Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
talenti ima mnogu no koga ne gi vikaat toa e treba da go zemat za seniorska reprezentacija i david babunski

Иако е многу млад.....се сложувам со тебе!
Нема никој да забележи тоа што е многу млад, впорчем подобро некој под 18 да дебитира одколку некој на 30 години.

БТВ во февруари ќе играме пријателски натпревар али уште не е дефинирано со кого, има две опции: против Полска во Турција, или против Колумбија во Португалија... Исто имало и трета понуда од Луксембург да ни гостуваат во Скопје ама таа ја одбиле нашиве (фала богу, не цело време со такви тимови да играме). Мислам дека Полска и Колумбија би ни биле по мерка :)

Се надевам ќе го повикаат Адмир Мехмеди, ми изгледа на голем талент.

Илчо ќе ги пропушти следните 3 меча ради инцидентот, донеле одлука:
http://www.bundesliga.at/news/index.php?&sub1=6&sub2=6_40461

И не помина до толку лошо...
Па како што се навестуваше и шпекулираше со поголема казна овие 3 меча и малце му се, али на таквите не му иде умот ни со 40 меча казна, не пак со 3.:toe:

Па и мене 3 натпревари не ми изгледа на некоја голема казна со тоа што направи... Едно е да направиш груб фаул во жарот на играта (за што би добил црвен, со кој би го напуштил тој меч и го пропуштил следниот) а друго е да му се фрли на некој и џигер да го направи од тепање и да го прати у болница...

Па и мене 3 натпревари не ми изгледа на некоја голема казна со тоа што направи... Едно е да направиш груб фаул во жарот на играта (за што би добил црвен, со кој би го напуштил тој меч и го пропуштил следниот) а друго е да му се фрли на некој и џигер да го направи од тепање и да го прати у болница...
Од каде па го направил џигер од тепање :pos:
Немаме некои точни информации за што се случило, во Австрија Наумоски и не е баш популарен, затоа информациите од таму и не треба да ги земаме многу здраво за готово.

Епа пишуваше дека ме нанел потрес на мозок, сеа имаш право, може новинарите да преувеличувале ама ако е точно ондак очигледно доста го натепал...

Епа пишуваше дека ме нанел потрес на мозок, сеа имаш право, може новинарите да преувеличувале ама ако е точно ондак очигледно доста го натепал...

Moже слабодушен бил, па и од малце добива потрес :tv:

Годинава ја завршуваме на 76тото место на фифа ранг листата...

Што највеќе ме запрепастува е дека едно место пред нас се Cape Verde Islands :nesvest::toe:

Годинава ја завршуваме на 76тото место на фифа ранг листата...

Што највеќе ме запрепастува е дека едно место пред нас се Cape Verde Islands :nesvest::toe:

Тоа е :toe:, со вакви луѓе во Македноскиот фудбал не идеме напред.

Кинезиве ја победиле Естонија 3:0 (денес)...

Пренос од натпреварот немаше никаде, така да најверојатно нема ни од нашиот да даваат али ќе видиме, се надевам сепак ќе се најде некој...

Во колку часот ќе биде натпреварот?

Ние неможеме да ги победиме Кинезиве со прв состав а не па со комбиниран..

П.С после оваа утакмица ќе бидеме 95 на ранг листа :tv:

11.30 по наше време у среда
На ФФМ страната пишува натпреварот почнува во 19.30 нивно време, 11.30 наше... А Кина е само 7 часа пред нас, не 8, така да едно од двете сигурно им е грешка....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom