Балканска лига

• Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Голем пост напиша другарче, ама ќе те цитирам само за ова. Не знам како го сфати тоа со широкиот домет на шетање, ама јас го немам ниту еднаш напишано во никој мој пост зборот „провинција“. За мене цела Македонија е едно населено место. На крајот на краиштата и моите родители се дојдени во Скопје, не се од Париз или Њу Јорк.

Има луѓе од другите држави што следат спорт и секако дека знаат нешто и за нашиот фудбал. Тоа не може да биде слика на глобалното мислење. И јас знам кои клубови играат во Белгија 2 или Норвешки регион, па ако отидам таму и им ги набројам, сигурно тие ќе си помислат дека во Македонија само нивните првенства ги гледаме. А тоа не е така.

Не е само форумот на Кајгана место каде што се дискутира за оваа тема. Ако „прошетаме“ и по некои други форуми и медиуми ќе видиме дека оваа тема е прилично дискутирана низ цела поранешна ЈУ. Форумот е најдобар приказ на глобалното мислење. Видете на тие форуми кое име се спомнува од Македонија во евентуалната БЛ. Тоа не се форуми на економски експерти или фудбалски стручњаци, туку форуми на обични љубители на фудбалот како што сме ние. Да не лепам слики или линкови ќе покажам само мал дел од статиите во некои весници или постови од форуми.

Neki od timova koji bi sačinjavali prvu PB ligu:

Partizan
Crvena zvezda
Olympiakos
AEK
Panathinaikos
PAOK
Dinamo Bucuresti
Steaua Bucuresti
MTK Hungária
Ferencvárosi
Levski (Sofia)
Litex (Lovech)
CSKA (Sofia)
Vardar Skopje

линк: http://kafica.com/www/index.php?blog=1&title=inicijativa-za-dobar-fudbal&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Inače, ideju su već podržali Dejan Savićević, predsednik FS Crne Gore, pa prvi čovek bosanskohercegovačkog fudbala Ilja Dominiković, kao i predsednik FS Makedonije Haralampije Hadžiristeski...
Koji bi klubovi igrali? Iz Srbije Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina... iz Hrvatske, svakako, Dinamo i Hajduk, dok bi šansu čekali Rijeka i Osijek, iz Crne Gore Budućnost, možda i Zeta. Prvak Makedonije je Rabotnički, na drugom mestu je Milano (!), ali je najveće ime sada tek četvrtoplasirani Vardar.

линк: http://www.apatin-city.com/4um/index.php?topic=3670.0

Има секакви постови. Треба да има БЛ, не треба да има БЛ. Треба да игра Вардар, не треба да игра Вардар. Има некои што мислат дека Вардар е слаб за таа лига. И јас се согласувам со тоа. Ама факт е дека само тоа име се спомнува од Македонија.

За тоа дали реално ги согледувам работите и колку познавање имам излишно е да дискутираме бидејќи „реалното“ е многу релативна работа. Твоја појдовна точка за реално мислење е твоето мислење, па сето тоа што не е исто со твоето мислење автоматски е нереално. Крај на муабетот.

Инаку јас навивам за Металург кој после 17 години пак игра во Прва лига. Тоа не значи дека автоматски треба да почнам да го мразам клубот кој е фудбалска икона на овој град. (нема да речам и за цела Македонија за да не се налутите :smir:)
Металург и Вардар се два тотално различни поими. Не ни може да се прави споредба меѓу нив. Секој од нив ми е драг на посебен начин.
Цела Македонија навиваше за Вардар. Во Југославија Вардар беше македонски тим, не скопски.

Значи и ти како мене голем пост, и јас како тебе ке го цитирам само болдираното.:toe:

Значи цела Македонија навиваше за Вардар, а тоа значи навивала сега веке не.
Сега да не објаснувам зошто навивала само за Вардар, зошто бил само тој Македонски Клуб толку експониран, зошто итн итн.... (ако почнувам за тоа да пишувам ке ми се налутат верните му навивачи оние помладите кои не знаеле како било)

Значи тогаш се навивало, сега веке не се навива. Да никој не го одрекува тоа дека Вардар е клуб со најголема историја, но за жал како шо гледаме Вардар веке нема СЕГАШНОСТ, Вардар нема веке ИДНИНА. Тој се запусти самиот затоа шо сите мислеа дека ке живеат на стара слава, дека кај Вардар ке мине сите ние треба да замижуваме. Не може бе тоа така ИДМАК зошто Вардар како и сите Македонски клубови да си се бори рамноправно, туку сега стасаа и да бараат да влезат под капата на Општината и да бидат финансирани како пред 20 години.
Зборот ми е!!! Во оваа земја Држава Македонија НЕ ПОСТОИ САМО ВАРДАР, фудбалот не почна од Вардар, фудбалот не се врти околу Вардар, туку сето тоа е обратно.
Значи имаме доволно клубови кои овие последниве 20 години, градат историја , градат успеси, и јас велам дека тоа е добро барем така мислам. Не велам дека во никој случај не смее да биде Вардар, може да бидено кога сам ке си плукне на рацете и ке направи сам свој тим, кога ке направи сам свој имиџ, но не имиџот од пред 20 години, туку имиџ кој ке биде сега во сегашноста!

И за крај (нека биде крај)
Балканската Лига може да биде само Комерцијален Турнир кој ке служи за подготовки на тимовите, и презентирање или пробување на нови играчи, каде ке биде составен од клубови кои сакаат да учествуваат, а не клубови КОИ МОРААТ ДА УЧЕСТВУВААТ.:toe:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Значи и ти како мене голем пост, и јас како тебе ке го цитирам само болдираното.:toe:

Сега да не објаснувам зошто навивала само за Вардар, зошто бил само тој Македонски Клуб толку експониран, зошто итн итн.... (ако почнувам за тоа да пишувам ке ми се налутат верните му навивачи оние помладите кои не знаеле како било)

Значи тогаш се навивало, сега веке не се навива. Да никој не го одрекува тоа дека Вардар е клуб со најголема историја, но за жал како шо гледаме Вардар веке нема СЕГАШНОСТ, Вардар нема веке ИДНИНА. Тој се запусти самиот затоа шо сите мислеа дека ке живеат на стара слава, дека кај Вардар ке мине сите ние треба да замижуваме. Не може бе тоа така ИДМАК зошто Вардар како и сите Македонски клубови да си се бори рамноправно, туку сега стасаа и да бараат да влезат под капата на Општината и да бидат финансирани како пред 20 години.
Зборот ми е!!! Во оваа земја Држава Македонија НЕ ПОСТОИ САМО ВАРДАР, фудбалот не почна од Вардар, фудбалот не се врти околу Вардар, туку сето тоа е обратно.
Значи имаме доволно клубови кои овие последниве 20 години, градат историја , градат успеси, и јас велам дека тоа е добро барем така мислам. Не велам дека во никој случај не смее да биде Вардар, може да бидено кога сам ке си плукне на рацете и ке направи сам свој тим, кога ке направи сам свој имиџ, но не имиџот од пред 20 години, туку имиџ кој ке биде сега во сегашноста!

Балканската Лига може да биде само Комерцијален Турнир кој ке служи за подготовки на тимовите, и презентирање или пробување на нови играчи, каде ке биде составен од клубови кои сакаат да учествуваат, а не клубови КОИ МОРААТ ДА УЧЕСТВУВААТ.:toe:
Епа баш поради тоа ако е КОМЕРЦИЈАЛЕН ТУРНИР Вардар треба да учествува,бидејку сите други клубови имаат име кое ни во Македонија ништо не значи.Нит ќе се продадат карти,нит сувенири само преку сила 1000 лавови и 2-3 000 неутралци ќе дојдат ако игра МЃП бидејки тоа е малски клуб,клуб на една населба и нема многу навивачи ни историја.Ако бараш балканска лига тогаш може да игра Македонија ЃП али ако има комерцијален турнир тогаш на ниеден клуб од Македонија освен на Вардар таму не му е местото.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Епа баш поради тоа ако е КОМЕРЦИЈАЛЕН ТУРНИР Вардар треба да учествува,бидејку сите други клубови имаат име кое ни во Македонија ништо не значи.Нит ќе се продадат карти,нит сувенири само преку сила 1000 лавови и 2-3 000 неутралци ќе дојдат ако игра МЃП бидејки тоа е малски клуб,клуб на една населба и нема многу навивачи ни историја.Ако бараш балканска лига тогаш може да игра Македонија ЃП али ако има комерцијален турнир тогаш на ниеден клуб од Македонија освен на Вардар таму не му е местото.

