Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Малку оф-топик од мене:
Горе во менито од кајгана има линкче видео и обично таму се ставаат линкови од клипчиња без да се дискутира нешто за истите. Ова е сепак форум за дискусии и треба да се разменуваат мислења, да се даваат препораки и сл. Вака само се натрупуваат страниве со видеа и веќе се уништија сите можни дискусии на темава. Ставајте ги тие random видеа кај што треба.

Ај сеа он-топик:
Симнувајте го "Those Whom the Gods Detest" од Nile, дефинитивно еден од најдобрите дет метал албуми не само за 2009та, туку еден од најстегнатите албуми ever recorded. Албумот е продуциран од Neil Kernon, продуцент кој има продуцирано албуми за Nevermore, Queensryche, Cannibal Corpse, а тапаните се продуцирани од еден од најголемите американски музичари - Erik Rutan. Албумот мора да го имаат сите дет метал фанови, вакво ремек-дело не смее да се пропушти.

Nile се еден и единствен Death Metal бенд од новата ера [1993 - present] за кој можам да кажам "Е ова е Death Metal". Некако Black Seeds уште ми лежи подобро од овој али албумов е лудница башка се знае Erik Rutan, кој влегол нормален у Morbid Angel ненормален излегол.

Малку оф-топик од мене:
Горе во менито од кајгана има линкче видео и обично таму се ставаат линкови од клипчиња без да се дискутира нешто за истите. Ова е сепак форум за дискусии и треба да се разменуваат мислења, да се даваат препораки и сл. Вака само се натрупуваат страниве со видеа и веќе се уништија сите можни дискусии на темава. Ставајте ги тие random видеа кај што треба.

Ај сеа он-топик:
Симнувајте го "Those Whom the Gods Detest" од Nile, дефинитивно еден од најдобрите дет метал албуми не само за 2009та, туку еден од најстегнатите албуми ever recorded. Албумот е продуциран од Neil Kernon, продуцент кој има продуцирано албуми за Nevermore, Queensryche, Cannibal Corpse, а тапаните се продуцирани од еден од најголемите американски музичари - Erik Rutan. Албумот мора да го имаат сите дет метал фанови, вакво ремек-дело не смее да се пропушти.

Епа јас почав да ставам power бендови со надеж дека некој ќе сврзе дискусија и цело време добивав одговори од видот оваа е убава и крај
Сам ли да си се цитирам?

Епа јас почав да ставам power бендови со надеж дека некој ќе сврзе дискусија и цело време добивав одговори од видот оваа е убава и крај
Сам ли да си се цитирам?
Развиј некоја дискусија бе: зошто го сакаш бендот, што ти се допаѓа, што не... Во последниве страници само видеа има, а никој ништо не дискутира. Така само шо ја уништуваме темава...

Ај сеа он-топик:
Го сметнаф албумот стварно е супер али некако ко помеки ми идат најл. Значи според мене омилен албум е од 2005 анихилејшн оф да бла бла... така некако беше. А продукцијата стварно ме бендиса алал му вера албум на место

Ајмо малце EpicA!!!

Ајде епика како тема на разговор

Значи ми се допаѓа тоа што имаат придонес на класика во нивните песни особено ми се допаѓаат интрата од некои песни имаат многу емоции во себе како што е интрото од гореспомнатата Cry for the Moon
Девојката (најверојатно main vocal)исто така е многу добра
ретко среќавам добри метал вокалистки.
Гитаристот кој е веројатно спореден вокал не ми се допаѓа
Технички не се којзнае колку развиени просечен бенд
не сум слушнал на пример некое соло кое би ми оставило впечаток
се на се добар бенд се не којзнае што на технички план но со доста емоции во музиката што ја прават

Ајде епика како тема на разговор

Значи ми се допаѓа тоа што имаат придонес на класика во нивните песни особено ми се допаѓаат интрата од некои песни имаат многу емоции во себе како што е интрото од гореспомнатата Cry for the Moon
Девојката (најверојатно main vocal)исто така е многу добра
ретко среќавам добри метал вокалистки.
Гитаристот кој е веројатно спореден вокал не ми се допаѓа
Технички не се којзнае колку развиени просечен бенд
не сум слушнал на пример некое соло кое би ми оставило впечаток
се на се добар бенд се не којзнае што на технички план но со доста емоции во музиката што ја прават
Добри се Epica студиски бе, знаат убаво да ја склопат музиката...
Ама во живо па, ептен се мизерни. Од сите клипчиња шо имам гледано на YouTube, на ниедно не ми се допаѓа изведбата во живо на нивните песни...

Е не сум слушнал ниедно live видео не би можел да проценам
да признаам не сум ги ни слушал којзнае колку тие петнаесетина песни што
ги имам слушнато ми се допаднаа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom