Македонска фудбалска репрезентација

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Абе ја мислев овие појаки се, ослабнале од пред месец - два или па Јонуз ја најде стратегијата? :pos:

M

Mario Gómez

Гостин
Добра акција на Пандев и Тричко ама ај заборае топката. :(

Инаку ние имаме одбрана и напаѓачи, кај нас не гледам везњак некој, или нешто што е најпотребно во денешниов фудбал, атакинг мидфилдер и плејмејкер.

--- надополнето ---

Абе ја мислев овие појаки се, ослабнале од пред месец - два или па Јонуз ја најде стратегијата? :pos:
Словачка јаки, оти? Дека ја победија Италија? :icon_bigg

В

Вори

Гостин
Средниов ред ни е тапа!
Значи никаква креативност,никакви додавања до напаѓачите,ама баш ништо.
Македонскиот Џерард алијас Величе Шумуликовски е очаен.Ја стварно не знам зошто уопче Јонуз го вика за репрезентација.
А,и Пандев е слаб.Искрено освен утакмицата со Шпанија,Пандев никогаш не играл брилијантно за Македонија.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Стратегијата е јасна: ќе се браниме дури можеме, ако го примиме ќе нападнеме. Како и секогаш :pos:

Шала на страна, добро играме одбрана, но мора и да размислуваат за контри, очигледно одбраната им е ранлива на Словаците. Играва ни одговара затоа што во средината не ни треба да водиме борба, секако сме многу послаби таму. Само назад и контри, нема друго.

--- надополнето ---

[QUOTE='Боби[Мкд]
Словачка јаки, оти? Дека ја победија Италија? :icon_bigg[/QUOTE]

Па ја мислев дека е доволно тоа да ги прогласиме за јаки ама ене ја Италија губи од Естонија :pos:

В

Вори

Гостин
Ајде да напрајме петиција Величе да не заигра никад за Македонија.Или да отвориме група на фејс!
Ама озбилен сум.

Сега Пандев да ја смиреше подобро топката и да им го закачеше на словациве ќе им влезеше вода в уши.

Член од
15 април 2010
Мислења
24
Поени од реакции
0
Ах таа средина, креативност=0
Само добро е сепак, се носиме колку толку иако не убиваат со посед на топка, не ми изгледаат нешто особено словациве. Уш една топка Пандев така да му помине и ги добиаме сигурно.

Ајмо НАПРЕД НАШИ!!!

П.С. Многу наши навивачи таму бе, само они се слушаа :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не мудросувајте многу има уште едно полувреме и се надевам дека сега сме свесни дека мораме и во второ да играме. Мене искрено не ме плашат толку нападите на Словачка факт е дека не сме потценети ама мислам дека Словациве немаат некоја голема мотивација и желба по успехот на СП и затоа играат вака би рекол развлечено. Само да не направиме кикс во одбрана и може да рачунаме на поволен (нерешен) резултат или дај боже да свирнеме некоја контра.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Ајде да напрајме петиција Величе да не заигра никад за Македонија.Или да отвориме група на фејс!
Ама озбилен сум.
OK. Кажи прво кој да игра наместо него и зошто?
Труба сме во средина, да вртиме како сакаме, немаме играчи што можат да се носат таму. Само од нервоза можеме да си пишуваме тука ама за проблемот нема решение.

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
едно блиц прашање: Само кај мене е тиња преносот????

M

mercenary

Гостин
Задоволен сум од прикажаното,само нека продужат вака или подобро.Овие нема шанси да не дадат гол освен ако не си дадеме автогол..нема никој у наш шеснаесетник.Цело време кружат како Баерн што кружеа против Интер.:) Да искористиме една шанса од контра како таа на Пандев и ќе тепаме.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Мора Ѓуровски да влезе во игра како замена за еден од овие 3-ца, да им ебам “креативноста“. Инаку го обравме бостанот.

В

Вори

Гостин
Би го ставил Тасевски,Лазевски би го стаил лев бек,а Попов би го ставил понапред во среден ред да делува по левата страна.
Или пак Гроздановски.
Тројца играчи кои подобри би биле од овој волов.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Тешко ќе биде.
Многу борба и дуели видовме...
Се надевам дека дефанзивците ќе издржат и во второ,засега се најдобри.

Можеби место наумоски ќе треба некој побрз да ставиме ,можда Марио...не ни вреди на скок-дуели да играме оти малце прилики за нафрлени топки имавме ,да не речам ИЧ !

Мораме да ја рашириме играта по страните ако веќе играме со Наумоски или Ристич како замена ,или ако Марио влезе место него ,строго по средина и на дриблинг или дупли пасеви...

Тричкоски онака солидно игра...
Попов можда физички најспремен е ,али дефинитивно понекогаш му недостига координација..
Пандев тоа што го изигра беше солидно..

Ајде да стискаме палци и да се надеваме на поволен резултат.

Словациве се навистина добри ,имаат неколку ептем добри деца ,али дефинитивно не се неранливи и непобедливи вечерва!!!

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.769
Поени од реакции
11.281
Како и да е, да сумираме, во овие 20 нешто години од кога постои репрезентацијава, 4 поврзани паса се немаат сеуште случено :icon_lol: Го чекам тој момент со душа!

Kajgana Shop

На врв Bottom