Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
T700 - ЈОК
(мое мислење спрема она што прочитав за него)
Лоши особини (мани) му се:

Inconsistent touchscreen icon behavior

Flash is weak

Poor low light capability

Strong chromatic aberration at both ends of the zoom range

Higher than average geometric distortion

Particularly blurry at ISO 200

Reds and blues oversaturated

Noticeably soft corners

No custom white balance

Focus often out to lunch

Slow startup and shutdown

HDTV cable is extra

Playback button doesn't power off camera

Болдираното има влијание на квалитет на слика
Ова е далеку од полупроффесионален апарат. Ова е апаратче за зезање и штракање наоколу.

S

StormRage

Гостин
не ни реков дека е ПП... ама значи не вреди за тие пари... епа му го враќам фала :) ја би и пп али зависи до шо пари одат да знам а иначе овај нишо зато реков па и чудни слики ми ваѓа... а вие шо би ми препорачале од сони? некој дигиталец можда и полу про само да не е ептен изгор :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.003
А наместо Сони да си земеш Канон па Госпо’ да те види чедо божје :)
Кажи буџет, ќе ти одбереме модел :wink:

Јас лично би ти препорачал Canon PowerShot SX120 IS + подарок 4GB SD, торбичка LowePro, полнач со 4 батерии за 13.999 денари во Pix+

S

StormRage

Гостин
Тонка барам ја сони... ради шо овој шо ми ги носи работи во сони во швајцарија (значи крадени носит :) ) зато барам нешо сони... а башка и најпоќе искуство иам а и за дигиталциве сони се упм... а друго до околу 9000 максимум

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
canon 1000d anyone? na novo e 400e ili da ne frlam pari?
Кога јас би имал 400 евра за ДСЛР би зел нешто подобро макар и половно наместо 1000ка
1000ка е дното на канон ДСЛР, то е осакатена 450-ка така да би зел или половна 450ка или половен д20, д30.

Член од
10 март 2009
Мислења
32
Поени од реакции
0
Кога јас би имал 400 евра за ДСЛР би зел нешто подобро макар и половно наместо 1000ка
1000ка е дното на канон ДСЛР, то е осакатена 450-ка така да би зел или половна 450ка или половен д20, д30.
да знам, но сеуште неам собрано пари такада... тој е најевтиниот, имам сликано со него, фин е, а за поскап апарат на старо шубе ми е некако да зиам...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
да знам, но сеуште неам собрано пари такада... тој е најевтиниот, имам сликано со него, фин е, а за поскап апарат на старо шубе ми е некако да зиам...
а бе се се гледа и се проверува, апарати продаваат луѓе кои ги чувале и пазеле, па и на ибеј се гледа кој е фер и поштен продавач.
од надвор се гледа дали е апаратот чуван и пазен дали му се менувани често објективите колку има испукано... како и кола ко ќе купуваш си има знаци и тајни да видиш колку е очувван апарат.

Член од
30 март 2009
Мислења
251
Поени од реакции
20
Сакам да си купам нов апарат, ми се допадна Никон П90

Препораки се добредојдени

Буџет до 25 000 ден +/-

S

StormRage

Гостин
а можит и половно нешо не е важно... самооо мојот стар е Sony DSC-P120 ама со 5,1 МП... така да чекам пукајте модели :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

Буџет до 25 000 ден +/-
ДСЛР (било каков) е подобар од некои поин енд шот
Овие не се нешто посебно во ранг на ДСЛР али се НАД било кој поинт енд шот или просумер апарат

http://www.pixplus.com.mk/index.aspx?tabindex=0&tabid=1&productid=336&directoryid=+230&ctrl=productdetails

http://www.pixplus.com.mk/index.aspx?tabindex=0&tabid=1&productid=934&directoryid=+229&ctrl=productdetails

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18

Буџет до 25 000 ден +/-
Ако сакаш ултразум апарат тогаш Panasonic FZ38 или Canon SX20 IS ти се подобар избор.

S

StormRage

Гостин
Народе најдов се продава Canon EOS 40 D со едно објективиште огромно... (единствено шо запамтив беше 77 mm. за објективот...)го дава така со се батерија (мислам и картица ама не сум сигурен) има и торбица за 450 евра... е сега проблем е понудата е уште 2 дена пошо после бега швајцарија ... ако има заинтересирани пп :)

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
Кај најде да се продава? :) Тоа 77мм за објективот ништо не значи.

Kajgana Shop

На врв Bottom