Македонска фудбалска репрезентација

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Им фалеше Бо Меккејлеб, затоа не се бунете. Екипата да има еден црнец ќе видите дали нема да напраи успех како кошаркарите.

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Да се вадиме со пенал во 90'+ против една Ерменија е ГОЛЕМА срамота(повеќе ги жалам ерменците што си загубија сигурни 3 бода).Ако Јонуз рече дека ќе играме со три напаѓачи,не значеше тоа дека тие треба да си го дрват напред и да чекаат некој да им ја намести(тоа неможеше да се случи затоа што го немаше тој кој требаше да ги даде тие топки).Шумуликовски и на крај покажа колку го боли за националниот дрес,кој сакаше Наумовски да го одвлече во соблекувалната и да не и се извини на публиката.Требаше сите да излезат на центарот и да останат 10-15 минути да ја ислушаат гневната и лута публика.(Искрено малку им беше тоа ИГРАЈТЕ ПЕДЕРИ)
Се додека не сфатат играчите дека треба да играат со срце за МАКЕДОНИЈА,а не за пари,се до тогаш ќе си гледаме овакви натпревари,ќе си ги коментираме,ќе се нервираме и ќе си се тешиме ајде во следниот циклус ќе биде подобро!

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Ова е фудбал друже, не садеа пипер и патлиџан на терен па да добие Попов 10ка за орањето, на крај краева бек е, се знае дека во тимовите бековите под дифолт се оставаат од трчање.
Ама освен во сегментот трчање ( или орање по твое ) во другите фудбалски сегменти беше тежок просек, со катастрофален центар шут, со 3-4 изгубени топки на своја половина ( со поквалитетен тим една таква грешка знае да е фатална ), со неколку изгубени дуели и евтино продадени топки и тн и тн. На прашањето што направил добро Попов ? Одговорот е ... Ораше.
Затоа ти реков, не дека Пандев беше добар, ама едноставно тој збор, '' добар '' не можам да го одвојам за некој од играчите, значи рачунај, збориме за стандард кој треба да не одведе на ЕП, затоа ти реков дека твојот стандард за '' добар '' е на многу ниско ниво, зашто оваа партија на Попов беше аналогна на целото сивило на овој тим.
Па само Попов знаеше да ја повлече топката напред, кога и проаѓаше по тројца и корнер изнудуваше... тој и затоа трчаше ка магаре до гол затоа што никој во средина не му приоѓаше да му ја земе топката и затоа мора некој да ја повлече топката напред, може не знае центаршут да напрае ама има одличен шут (иако една топка позади трибина отидна..) за разлика од другите најдобар беше затоа и само тој на крај доби аплауз од публиката...
А за ЕП малу морген...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.193
Поени од реакции
46.409
Добил аплауз од публика Попов ? Ја седев најдоле, на десната страна од северна, го отепаа од пцуење, во 1 наврат и он врати, јасно се слушна неговото негодување поради односот на публиката ...
Единствен кој доби аплаузи беше Ристич, кога излезе, нешто што беше и најголемата грешка на стратегот Јонуз кој мечот го следеше од трибините, брка победа, го вади единствениот добар играч за дуели со глава ( а форсираа игра со нафрлени топки, а и со оглед на заморот, корните и оние прекини од страна за центар шут беа наша шанса за гол ), става друг напаѓач, односно, НИШТО не менува.
Па ако веќе до тој степен сака да биде ванаби Мурињо, требаше да иде со уште еден полушпиц напред, двајца ке играа крилно, 1 позади Ристич ( Пандев ) и тоа е тоа, па што биде-биде ...
А не он, вади 1 напаѓач, става друг, вади 1 од средина, става друг, па на крај му текна и извади средина стави напад, али веќе беше многу доцна.

едит : И Ѓуровски доби аплаузи, го заборавив и него ваљда ради неговото ултра мега геј прославување на голот.

Член од
3 мај 2008
Мислења
849
Поени од реакции
40
Илчо по долго молење и на крај Стевица Ристиќ и Нурединовски(кој страствено го бакнуваше дресот и амблемот) добија аплауз,а останатите никој не се ни обиде да направи нешто да добие аплауз.

M

Mario Gómez

Гостин
Читам и се чудам, Попов е тотална катастрофа луѓе. Само што има кондиција, инаку многу лошо се позиционира и покрива во одбрана, треба да се проба со него како крило. Факт е дека никој не е за десетка, но Тричкоски и Ристиќ заслужуваат аплауз заради залагањето.

Мада и Ѓуровски беше солиден вчера, со неговото ванаби Роналдо прославување на голот. ^

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.630
Поени од реакции
59.546
Sto se mediumite krivi? Tie li igraat? Ako izigrame dobro, ke kazat pozitivni raboti. Ako zagubime, ke ja kazat realnosta. Tocno e deka pretezno se negativni vo izjavite ama ne se tie vinovni. Angliskite mediumi se najlosi vo sekoj pogled. Makedonskite mozat voda da im nosat.

Inaku najvinovna e upravata na FFM. Za niv samo bojkot!
Ич не си ме разбрал. Криви се колку што се тешки, не затоа што известувале негативно, туку затоа што известуваа „позитивно“. Медиумите во Англија одлично си ја вршат работата. Тие се свесни кога работата не чини, кадарни се да направат стручна анализа, да ги детектираат лошите страни и да креираат расположение во јавноста да се промени тоа што не чини. Зошто да не се лажеме, медиумите се тие кои го креираат јавното мислење, а не на форумов Петко и Трајко. Гледај било кој пренос кај што коментаторот врска нема што тропа, и после отвори форум или ФБ, ќе видиш дека 90% од тие што пишуваат „свои мислења“ ги повторуваат идиотизмите на коментаторот.

Со оглед на дебилноста на повеќето наши медиуми и немањето стручен кадар кој може да направи добра анализа на состојбите во фудбалот и да креира јавно мислење, ние овде ќе се расправаме дали Пандев бил крив или Ристиќ бил крив или Цацко бил крив. Медиумите 15 години ја заташкуваат работата со дебилни коментари од типот „пак немавме среќа.“ Да не одиме далеку, отворете македонски спорт во архива и побарајте ги „анализите“ на мечот со Словачка, и се ќе ви биде јасно. Еден куп луѓе тука на форум пишуваа дека не е до судијата, ги броеја маните на нашиот тим и очекуваа да пукне. Еден куп луѓе тука на форум видоа дека имаме неспособен селектор. А овие платените да направат „анализа“ ни продаваа масло дека судијата не мрази и секако немаме среќа, по којзнае кој пат.

Она што се случи на стадион е одлично, едно е да изгубиш со гол во последна минута, ама сосема друго е онака 15 минутно бламирање и враќање во реалноста. Нема новинар кој може да го покрие срамот сега.

Дали се виновни? И тоа како се виновни за целата ситуација во која се наоѓаме. И тие се дел од сивилото. Иако има поголеми проблеми од нив.

Clint Eastwood

I'm watching you!
Член од
13 декември 2009
Мислења
622
Поени од реакции
211
Им фалеше Бо Меккејлеб, затоа не се бунете. Екипата да има еден црнец ќе видите дали нема да напраи успех како кошаркарите.
...ja mislam deka i eden slovenec bi mozel da zavrsi rabota,oni se nekoe vreme hit po evropa i svetot,nekoi toa najdobro go imaat oseteno na svoja koza...

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Додека на тренинг доваѓаат со џип од 200 000 евра таква ке биде работата. Намлатија “пари“ по странскиве клубови ова им доаѓа нешто како одмор, па сигурно дека на теренот ке бидат како гуски во магла. Зборот ми е треба пола управа да се смени и да се викнат фудбалери вредни за докажување, а не истите имиња да ги гледаме од 2000 година наваму.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Искрено преку к*р ми е секогаш да бидеме 4-ти и 5-ти.
Преку к*р ми е што 10 години чекам Македонската фудбалска репрезентација да влезе на некое Европско или Светско првенство.
Преку к*р ми е што имаме играчи кои играат без срце за нашава земја,и битно им е да не се повредат па да не не можат да играат за нивните тимови(Пандев и остали ко него).
Преку к*р ми е што губиме од земји како Андора,Ерменија и Фарски острови.
Преку к*р ми е што немаме препознатлива игра веќе 20 години уназад,што играме без компас,на несакајќи!
Преку к*р ми е што имаме селектори wanna be Мурињовци,Фергусоновци,Анчелотовци како Јонуз,Катанеџ,Сантрач,Цапар и остали.

И затоа ја оправдувам македонската публика вчера што ги исвиркуваа играчите.Фала Богу.Не ќе им даваат аплауз,кога се најголеми дрва.И нив им е дојдено преку све.
Е сеа пред да ме нападне некој ПАТРИОТ од за компјутер,ќе му кажам да не се малтретира,затоа што тоа не е мерило за патриотизам или нешто.
Или пак да ми дојде со реченицата ''Земјата се бодри и во добро и во лошо''
Па така и треба да биде...ама ние за жал само лошо гледаме, и секогаш сме во лошо со нив :)

M

Mario Gómez

Гостин
Па така и треба да биде...ама ние за жал само лошо гледаме, и секогаш сме во лошо со нив :)
Абе јасно е дека ќе ги пцуеш и караш кога се занигде, тоа е во човечката природа, јас неможам да останам позитивен по она вчера и да ширам позитивна енергија тука на форумов кога нервите ми отидоа. Кога они не се замараат и ги користат кфалификацииве да се одморат и играат без доза на чуство на патриотизам не вреди да се бодрат ни да се коментира толку за нив.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
...ja mislam deka i eden slovenec bi mozel da zavrsi rabota,oni se nekoe vreme hit po evropa i svetot,nekoi toa najdobro go imaat oseteno na svoja koza...
Може, зашто да не? Ако е добар, слободно ... плус словенците беа 2 пати на СП, еднаш на ЕП ... не се ни они така наивни.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Добил аплауз од публика Попов ? Ја седев најдоле, на десната страна од северна, го отепаа од пцуење, во 1 наврат и он врати, јасно се слушна неговото негодување поради односот на публиката ...
Единствен кој доби аплаузи беше Ристич, кога излезе, нешто што беше и најголемата грешка на стратегот Јонуз кој мечот го следеше од трибините, брка победа, го вади единствениот добар играч за дуели со глава ( а форсираа игра со нафрлени топки, а и со оглед на заморот, корните и оние прекини од страна за центар шут беа наша шанса за гол ), става друг напаѓач, односно, НИШТО не менува.
Па ако веќе до тој степен сака да биде ванаби Мурињо, требаше да иде со уште еден полушпиц напред, двајца ке играа крилно, 1 позади Ристич ( Пандев ) и тоа е тоа, па што биде-биде ...
А не он, вади 1 напаѓач, става друг, вади 1 од средина, става друг, па на крај му текна и извади средина стави напад, али веќе беше многу доцна.

едит : И Ѓуровски доби аплаузи, го заборавив и него ваљда ради неговото ултра мега геј прославување на голот.
Ја бев седнат на крајот лево од север и можеби не сум приметил добро иако сите до мене што беа викаа дека само Попов добил аплауз...
Тоа е кога ќе видиш химната ја пеат и се удираат во срце само еден србин (Ристиќ) и еден играч (Нурединовски) кој изгледа не е чистокрвен Македонец, а другите само се гледаа меѓу себе кога се пее химната тогаш ќе сватиш некој работе...:toe:
Мислите што сакате за Попов ама ја сеуште стоим на тоа дека Попов ни е најдобар моментално... иако можеби ќе треба да се стае крило ќе изигра многу подобро :smir:

В

Вори

Гостин
Попов е добар орач,и за жал ништо повеќе од тоа.
Најдобро кондиционо спремен е во нашата репрезентација,за разлика од другите кои не можат да истрчаат ни по 100 метри,и затоа со неговите продори мислиме дека којзнае што напраил.
А,усвари братот не знае еден центрашут да направи,и еден прецизен пас да направи.
Крај краева,тој ја усра коа го примивме првиот гол,изгуби топка,па после тој ајванот им се протна на тројца.

Kajgana Shop

На врв Bottom