АКО Е КОМЕРЦИЈАЛЕН ТУРНИР тогаш немам ништо против ако го поканат само Вардар!

Ама ако е Балканска Лига таква каква овде многу форумџии ја замислуваат тогаш ја не гледам никакво правило да Вардар МОРА да биде во таа лига.

А за навивачи, карти, сувенири и што ти знам друго сето тоа шо го кажа некако ми станува одвратно веке, па и коа почнете да потенцирате за МААЛСКИТЕ, ПРОВИНЦИЈАЛСКИТЕ, итн итн... клубови тогаш ми доага да повратам!:nenene::nesvest:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119

темава може слободно да се преименува во АНТИ-Вардар или ЗАШТО ВАРДАР да игра во ТАА БАЛКАНСКА лига!!!
еве зашто си "постар" објасни ми некои работи:
1)ЗАШТО ВАРДАР да не се финансира од градот-Скопје,да биде еден од спонзорите???(типичен пример ти е Динамо Загреб),,,,,,,не сме ние Лондон па да имаме 100 клуба,а патем сите напоменавте се СОЗДАДОА малски клубови со свои спонзори!!!!!! и немој да ми кажеш само дека сите Скопјани даваат пари во општинската каса,и затоа ФК Вардар нема право...
2)ДА не гледаш ти на тарот-карти,графчиња, на дланка, па да знаеш дали Вардар нема СЕГАШНОСТ или ИДНИНА(ако гледаш да го вокнеме целиот стручен штаб и фудбалерите па да им гледаш
3)убаво си кажа до 93 навивала СКОРО цела МАкедонија за Вардар,и тогаш и сега е Скопски клуб,па не знам зашто ако некој е од Велес,штип,Кавадарци итн да не си НАВИВА за Вардар,освен тоа што е од Скопје............па и Хајдук нема само навивачи од Сплит,па и Партизан беше комунистички клуб,па имаше срби-шетници што навива за него,исто така е со Звезда беше српски/патриотски клуб а има навивачи и од МАКЕДОНИЈА.....како може тиа да невиваат за Звезда ,а некој од било кој град на Македонија да не навива за Вардар???итн
4)па и навивачите на Звезда се ФАЛАТ што имаат освоено КЕШ па си ги дупат со тоа гробарите,ШТО ТРЕБА ДА ГО ИГНОРИРААТ ТОА???9или обратно баскет Партизан)
5)бидејќи си ПОСТАР 100% ги знаеш овие примери!!!и ако живееш цигански живот од денес за утре,што БИЛО ПОМИНАЛО,по се изгледа тоа што си го створил во ЖИВОТОТ-ЏАБЕ ти Е,те цитирам тебе,зашто БИЛО И ПОМИНАЛО:smir:
п.с.НИКОЈ НЕ СПОМНА =ЗАШТО ДА НЕ ИГРА ВАРДАР ВО ТАА ЛИГА ако биде ПРВ во МАКЕДОНИЈА ??????туку сите сакаат да плукаат по него и неговот славно минато,кој како и секој било кој навивач,СЕ ГОРДЕЕ НА ТОА МИНАТО

и го заборавив ова:ти дечко стварно си :tapp::tapp::tapp: нема свој тим,па цела полусезона кои и колкави играчи играа за Вардар,погледни ги младинските школи на Вардар т.е. нивните успеси,и едно да напоменам ГОЛЕМ број на деца отидоа во работничи(кога беше прв) поради поголемо финансирање во младинската школа и подобрата школа(во тој момент,што е и логично)кој имаше ЕДЕН СПОНЗОР.......додека во ВАРДАР кој стигнеше крадеше!!!
значи според тебе ни Арсенал,ни челзи,Ни милан,ни Реал немаат свој "Имиџ" зашто немаат своја "школа"(зборам за деца кои не играат во нивните први тимови)

Z

ziko bt

Гостин
п.с.НИКОЈ НЕ СПОМНА =ЗАШТО ДА НЕ ИГРА ВАРДАР ВО ТАА ЛИГА ако биде ПРВ во МАКЕДОНИЈА ??????туку сите сакаат да плукаат по него и неговот славно минато,кој како и секој било кој навивач,СЕ ГОРДЕЕ НА ТОА МИНАТО
samo ova ziti se so go napraj vardar real madrid so edna titula yugoslavija koja uspat ne bese celosno priznata go napraj vardar so mnogu slavno minato:pos2: aj molimte ne zivejte vo 1987 pomina to vreme

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
samo ova ziti se so go napraj vardar real madrid so edna titula yugoslavija koja uspat ne bese celosno priznata go napraj vardar so mnogu slavno minato:pos2: aj molimte ne zivejte vo 1987 pomina to vreme
алооооооооооооо во рамки на МАКЕДОНИЈА!!!!!
па Судот ја оспори,под притисок на Раководството на Партизан!!!!!!!!!!

Z

ziko bt

Гостин
алооооооооооооо во рамки на МАКЕДОНИЈА!!!!!
па Судот ја оспори,под притисок на Раководството на Партизан!!!!!!!!!!
a znaci partizan i zvezda od vremeto ne ex-yu imat nenormalno slavno minato i sprema ovie klubovi vardar bese sasvim prosecen tim koj bese turkan od strana na makedoncite vo smisla samo toj bese forsiran

Член од
17 септември 2008
Мислења
822
Поени од реакции
19
А зашто се карате за глупости, џабе го правите муабетов за Вардар, секако дека ако некогаш се формира Балканска лига и ако само еден клуб треба да учествува од Македонија тоа ќе биде Вардар без разлика на кое место се наоѓа во македонското првенство.

Што се однесува до Балканската лига, би сакал да се реализира, ама некако не сум оптимист баш, а би било одлично.
Според мене подобро е тоа да биде лига отколку турнир. Сите зборуваат за безбедносните причини, па замислете како би било на турнир кога сите навивачи ќе се соберат на едно место во исто време:). Така да многу многу побезбедно би било лига.

Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Темава без потреба се претвори во Вардар и не-Вардар.
И да се формира таа балканска лига никој не гарантира дека од почеток ќе има клуб од Македонија. Се зависи од квалитетот.
Ако нашите екипи продолжат да испаѓаат уште во прво коло во европските купови, тогаш тешко дека некој ќе сака да ги гледа тие екипи како играат против Партизан, Динамо ....
Балканската лига би имала раководство кое ќе одлучува кој ќе игра. Исто како и НЛБ во кошарка. Зошто кога Струмица и Фени беа убедливо најдобри во првенство, сепак Работнички доби покана за настап? Заради близината на аеродром, заради добра сала (Борис Трајковски) и заради убедливиот настап на раководството кое низ неколку состаноци со челниците на НЛБ успеа да ги убеди дека Работнички е сериозен клуб. Подоцна ја одби поканата, ама тоа сега не е тема.

А зашто се карате за глупости, џабе го правите муабетов за Вардар, секако дека ако некогаш се формира Балканска лига и ако само еден клуб треба да учествува од Македонија тоа ќе биде Вардар без разлика на кое место се наоѓа во македонското првенство.

......................................
И јас мислам така, ама тоа некој го сфаќа како заслепеност во Вардар. :toe:

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
ДА!!искуство малииииииии,не може некој тим со две години прволигашко искуство,една година европско искуство(наместена утакмица) да игра!!!да се реализира лигата(ма да не верувам) ќе видиме дали МЃП ќе биде прва,и не ми ејасно само едно нешто,ако МЃП игра колку ќе има публика што ќе навива за МЃП 1000 2000 преку сила,се друго ќе биде за Звезда,Партизан,Хајдук па дури и за Динамо...додека да игра Вардар, не знам дали освен ГОСТИНСКИ навивачи кој друг нема да навива за Вардар.БИДИ РЕАЛЕН СЕГА
БАЛКАНСКА лига нема шанси наредниве 5 годин да се направи....пред се ставот што го имаат одредени навивачки групи кои директно влијаат врз клубот(типичен пример Делии и Звезда,како и Торцида и Хајдук),друг проблем е ТВРДОКОРНИТЕ навивачи на сите 4 клуба,кои не сакаат да играат во таква лига зашто ќе им се упропастел домашниот фудбал(ова пред се го нагласуваат србите,како им паднала кошарката на домашно ниво).....
Jaс ти гарантирам 100000% дека цело Ѓорче ке дојде на стадион , ќе ви течат лиги кога ние ќе играме ЛШ а вие ќе и плаќате на Цементара за долговите што ги имате . Дужни сте ко Грчка бее ееееејјјјј :tapp: .

