Marko vojvoda
Archduke - Archangel
- Член од
- 31 јули 2008
- Мислења
- 70
- Поени од реакции
- 5
Во антиката соновите биле сваќани многу сериозно заради нив биле почнувани војни и биле уништувани многу империи...
Сум сонувал како сум се тепал со некој(незз кој поточно) и од страна имало други момци и тие ни се пуштиле на нас 2ца да не тепаат и сме почнале да бегаме.Шо значи сеа ова?!
расипани заби велат недостаток на енергија, исцрпеност, настинка итн, поправање заби опоравување! ништо страшноsonuvav jak kako sedam vo bolnica kaj zabolekar i ke mi pravile zabi nekoj sum ja otvarala cela usta i site zabi mi se gledaa ???
маскембал и маскирани лица ме асоцираат на лажни луѓем лажни индентитети, неискреност, лицемерие, некој не се прикажува кон тебе во правилно светло, убијци ... дури може некој е опасен меѓу тие луѓе, човек со деструктивни намери кон тебе, дете се проблеми, скршена рака нешто ќе те онерасположи, онеспособи физички или психички...или недостаток на енергија, нешто ти се ускратило.Сонував дека било маскембал... Сегде имало полиција,затоа што меѓу маскираните имало убијци... вниманието цело време ми било на неекое дете со скршена рака...
многу возможно и е некој значаен сон штом ти се повторува, означува нешто значајно низ кое поминуваш или допрва треба да биде.Возможно ли е да се сонува еден сон повеќе пати ? Или јас само мислам дека сум го сонувал два пати ?
Во сонот еден огромен камен брка две кокошки Мора да е значаен =)многу возможно и е некој значаен сон штом ти се повторува, означува нешто значајно низ кое поминуваш или допрва треба да биде.
ххаха смешно, но кокошки се озборувачки, кавга, лоши зборови, камен некоја тежина.Во сонот еден огромен камен брка две кокошки Мора да е значаен =)
грозје да береш е некоја добивка, според мене е убаво посебно ако е црвено грозје но и белото е добро, да сонуваш дека се разденува односно преоѓање од темнина на светлина е излегување од некоја тешка ситуација или разочарување кое те депримира и означува нов почеток нови успеси и остварувања на желбите.Aј ве молам објаснување за сонов.Некаде пред Велигден сонувам како идам да берам грозје.До нивата имаше црвен комбајн.Беше ноќ.Одеднаш на сред ноќ од запад се појави сонце.Ми го објаснувале многу луѓе на никој не верувам( сонот мислам го сонував на 12 години сега сум 15,уште го памтам лол).
првиот дел од сонот значи дека твојот покоен брат те чува и пази на тебе, евентуално може нешто си мислел на него или потсвесно посакуваш да го запознаеш, но како и да е сите починати роднини јас верувам дека се нашите заштитници, инаку дух според соновниците значи прекинување на некоја врска со некого.ајде молам објаснување на сонов(иве). Ретко сонувам. Скоро никогаш. Али кога ќе сонам нешто цел живот ме мачи. Ова беше последно.
Сонувам како седам кај еден другар дома и сме сами. Тој излезе и јас останав сам во собава. Наеднаш до мене седи мојот брат ( кој инаку е одамна починат, 6 години пред јас да сум роден ) и јас почнувам да правам муабет со него. Набрзо се враќа другаров и ме прашува со кого прам муабет. Јас му викам со брат ми. Тогаш свајќам дека тој не го гледа. Излегов надвор со духов и продолжив да правам муабет за тешки теми. Наеднаш го прашав дали навистина во Ноември ќе има војна.... и тој ми се насмеа само и се разбудив....
Наредната вечер сонувам градов мој ( Прилеп ) како е распаднат ( по се изгледа како да поминал низ војна или елементарна непогода ).... и знаеш јас си одам во мојава зграда која има три влеза. Мојот е насредина, а вратите од другите два влеза не се гледаат меѓу себв но можат да гледаат во мојот влез. Јас одам накај мојот влез кога гледам пред еден од од соседниве два влез стои доста голем човек, со брада, чудна облека и камшик. Јас се исплашив и почнав да бегам, кога ме одри со камшикот мислам дека уште ме боли на грб. Ме удри и ми вика "Застани! Само сакам нешто да те прашам.." . Јас во сон онолку се немав преплашено и знаеш одам накај него. Кога кај другиов влез гледам ист како него само ова со синџир и ми покажува знаци како демек да не одам кај овај со камшиков. Веќе незнаев шо да прам и овај со синџирот ме врза и ме тргна накај него. Го прашувам целиот возбуден кој се тие двајца, шо сакаат од мене, шо се случува... тој сами ми се насмеа и таман почна да зборува се разбудив....
Еве има можи 3-4 месеци ништо немам сонувано.... еднино ова го имам сонувано во цела година и би сакал ако има некој стварно шо се разбира од сонови да ми ги протолкува. Благодарам однапред
сонот е позитивен, косопаст е ослободување од маките како и шишањето, а да ти порасне нова коса тоа се нови гриши и потешкотии, а штом си плачел и пиштел тогаш те очекува некоја среќа, среќно решение на проблемите најверојатно.Често сонувам како ми паѓа косата... Онака, ја прочепкувам косата, и рацете ми се полни со вланка, а главата секако, проќелавена :Ѕ И скоро секогаш, одма во истиот момент почнувам да плачам и да пиштам... Anyone?