Speedtest.net (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата mALEFACTOr
  • Време на започнување Време на започнување
Значи сакаш да кажеш дека за бугарија ти тестов не за мк :) ок токаш ама и они напреднале во локалното ниво :)

Бугарите се 5 ти во светот со најбрз интернет :) многу се понапред од нас, тука веќе пола Софија е на оптика.

Што викаш за ова:

Македонски телеком - оптика.

Скопје:

649386936.png

Frankfurt:

649387555.png

Во Скопје веќе е започнато, но сеуште е мало покривањето. Од Јануари 2010 ќе започнуваат со покривање на поголемиот дел од Скопје, а и останатите поголеми градови - Тетово итн. :D

Што викаш за ова:

Македонски телеком - оптика.

Скопје:

649386936.png

Frankfurt:

649387555.png

Во Скопје веќе е започнато, но сеуште е мало покривањето. Од Јануари 2010 ќе започнуваат со покривање на поголемиот дел од Скопје, а и останатите поголеми градови - Тетово итн. :D

Oптика си е оптика, а од кај најде ти да ја тестираш од телеком дирекно?

Во Скопје има оптика веќе бе. Во продажен салон влегов и тестирав. :)

Еве ти информации за оптичкиот интернет:
http://www.t-home.mk/mk/?z=1226

да де значи ти немаш уште дома то те прашав, инаку не е ништо посебно бавен е софија за истите пари неограничен 100Mbps down so 100 Mbps upl

да де значи ти немаш уште дома то те прашав, инаку не е ништо посебно бавен е софија за истите пари неограничен 100Mbps down so 100 Mbps upl

Абе бугарите колку имаат за надвор? 10мбпс?

Македонија има 60 мбпс за бизнис корисници и 40 мбпс за домашни корисници - надвор. Изгледа ги стигаме бугарите. Сега само треба да чекаме да го постават оптичкиот кабел и низ другиве градови. Дел од Скопје веќе си ужива во големите брзини. =)

Друже како и да е за 40мбпс со 40мбпс за уплоад ти е скоро 3000 ден за домашен обичен корисник му е скапо ја 1700 плаќам за 10мбпс :)

Македонија има 60 мбпс за бизнис корисници и 40 мбпс за домашни корисници - надвор. Изгледа ги стигаме бугарите. Сега само треба да чекаме да го постават оптичкиот кабел и низ другиве градови. Дел од Скопје веќе си ужива во големите брзини. =)

Знаеш зашто бг ја стигнавме? Зашто бг е поголема од нас и мнуго повеќе пари за оптика плаќаат да влечат за разлика од нас :) тука сме во предмост а во бг од оптика фтп кабел од свич до дома ти иде не оптичќи кабел до дома :) тоа е предноста кај нас
:)

Друже како и да е за 40мбпс со 40мбпс за уплоад ти е скоро 3000 ден за домашен обичен корисник му е скапо ја 1700 плаќам за 10мбпс :)

Знаеш зашто бг ја стигнавме? Зашто бг е поголема од нас и мнуго повеќе пари за оптика плаќаат да влечат за разлика од нас :) тука сме во предмост а во бг од оптика фтп кабел од свич до дома ти иде не оптичќи кабел до дома :) тоа е предноста кај нас
:)

Сигурен си ?
твој личен интернет с оптично влакно в дома ти---копирано од страната

еве види ги понудите http://www.pon.bg/index.php

Па спореди.

1lev=30 denari

Мене не ми е јасно малце се 10 мбпс неограничен интернет? Јас имам 512 па ми е супер правам по 100 гига во месецот :smee::smee::smee::smee:

Дечки има некое чаре ако ги надмашиши 10те гига лимит? Сменив пакет пред 2 месеци и се префрлив на Call and Surf и не сменив пас па претпоставувам некој ме одрал од крадење - не е можно за 10-15 дена да направам 13 гига. Цели месеци се утепувам гледање стримови фудбал и филмови па до кај 8.5-9 сум стигнувал макс.

Вака споро е да ти се присере 2 минути yahoo отвара... Ко на времето на dial up се осеќам :jaj:

:kesa:

Дечки има некое чаре ако ги надмашиши 10те гига лимит? Сменив пакет пред 2 месеци и се префрлив на Call and Surf и не сменив пас па претпоставувам некој ме одрал од крадење - не е можно за 10-15 дена да направам 13 гига. Цели месеци се утепувам гледање стримови фудбал и филмови па до кај 8.5-9 сум стигнувал макс.

Вака споро е да ти се присере 2 минути yahoo отвара... Ко на времето на dial up се осеќам :jaj:

:kesa:

Па смени пасворд инаку 10 гига се ништо само страни да отвараш радио да слушаш онлајн ју туб и слично за две недели најмногу се врви.

Абе сменив сега пас нормално ама барам решение за овој месец.

Инаку и до сега имав 10гига и со таа иста активност никогаш ги немам надмашено (не капам на нет, многу трошам само кога ќе пуштам стрим ако не оди во живо уткамица што сакам да ја гледам и многу ретко филм ако најдам некој) :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom