Македонска фудбалска репрезентација

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.989
Поени од реакции
7.133
Видија Словенија до кај отиде :tapp: Ах бре пусто турско,уште не држи :(
Море да не држеше турско арно че ќе беше, Ја виде Турција вчера, губеше со Белгија ама се врати и направи пресврт си тепа 3-2. Црногорцине алал да им е. Си ги тепаја Велс и Бугарија (на гости) и сега си имаат 6 бода, Литванија на гости си ја тепа Чешка (ние 6 примивме од нив), Кипар некни и бапна на Португалија 4 гола.....и ред други репрезентации кои порано бе рангирани со нас во 4 шешир, а види ги сега колку напредуваат. Ја заборавив и Албанија ако не се лажам изиграја некни со Романија на гости 1-1, а вчера нормално си го тепаја Луксембург дома. Молдавија, Молдавија ееееејј, ја тепа Финска дома 2-0 (и од нив си примивме 5 ако не се лажам)....

Зошто бе Господе сме толку неспособни, ЗОШТО?????

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
Може, зашто да не? Ако е добар, слободно ... плус словенците беа 2 пати на СП, еднаш на ЕП ... не се ни они така наивни.
ne postojat veke naivni,postojat samo nekoi koi naivno veruvaat vo nesto(uspeh,koj nikogas nema da se sluci)
treba da se smeni nesto vo glavite na tie koi igraat i na tie koi gi selektiraat,ama problem e toa sto tolku e silata t.e. znaenjeto.
najveke mi e krivo za narodot,koj samo gleda i se nervira,a nemoze nisto da promeni ili napravi.ustvari moze.da prestane da ja gleda mizerijava na lice mesto,na gradski stadion.ili poednostavno- bojkot na Mirsada i negovite drugarki.
celo vreme si vikam samo sto gazdi na klubovi bea tie,imaat li oci,sto gi plakjaat nasive "majstori po fudbal" vo stranstvo.komotno 70% od reprezentacijava moze da go pojaca turnovo(taka mi dojde),i da probaat da bidat 3 mesto vo nasava bundes liga,za mesto vo evropa!!!
UZAS!!!

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Гледам многу нервоза се истури овие неколку денови тука.
Знам како им е на навивачите зошто и јас порано се чувствував така.
Одамна заклучив дека нема потреба да се нервирам за македонскиот фудбал, се гледа дека со секои квалификации играме се полошо. Кога имаме вакво криминално раководство, неспособен тренер и и играчи кои едноставно толку знаат да играат, единствено што ќе се смени е што ќе станеме како Малта и како Лихтенштајн. Додека не се направи комплетен рез во ФФМ, почнувајќи од Хари мафијашот и компанијата околу него, смена на селекторот и на цел стручен штаб ако треба. Потоа да им се каже на репрезентативците дека репрезентацијата не е заебанција, кој сака да игра со срце нека игра, а кој не ич не мора да се замара, и секако голем дел од овие што играат сега ќе треба да се исфрлат, затоа што континуирано играат буквално катастрофално.
И НАЈБИТНО ОД СЕ, ако сакаме успех на долг рок МОРА да се започне со инвестиции во школи и инфраструктура, во млади категории...ако не се преземат овие мерки.....НИШТО И НИКОГАШ нема да се поправи.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
http://sportdenes.com/index.php?option=com_content&view=article&id=12255:2010-09-08-18-07-31&catid=32:2009-12-27-11-58-13&Itemid=38

Ова треба да го објават сите медиуми, не само спортските. Не заслужуваат никаква поблага реакција, само вака!
Нешто имаа земено од syn од форумов за тоа орањето на Попов :)
Уште Попов да имаше со кого да изигра, а не сам да "ора" по теренот друго ќе беше, заш неможе некој добро да нафрли кога некој трча од гол до гол и таму на крај го чекаа тројца играчи, за да нафрли треба некој играч од тие тројца да се исфрла од таа страна (со дупли пас пример) и тогаш Попов да има чист простор за центаршут...
гледајте 1:17 и видите дека играчот од Ерменија е во линија со Митрески, значи и да беше Попов понапред пак немаше да се суди офсајд, а вториот гол Тодоровски е крив, сепак се гледа дека Лазаревски каков таков ни е најдобар на десна страна...

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Да се надополнам за протестите...протести како спонтано собирање според мене ништо нема да сменат.
Како прво затоа што тоа е само стихијно, како второ сигурен сум дека бројот на тие што ќе протестираат ќе биде смешно мал
(па дури и да биде голем, таму к*р не ги боли ако некој им протестира).
За да се смени нешто ќе треба многу повеќе, според мене постојат 2 начина
1. Да му се откријат криминалните зделки на Хари, да се уапси и и тој и цела компанија со него и така да се смени раководството
2. Да се организираат клубовите и општинските фудбалски организации да протестираат и да го бојкотираат првенството во што поголем број (ако не сите)...
да се прогласи првенството за нерегуларно и да се издејствува вонредно собрание на ФФМ со цел смена на раководството.

Овие би биле евентуалните начини да се почне со промените според мене, само не знам колку би биле реални овие работи да се случат....па дури и да се случат, кој би дошол на нивно место,
не гледам човек што би направил разлика.....

Тешки времиња му претстојат на македонскиот фудбал...се надевам ќе се случи некое чудо во иднина и се ќе тргне на подобро.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Јонуз е крив за двата пораза и тоа е тоа мора да се соочите со реалноста, сакале нејќеле...

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
за џабе го изградивме стадионот:pos2: тамам кога ќе треба да се радуваме на победи на градски(за едно 20 години), стадионот ќе биде за реновирање!!! :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.064
Поени од реакции
74.714
Да се надополнам за протестите...протести како спонтано собирање според мене ништо нема да сменат.
Како прво затоа што тоа е само стихијно, како второ сигурен сум дека бројот на тие што ќе протестираат ќе биде смешно мал
(па дури и да биде голем, таму к*р не ги боли ако некој им протестира).
За да се смени нешто ќе треба многу повеќе, според мене постојат 2 начина
1. Да му се откријат криминалните зделки на Хари, да се уапси и и тој и цела компанија со него и така да се смени раководството
2. Да се организираат клубовите и општинските фудбалски организации да протестираат и да го бојкотираат првенството во што поголем број (ако не сите)...
да се прогласи првенството за нерегуларно и да се издејствува вонредно собрание на ФФМ со цел смена на раководството.

Овие би биле евентуалните начини да се почне со промените според мене, само не знам колку би биле реални овие работи да се случат....па дури и да се случат, кој би дошол на нивно место,
не гледам човек што би направил разлика.....

Тешки времиња му претстојат на македонскиот фудбал...се надевам ќе се случи некое чудо во иднина и се ќе тргне на подобро.
Затоа тоа спонтано ми беше во наводници. Финтата е да не биде уредно пријавен протестот и да нема организатор пошто во случај на инциденти ќе го јаде организаторот а сигурен сум дека во една ваква ситуација никој не би се жртвувал за фудбалот во Македонија. Затоа ќе си се договориме по форуми, а знаеме дека во денешно време Фејсбукот е најдобро збиралиште за протести, и одиме сите пред ФФМ. Од ФФМ пред влада, да знае владата дека време е да се стави крај на оваа одисеја со Хари. Лошото е што владата стои зад хари, а местото каде што треба да се пожалиме УЕФА е уште поголем бранител на Хари...
Така да шансите да успееме ни се многу мали, но добро е да се искаже револт од граѓаните, да се знае дека не сме само форумџиски мисири.
Не очекувајте нешто многу од општинските сојузи пошто сите се под капата на хари...
А и клубовите неможат да се здружат никако, затоа се останува на навивачките групи, и на сите фанови на фудбалот од Македонија...

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
Јонуз е крив за двата пораза и тоа е тоа мора да се соочите со реалноста, сакале нејќеле...
јонуз е крив за двата пораза, ффм е виновен за криминалот во фудбалот, државата е крива затоа што ги толерира, а најкриви сме ние затоа што место да летаат глави на плоштад, ние си седиме дома на топло со кафенце и јадеме трици на интернет форуми :)

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
за џабе го изградивме стадионот:pos2: тамам кога ќе треба да се радуваме на победи на градски(за едно 20 години), стадионот ќе биде за реновирање!!! :)
ne be druze ne e za dzabe stadionot! dogodina prilepskiot pivo fest ke bide tuka,i ke peat ceca,seka, i dara buba mara.ke ima 30 000 posetiteli,a ke bidat i nasite fudbaleri da go otvorat nastanot,so po 1 bure pivo za sekoj poedinecno,da ne se krijat po kafici nema smisla,vaka so narodot da si proslavat novo stadionce.tuka zaedno ke napravime taktika kako da go punime stadionot posle pivofestot.od kaj znaeme, moze popularniot nash SHUMI,ke pocne da vozi formula po novata atletska pateka na "filip gradski 2",za da pokazeme deka i nie konj za trka imame!!!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Нешто имаа земено од syn од форумов за тоа орањето на Попов :)
Уште Попов да имаше со кого да изигра, а не сам да "ора" по теренот друго ќе беше, заш неможе некој добро да нафрли кога некој трча од гол до гол и таму на крај го чекаа тројца играчи, за да нафрли треба некој играч од тие тројца да се исфрла од таа страна (со дупли пас пример) и тогаш Попов да има чист простор за центаршут...
гледајте 1:17 и видите дека играчот од Ерменија е во линија со Митрески, значи и да беше Попов понапред пак немаше да се суди офсајд, а вториот гол Тодоровски е крив, сепак се гледа дека Лазаревски каков таков ни е најдобар на десна страна...
Истово за Попов го пишав и јас, само со мала исправка, стрелецот не беше во линија со никој од стоперите туку Попов се шеташе низ нашиот шеснаесетник ко на шопинг да е, а Тодоровски го чуваше неговиот играч исто позади стоперите(можда ради тоа што Попов беше внатре па затоа), а за вториот гол беше лоша поставеноста на Тодоровски повторно.
Стефан Ристовски дечки за десен бек, ќе биде за 2-3 години голем играч, али оваа нашава управа со пензиониери и играчи од 2 српски лиги сака на ЕП.

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
ne be druze ne e za dzabe stadionot! dogodina prilepskiot pivo fest ke bide tuka,i ke peat ceca,seka, i dara buba mara.ke ima 30 000 posetiteli,a ke bidat i nasite fudbaleri da go otvorat nastanot,so po 1 bure pivo za sekoj poedinecno,da ne se krijat po kafici nema smisla,vaka so narodot da si proslavat novo stadionce.tuka zaedno ke napravime taktika kako da go punime stadionot posle pivofestot.od kaj znaeme, moze popularniot nash SHUMI,ke pocne da vozi formula po novata atletska pateka na "filip gradski 2",za da pokazeme deka i nie konj za trka imame!!!
не, не не... јас сум за во наредниве години филип 2 да се користи исклучиво како арена за пеливани! па нека се тегне лојот! :) фудбалерите и фудбалов ни јаден, комотно може и во балони да ги преселиме :)

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Затоа тоа спонтано ми беше во наводници. Финтата е да не биде уредно пријавен протестот и да нема организатор пошто во случај на инциденти ќе го јаде организаторот а сигурен сум дека во една ваква ситуација никој не би се жртвувал за фудбалот во Македонија. Затоа ќе си се договориме по форуми, а знаеме дека во денешно време Фејсбукот е најдобро збиралиште за протести, и одиме сите пред ФФМ. Од ФФМ пред влада, да знае владата дека време е да се стави крај на оваа одисеја со Хари. Лошото е што владата стои зад хари, а местото каде што треба да се пожалиме УЕФА е уште поголем бранител на Хари...
Така да шансите да успееме ни се многу мали, но добро е да се искаже револт од граѓаните, да се знае дека не сме само форумџиски мисири.
Не очекувајте нешто многу од општинските сојузи пошто сите се под капата на хари...
А и клубовите неможат да се здружат никако, затоа се останува на навивачките групи, и на сите фанови на фудбалот од Македонија...
Така е.
Хари и компанија едноставно се премногу заплеткани и поддржувани од сите страни, тоа е најголемиот проблем во македонскиот фудбал.
Единствените кои би можеле да сторат нешто, клубовите и општинските сојузи се едноставно премногу дезоргаризирани и разединети да би можеле да сторат нешто посериозно.
Останува на протести кои прашање е што и колку ќе сменат.

Господ нека му е на помош на македонскиот фудбал.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
се додека имаме онакви мафијаши како харалампие фудбал во македонија НЕ!
главни тренери ќе бидат голмани што од победа подалеку не виделе и си немаат везе од животот(сум седел 3 до сеа позади јонуз на утакмици од мк првенство какви глупости тропа човеков тоа е неверојатно за све ќе слушнеш само за фудбал не),а луѓе како Дарко Панчев ќе седат дома и ќе бидат плукани од страна затоа што ја кажуваат виситната за мизеријата на македонскиот (не)фудбал....

Kajgana Shop

На врв Bottom