава дека сум дојдена да ми го извадат куршумот и јас му се лутам и се дерам колку е он уствари глуп. :nesvest: И после во болницата, си идев од врата до врата прашувајќи некој дали знае да ми го извади куршумот од стомак. Ме одбиваат цело време, како болницатаа почнува да личи моето средно школо, и таму наоѓам еден шалтер си прашувам дали вадат таму куршуми, си влагам и таму имало гадна миризба и болнички кревет и внатре некое чудно, ваљда изгорено човечко тело а човекот жив бил мислам....
Соновиве ми се кои од кои побезвезални :ija: