Незнам ова дали го имаше :
На островот има 2 села , едното село е селото на Правдените , тие секогаш кажуваат вистина и се мн. добри.
Другото село е селото на Неправдените , тие секогаш лажат и се човекојадци.
На раскрсницата седи еден човек , вие незнаете од кое племе е .
Имате право да поставите само едно прашање за да го добиете одговорот.
Кое прашање ќе го поставите?
Јас па би одиграл вака:Незнам ова дали го имаше :
На островот има 2 села , едното село е селото на Правдените , тие секогаш кажуваат вистина и се мн. добри.
Другото село е селото на Неправдените , тие секогаш лажат и се човекојадци.
На раскрсницата седи еден човек , вие незнаете од кое племе е .
Имате право да поставите само едно прашање за да го добиете одговорот.
Кое прашање ќе го поставите?
Како дали си од ова село кога го гледаш само патот а не селото.Ќе го прашаш човекот: Дали си од ова село?
Ако одговори ДА, тогаш тоа значи дека е од селото на Праведните, бидејќи ја зборува вистината.
Ако одговори НЕ, тогаш си кај Неправедните, бидејќи тие неизлечиво лажат, па ќе те излажат и дека не се од нивното село.
Може да е некој од неправедните па да го праша дали е од селото од праведните и ќе одговори со да,па со тоа ќе излажи...Ќе го прашаш човекот: Дали си од ова село?
Ако одговори ДА, тогаш тоа значи дека е од селото на Праведните, бидејќи ја зборува вистината.
Ако одговори НЕ, тогаш си кај Неправедните, бидејќи тие неизлечиво лажат, па ќе те излажат и дека не се од нивното село.
Toчно . Инаку ме мрзеше да листам па го пишавЌе го прашаш: "Кој пат води до твоето село?"
Праведниот ќе ти ја каже вистината, човекојадецот ќе те излаже и ќе ти го покаже патот кон праведните луѓе.
Инаку го имаше ова поназад ако добро се сеќавам
Go imase nekako so zatvorenik ili sl.Toчно . Инаку ме мрзеше да листам па го пишав
Money? да не е the rich have it the poor need it?What is Greater Than God
More Evil Than The Devil
The Rich Need It, The Poor Have It
And If You Eat It...You'll DIE....?
Што е тоа?
Ако го имало извинете ме мрзеше да барам....поз
Оф да.. одговорот е (кога веќе почнавме на анг.) "Nothing"What is Greater Than God
More Evil Than The Devil
Што е тоа?
Ајде давајте, само некој претходно да го каже одговорот на оваа:ајде давајте логичги задачи,да тупиме мозок малце
What is Greater Than God
More Evil Than The Devil
Што е тоа?