Баш тука е разликата меѓу Вардар и другите клубови.
Кога ќе слушнат дека Хајдук или Динамо или Партизан игра против Вардар ќе дадат пари за да одат на стадион. Дали ќе гледаат деца или старци или нешто трето, не може од сега да кажеме зошто лигата нема утре да почне.

Ако слушнат дека гостува шампионот од Ѓорче, дебар маалската гордост Работнички, „најфудбалската“ Победа, легендарниот Пелистер ....
во овој случај никој нема ни да влезе на стадион.

Не сме толку стари за да живееме на стара слава.
Не знам до каде ти е дометот на шетање, ама ако имаш можност да отидеш во Србија или Хрватска, прашај некој за фудбалот во Македонија. Нема да знаат ни да ти набројат кои клубови играат кај нас.
Ние овде можеби го гледаме Вардар во она старо славно издание, ама останатите низ Југославија ништо друго не гледаат и не знаат од македонскиот фудбал освен тоа издание на Вардар.

Реал Мадрид, од утре да престане да постои како клуб, Ваљадолид во наредните 10 години по ред да биде шампион на Шпанија. После 11 години Реал пак се враќа на сцена. Со која екипа ќе сакаат клубовите низ Европа да играа пријателски натпревар? Со Реал или со Ваљадолид? Што мислиш?
Дечко ти живееш во огромна заблуда :helou: . За домет на шетање да не отвараме теми , нема да веруваш колку Ѓорчевци се шетани луѓе . Јака ти е споредбава со Реал и со ВАљадолид . Кажи ми во случајов кој е кој во нашиов фудбал , кој е Реал кој е Ваљадолид ?! П.С. НАсмеј ме малце

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Jaс ти гарантирам 100000% дека цело Ѓорче ке дојде на стадион , ќе ви течат лиги кога ние ќе играме ЛШ а вие ќе и плаќате на Цементара за долговите што ги имате . Дужни сте ко Грчка бее ееееејјјјј :tapp: .

Дечко ти живееш во огромна заблуда :helou: .
ќе нема место кај да се седне,исто како со Черно МОРЕ,.............од што беше градски "ПОЛН" ,имаше луѓе и на КАЛЕ,Француски Гробишта,кај амбасадата на САД..:pos2::pos2::vozbud::pos2::vozbud:

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
:tapp::drk::tapp::drk::tapp::drk::tapp::drk::tapp::drk::tapp::drk:
ти што мислиш дека ако од 2010 се бара еден претставник(шампион) од МАКЕДОНИЈА за таа Балканса лига,мислиш дека Вардар ќе отиде со стара слава:pos2:како прво на секој Спонзор ќе му се исплати да инвестира во Вардар,како друго КОЈ друг ЌЕ ГО наполни Градски(вие:pos2:).....и Работнички стигна ЛШ до трето коло, па градски беше 5000:tapp:,спореди го тоа со 2003 кога исто така Вардар стигна 3 коло ЛШ(20-25000) од кого поголем ќар на карти ќе има???а да не зборам за МЃП(која пред 2 год. едвај наполни 1000 души на градски:tapp:)
доста вие живеете во заблуди и омраза кон ФК Вардар.не е ова запад(типичен пример Шалке) каде што можете за 2 години да освоите 2 трофеја, да бидете некоја си навивачка група и да ИТАТЕ КОН ЕВРОПА.алооооооооо ОВА Е МАКЕДОНИЈА... треба фурни леб да се јадат па да го достигнете тоа.......ПА ако не се гордеам со стара слава на Вардар,на што да се палам на 1 куп и 1 првенствен трофеј во НАЈНАМЕСТЕНАТА и НАЈКАТАСТРОФАЛНА лига во ЕВРОПА:toe:
Зашто никој од спознорите не инвестира во Сиена,Кавесе,Лече,......туку сите инвестираат во Рома,Интер,Милан.....ИСКУСТВОТО и ТРАДИЦИЈАТА и пред се ПАРИТЕ СИ ГО ПРАВАТ СВОЕТО.....сакал ТИ или НЕ!!!
ова лига нема шанси да се реализира наредниве 5 години!!!така да МЃП не се палете толку чувајте си ги силите(се разбира ако опстоите) до 2013/15:helou:
А бе дечко ти си исполнет со фантазија и илузија бе . Иди играј научна фантастика негде бе . Што правите глупави споредби бе алооооооо . Нека дојде јак противник на Градски па ќе се видиме кој е кој . А за тоа за опстојување :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: платете си таму што сте должни , после ќе дискутираме , финансирајте ја малце Цементара . Глеј те како се мачите незнам кој колку ќе издржи . Ќе ви ги лапнеме играчите сега оп оп оп .

