Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
67482_1548405322150_1595590575_1369959_2832259_n.jpg

Еве кого боли за репрезентација, а не некои што едвај чекаат да си го фатат авионот.

Стварно криво ми е за Наумовски.Човекот од увек бил најборбен во репрезентацијава.Глупа работа ти е ова во фудбалот,човекот срцето го остави на теренот,а сега се осеќа највиновен за поразот.

Untitled-Paint.jpg

Tактиката на Јонуз ! Напаѓачи и средина во едно а никој не задржува топка.Може да му дадат на тренерот ПЕС 11 да види некои тактики зашто ова напад-средина се во едно да се некако не вроди со плод во средината на теренот.И ми фалеше Попов,ке ја раздвижеја играта со Ѓуровски,барем така мислам :)

Позитивно бев изненаден од пристапот во второто полувреме на нашите фудбалери. По раниот гол мислев дека ќе паднат психички и дека ќе примиме уште некој, но сепак се бореа до крај и затоа и беа наградени со аплауз.

Голот го примивме многу ефтино, не смее да се прави такви грешка во одбрана, како што ја направи Новески. Во останатиот дел од натпреварот одбраната беше на добро ниво, Русите не створија ниту една конкретна шанса. Факт е дека не дадоа можеби максимум, и сакаа рутинирано да го добијат овој меч, но верувам дека во второто полувреме не им беше сеедно заради притисокот кој го наметнавме.

Во среден ред Деспотовски беше доста активен на овој меч, Ибраими солиден, Тричко во прво полувреме имаше добри пробиви, а Ѓуровски не толку забележителен, но имаше неколку добри пасови.

Ристиќ внесе свежина во тимот, но сепак лично не би ставил 2ца крупни напаѓачи заедно во нападот затоа што немаат брзина за нешто поопасно освен нафрлени топки. Илчо изигра доста солидно, но едноставно никогаш не ми се допаѓал како играч и нема да го сменам тоа мислење преку ноќ. Навистина се бори и се тоа, ама претерува со неговите фаули во напад (иако дел нереално досудени), а и постојано паѓа и се обидува да изнуди некои евтини фаули. Пеналот во никој случај не требаше да го шутира на исто место како со Ерменија.

Генерално, се се сведува на тоа дека не знаеме да дадеме гол. И во изминатите циклуси многупати сме биле сведоци на одлични партии од нашите фудбалери, доста шанси но на крај од секој циклус ние немаме ни 1 гол во просек на натпревар. Се дури не се смени реализацијата, нема напредок.

Теоретски на хартија сеуште сме во игра за некоја позиција погоре, но факт е дека овој циклус е речиси загубен и не е лоша идеја да има некоолку освежувања од младинската екипа во пролетниот дел од квалификациите.

Ве читам и ви се чудам....

Алими бил добар? Што помина 1 играч на Русиве, во момент кога не се ни замараа и како што кажа некој играа со 20%, Алими бил играчиште?... Ај на претходните натпревари како изигра, ви текнува или брзо забораваме сите по еден ебан потег?

Друго, Николче бил најдобриот играч на нашата репрезентација и го оставал срцето на терен за разлика од Пандев... кој беше тој експерт?

Трето, Наумовски е пример за тоа како треба да се бранат националните бои, а Јонуз пример за тоа дека нема поим од работата што ја работи чим го става Илчо да изведува пенали. Јас не дека сум го прател него ептен, али мислам дека за Матезбург он не шутираше пенали, па кај шутирал Илчо пенали за сега да биде прв изведувач на пенали во нашата репрезентација? Не го кривам него, едноставно не го бива Илчо за пенали, али Јонуз мајку му стара, нели вежбате изведување пенали и нели знаеш кој може да изведе најдобро пенал и со ладна глава(Илчо не ги исполнува ни двата услов)...

И за крај... Среќа русиве не не сфатија сериозно!

Не ми е јасно оти ко плукате кога и најголеми звезди промашувале пенали во битни моменти и плус му го одбранија не го промаши голот ебаго...А генерално за репрезентацијата веке и ме мрзе да коментирам такви сме,такви и ке си останеме барем уште 10 години тоа е реалност затоа шо како прво нема услови за иднина..Кој услови ги има за младите играчи и таленти и кој уооште те ебава ако не си на некој...така да можеме да се надеваме само и да чекаме озгоре да ни падне нешто и да не биде. (атомска мислам ке реше се)

такви сме,такви и ке си останеме барем уште 10 години тоа е реалност затоа шо како прво нема услови за иднина..

Ако останеме вакви уште 10 години ќе биде и добро...

sto ubavo ni idese u prilog utakmicata slovacka-irska 1:1 so pobeda da se naprai edna kalakurnica na tabelata i site tuka ke bevme negde so bodovite ama ete toa e nikogas ne sme koristele a i nema da koristime priliki zasto mnogu prosto NE NE BIVA!!!:toe:

Дури мислам и дека децата на Вардар моментално играат многу подобро и поорганизирано од репрезентацијава :)

Требаше Илчо да го реализириа пеналот, ама се случува нели. Требаше и да си ги реализираме и другите шанси, второ полувреме игравме ѕверски, така требаше од почеток. Можеме да играме и без Пандев, ама со Пандев ќе бевме далеку поопасни. Сепак кога играме со него имаме една маана, фудбалерите мислат дека мораат да му ја подадат топката него и се е решено. Инаку Наумоски беше доста борбен, ама трча со главата под мишка, неколку пати топката го удри во грб играјќи така. Точно е тоа дека минатата година-две тој ги шутираше пеналите во Матерсбург, иако мислам дека Ѓуровски ќе беше идеалното решение за пеналот, Илчо како што се гледа на сликата е премногу емотивен. Судијата беше ужасен, многу глупи одллуки имаше, а тие линиските беа бетер.

Не би рекол дека судијата беше ужас, дури и нашиот пенал, беше пенал? :)

Ова беше уште една рефлексија на нашиот фудбал во Македонија!

Ја викам добро е и шо волку изигравме........толку ни се силите и знаењето!

За некоја година не верувам ни ваква репрезентација да се склопи!

Хари да даде господ паркинсова да фанеш!:nerv:

Не би рекол дека судијата беше ужас, дури и нашиот пенал, беше пенал? :)
Не знам дали беше пенал, немам видено никакви снимки, ама претходно мислам дека имаше пенал, судеше смешни фаули против нас, нив им дозволуваше да играат грубо, судеше фаули четири-пет пати кога Наумовски се градеше.

Слабо.Дури не испоцркаат сите во ФФМ Македонија нема да види ф од фудбал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom