Primera Division

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар фудбалски тим во Шпанија?

• Вкупно гласачи
    293
Статус
Затворена за нови мислења.
ајде наредната недела ЕЛ КЛАСИКО!!!инаку гласав за валенсија :smir:

Се мисли за оваа сезона или општо?

Инаку сум навивач на Реал Мадрид, но овие последниве сезони не демонстрираат фудбал кој доликува на кралскиот клуб. Затоа гласав за Барса.

Прашањето на анкетата е погрешно поставено, треба да биде кој ќе ја освои Примера оваа сезона.

Да, и ќе требаше нова тема за Примера секоја сезона. Вака, нека си гласаат за општо за тој што мислат дека е најдобар.

Да, и ќе требаше нова тема за Примера секоја сезона. Вака, нека си гласаат за општо за тој што мислат дека е најдобар.
Отварање на нова тема секоја сезона и не е така тешка работа, али ајде, вие си знаете.

Големото дерби на Примера кое се игра утревечер од 20:00 часот привлекува огромно внимание кај светската фудбалска јавност.
По 158-ми пат едни наспроти други ќе се најдат фудбалерите на Реал Мадрид и на Барселона.
Каталонците со четири бода предност ќе допатуваат во главниот град на Шпанија, додека шампионот Реал Мадрид се надева на три бода со помош од навивачите на Сантијаго Бернабе.
Во другите натпревари од 34-то коло на Примера играат:
  • Нумансија - Малага
  • Виљареал - Севиља
Во недела играат:
  • Осасуна - Рекреативо
  • Депортиво - Ваљадолид
  • Мајорка - Хетафе
  • Спортинг - Атлетик Билбао
  • Расинг - Алмериа
  • Еспањол - Валенсија
  • Бетис - Атлетико Мадрид
Табела:
  1. Барселона 82
  2. Реал Мадрид 78
  3. Севиља 57
  4. Валенсија 56
  5. Виљареал 55

Вчера се одигра и заврши големото дерби во Примера со уништување на Реал и веќе го имаме новиот шампион на Шпанија, а тоа е " FC Barcelona "

i pokraj toa sto porano navivav za Real moram da priznaam deka barsa ke ja zeme titulata ovaa godina so igrata sto ja pokazuvaat (ne go smetam golemiot poraz sto ke go dobie od Manchester vo finaleto na ЛШ )

Браво Барса!

Просек три гола по натпревар.
Казнети најголемите ѕвезди со 500 евра заради 2-минутно каснење на тренинг.

=> игра + карактер = недвојбена титула! :toe:

Честитки на Ромите за освоената титула :smir:

37 коло во Шпанија

-Натпревари-

Рекреативо - Сантандер
Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид
Малага - Бетис
Алмериа - Еспањол
Реал Мадрид - Мајорка
Севиља - Депортиво
Ваљадолид - Спортинг Гијон
Гетафе - Нумансија
Виљареал - Валенсија
Барселона - Осасуна

Ова е претпоследно коло во Шпанија.Сите натправари се играат денеска со почеток во 21 часот.

Останува уште да се види дали Барса ќе го сруши рекордот на постигнати голови во една сезона.

Ajде Велија, биди таков добар пиљар каков што те дал Господ, откупи ги правата за Примера Дивизион. :back:

i pokraj toa sto porano navivav za Real moram da priznaam deka barsa ke ja zeme titulata ovaa godina so igrata sto ja pokazuvaat (ne go smetam golemiot poraz sto ke go dobie od Manchester vo finaleto na ЛШ )
Да нели.......:helou::helou::helou:

Најдобрите 11 во Примера изминатава година според мене:
----------Касиљас-----------
Алвес----Гарај---Пике---Капдевиља
-------Чави-------Иниеста-----Робен
Меси-----------Виља--------Форлан
Замени:
Валдес
Рамос
Пепе
Пујол
Иниеста