За постов и исцрпниот фер и реален одговор , што цело време и ја објаснувам ама никој не ја сваќа реалноста едно големо БРАВО !!!!!!! :bravo::bravo::bravo: Браво друже , секоја чест .

ќе нема место кај да се седне,исто како со Черно МОРЕ,.............од што беше градски "ПОЛН" ,имаше луѓе и на КАЛЕ,Француски Гробишта,кај амбасадата на САД..:pos2::pos2::vozbud::pos2::vozbud:
Бродот тоне , Капетан нема , кој ли сега пак ќе го спасувааааааа ,само се чудам . БРОДОТ ТОНЕ ЛИ ТОНЕ , НЕМА СПАС ОПАСНО БЕШЕ , МА И ДА ПОГИНЕШ КОЛКУ МОЖЕШ ЌЕ СЕ СПАСИШ :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
А бе дечко ти си исполнет со фантазија и илузија бе . Иди играј научна фантастика негде бе . Што правите глупави споредби бе алооооооо . Нека дојде јак противник на Градски па ќе се видиме кој е кој . А за тоа за опстојување :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: платете си таму што сте должни , после ќе дискутираме , финансирајте ја малце Цементара . Глеј те како се мачите незнам кој колку ќе издржи . Ќе ви ги лапнеме играчите сега оп оп оп .

За постов и исцрпниот фер и реален одговор , што цело време и ја објаснувам ама никој не ја сваќа реалноста едно големо БРАВО !!!!!!! :bravo::bravo::bravo: Браво друже , секоја чест .

Бродот тоне , Капетан нема , кој ли сега пак ќе го спасувааааааа ,само се чудам . БРОДОТ ТОНЕ ЛИ ТОНЕ , НЕМА СПАС ОПАСНО БЕШЕ , МА И ДА ПОГИНЕШ КОЛКУ МОЖЕШ ЌЕ СЕ СПАСИШ :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
повеќе ЗНАЕШ за ВАРДАР отколку за твојот клуб(се разбира ако немаш уште +2/3 клуба за кои навиваш):baeh:
ееееееееее дојде време АМАТЕРИ(и во фудбал и во навивање/ако може така да се каже) ДА ТИ СОЛАТ ПАМЕТ!ццццццццццц
КАЈ отиде МАКЕДОНСКИОВ НАРОД!!!!!!!!!

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Леееееелеееееееееееееееее :tapp::tapp::tapp: . Гледајте ги ''Аматерите'' во Лига на Шампиони како играат со Динамо , Партизан итн. зошто вие никад веќе нема да заиграте во ЛШ :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::helou:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Леееееелеееееееееееееееее :tapp::tapp::tapp: . Гледајте ги ''Аматерите'' во Лига на Шампиони како играат со Динамо , Партизан итн. зошто вие никад веќе нема да заиграте во ЛШ :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::helou:
а кога сте ИГРАЛЕ со нив!!!!!:helou:.........молете се да не ви се паднат они,зашто ПОВЕЌЕ ОД ВАС ЌЕ БИДАТ!!:vozbud:....................да де НИКАДА нема да заигра Вардар ЛШ....но може ќе игра во БАЛКАНСКА ЛИГА.....а вие останете си со ХАРИ и компанијата во ФФМ па дури и со ЧЕРНОТО па местете си утакмици!!!:drk::drk::drk:

заборавив само ова да го надополнам..И ШТО АКО ИГРААТ СО НИВ,НЕЛИ СИ НАВИВАШ ЗА својот клуб/МЃП???????изгледа не е така....одиш други да гледаш :pos2::pos2::pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom