Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Јас ретко слушам black ама пак сакав да видам што и до каде се новиве групи.

Искрено новите black и dead metal групи се срање.
Олд скулл black и dead се закон и сосема различно од ова срање денес.

Не знам дали го преслушавте новиов албум од Marduk ама шо знам некако ептен ко сатанистички и полн со омраза, небаре Господ пари му должи.
wooooooooooow...wonderfullllllllllllllll

Ууууух Cynic
Многу ме ложат овие
Некој посебен jazzy призвук ми имаат ме возбува :pipi:
:vozbud:

Незнам зошто уопште слушате ваков метал?
шо му фали на Black metalot и оти да не го слушаме? и дај ако сакаш просветли ме шо да слушам, ти вака како наслушан ?
Искрено новите black и dead metal групи се срање.
Олд скулл black и dead се закон и сосема различно од ова срање денес.
не се согласувам со овоа твое мислење. напротив поновите black метал групи се обидуват да внесат свежина у правецот, малце нешто поразлично и разновидност , да ги зеаме за пример Wolves in the Throne Room, не знам колку си ги чул..али ако не си ,пробај па ке кажеш. Sólstafir - исто понов бенд, black metal експериментален , со разни влијанија од Post rock, screemo, black metal, post metal .. Weakling - одличен black metal, далеко од вообичаен; Drudkh - relativno nov bend, black metal со фолк и прогресив елементи , и стварно добар. Kathaarsys - одличен black metal ; Ne Obliviscaris - imat edno ep али уникатно секако. Njiqahdda - eksperimentalen black, ambient моменти.. ; Nightbringer - ''новокомпониран'' black , али ептен е добро, влијанија од норвешката сцена на американски начин. Secrets Of The Moon - black so прогресив елементи, добро е. The Ruins Of Beverast - олд скул блек, али у понова варијанта. Cobalt - бенд шо донесе свежина на америчкото тло, уникатен блек. Nachtmystium, Deathspell Omega, Blut Aus Nord бендови шо му додадоа нова димензија на блекот, прогресија , хаотичност , динамика, .. ; Peste Noir - супер блек метал од франција , типовите ги бива едноставно. Fauna, Falls Of Rauros,Panopticon, depressive black metal super se ; Ludicra, Lurker of Chalice, Lantlos.. и уште ногу други

шо му фали на Black metalot и оти да не го слушаме? и дај ако сакаш просветли ме шо да слушам, ти вака како наслушан ?

не се согласувам со овоа твое мислење. напротив поновите black метал групи се обидуват да внесат свежина у правецот, малце нешто поразлично и разновидност , да ги зеаме за пример Wolves in the Throne Room, не знам колку си ги чул..али ако не си ,пробај па ке кажеш. Sólstafir - исто понов бенд, black metal експериментален , со разни влијанија од Post rock, screemo, black metal, post metal .. Weakling - одличен black metal, далеко од вообичаен; Drudkh - relativno nov bend, black metal со фолк и прогресив елементи , и стварно добар. Kathaarsys - одличен black metal ; Ne Obliviscaris - imat edno ep али уникатно секако. Njiqahdda - eksperimentalen black, ambient моменти.. ; Nightbringer - ''новокомпониран'' black , али ептен е добро, влијанија од норвешката сцена на американски начин. Secrets Of The Moon - black so прогресив елементи, добро е. The Ruins Of Beverast - олд скул блек, али у понова варијанта. Cobalt - бенд шо донесе свежина на америчкото тло, уникатен блек. Nachtmystium, Deathspell Omega, Blut Aus Nord бендови шо му додадоа нова димензија на блекот, прогресија , хаотичност , динамика, .. ; Peste Noir - супер блек метал од франција , типовите ги бива едноставно. Fauna, Falls Of Rauros,Panopticon, depressive black metal super se ; Ludicra, Lurker of Chalice, Lantlos.. и уште ногу други

Му фали убавина и зборот музика.
Од black metal може само да слушам melodic black metal.
Филмовите за антихристи и другите ствари во текстовите се ...:tapp:

Му фали убавина и зборот музика.
Од black metal може само да слушам melodic black metal.
Филмовите за антихристи и другите ствари во текстовите се ...:tapp:
дефинирај убавина и музика!! и дали имаш слушано барем еден бенд од тие шо ги набројав? тие шо ги спомнав најголемио дел немат врска со сатанизам и сл. вака. ти у погорните постови спомна сакаш олд скул блек , а сеа melodic black. у олд скул блек се ствари како Darkthrone, Burzum,Meyhem, Gorgoroth , Marduk, Carpathian Forest, Lord Belial, Dark Funeral а тоа не се уопште мелодични блекови!! и кои бендови од ''melodic black '' највеќе ти лежат или па мислеше symphonic black? за да не праеме џабе муабети ..

Сум мислел на old school dead metal.
Melodic black metal е добар.
ok, како шо гледам врска немаш од блек метал , туку кажи шо поточно ти сакаш од металот за да не пукаме у празно . и тоа е Death metal, не dead.

Ајде бе уште еден хардкорец.
Дали е Death или Dead манје битно во разговорот.
Го слушам секој вид на метал.
Кога сме кај black melodic си слушам Mayham, Imortal, Emperor и други.
Колку и да не ми се допаѓаат некои текстови сепак комбинацијата е добра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom