Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Па се збореше дека можно е да се појават на 19ти во Хавана на свирка ама уште немам точна информација. Ке прашам денес и ке ви кажам за по сигурно. Иначе тоа Neo Classical Death Metal е тотална утка во превод. Типците ако ги класифицирам би ги ставил во инструментален треш.

Не е утка, Солата им се чиста класика, имаат песна шо ритамот постеќа на треш, али другото уопште не е треш...

дечки, да не знаете кога излага официјално најновиот албум на Slayer?

Za mene postojat uste 8 dena koga ke umram :P
i na grobot ke mi pisuva Metallica i ke go ima logoto na Load, Reload, Garage Inc, St. Anger , za vas inaet oti i tie albumi se povekje od zakon :)

Pa pocnal da go slusa St anger oti vredi, jas imam slusano podolgo vreme metal imam povekje grupi slusano, i na site nekako im pomina rokot na brzina, a koga pocnav da gi slusam metallica ne im e pominal rokot, spored mene barem uste 12 milioni godini nema da im pomine :)

I jas isto go mrazam James Hetfield ima podobar glas

I jas ne sum pocnal od maiden mozebi pocnale da svirat pred metallica a toa ne znaci deka se podobri, ako taka gi gledame rabotite deep purple i led zeppelin treba da se podbri maiden i metallica a sepak metallica se najbolji spored mene

Драг кајгана кориснику (незнам дали си машко или женско), сосема си оф - топик од моменталниот муабет... Збориш за металика ко да се којзнае што Просто бидејки си чула за нив бидејки се комерцијала... По изгледот на коментарите си сосема нов во метал се гледа ептен. Се кладам незнаеш повеќе од 10 метал бендови, а меѓу тие што ги знаеш 100% се Children Of Bodom, Nightwish, Slayer, Pantera итн, будејки се по mainstream... Уште една причина да мислам дека си нов во метал... И најважното = Load, Reload, Garage Inc, St. Anger на гроб ке ти стоеле, затоа што ти се омилени и немаш чуено за другите албуми... Да ти кажам искрено, најдоброто од Металика го омаш пропуштено. Кое сепак не е толку подобро од било што друго, туку ти тоа го имаш слушнато бидејќи е полесно да се најде на Интернет. Сите ние слушаме метал повеќе од 5 години... 80% почнале со металика, бидејки сами сме почнале со метал, не сме имале браќа ова, она да ни кажат шо како (не викам дека имаш), главна причина е бидејки се комерцијала. Немам ништо против тебе, туку ме иритира кога некои почетници филозофираат „шо е убавината на солото, не е до брзината“ итн. А само што почнале а сите ние сме чуле и знаеме, и покрај Металика сме одбрале други бендови за по омилени, пооргинални и покреативни... Поздрав:smir:

Не ми лежи некако таа комбинација на панк и метал. Трешот е онака едноставна музика за празнење на енергија, нема некоја уметност во него.
Поуметничките метал подправци многу повеќе ми лежат, ко на пример progressive, technical death, jazz fusion, neoclassical... Нема само 2-3 рифа шо се повторуваат низ цела песна кај овие правци, а тоа најмногу ме радува.

Суштината на добрата музика е во мелодиката и хармонијата, се согласувам дека трешот е за праснење на енергија, но сепак неможам да кажам дека не го почитувам. Според мене Melodic Death Metal содржи се што треба да има една одлична метал песна, енергичност се разбира и од друга страна мелодика што ја дигнува и ја шири таа енергија која се создава на сцената.

П.С Arch Enemy Rulez :)

Драг кајгана кориснику (незнам дали си машко или женско), сосема си оф - топик од моменталниот муабет... Збориш за металика ко да се којзнае што Просто бидејки си чула за нив бидејки се комерцијала... По изгледот на коментарите си сосема нов во метал се гледа ептен. Се кладам незнаеш повеќе од 10 метал бендови, а меѓу тие што ги знаеш 100% се Children Of Bodom, Nightwish, Slayer, Pantera итн, будејки се по mainstream... Уште една причина да мислам дека си нов во метал... И најважното = Load, Reload, Garage Inc, St. Anger на гроб ке ти стоеле, затоа што ти се омилени и немаш чуено за другите албуми... Да ти кажам искрено, најдоброто од Металика го омаш пропуштено. Кое сепак не е толку подобро од било што друго, туку ти тоа го имаш слушнато бидејќи е полесно да се најде на Интернет. Сите ние слушаме метал повеќе од 5 години... 80% почнале со металика, бидејки сами сме почнале со метал, не сме имале браќа ова, она да ни кажат шо како (не викам дека имаш), главна причина е бидејки се комерцијала. Немам ништо против тебе, туку ме иритира кога некои почетници филозофираат „шо е убавината на солото, не е до брзината“ итн. А само што почнале а сите ние сме чуле и знаеме, и покрај Металика сме одбрале други бендови за по омилени, пооргинални и покреативни... Поздрав:smir:
Ко на пример Dream Theater.:helou:

Dream Theater се на сосем различно повисоко музикално ниво од Metallica
Сите членови се апла поразвиени на технички план
Песните не ги базираат на 2-3 рифови најчесто изградени или од gallop picking и power chordови
Солажите се каде-каде помелодични и полни со емоции и не се безсмилени
итн...

Се на се и на технички и на музикален план

DT 1:0 Metallica

Малце Symphonic power
дечкиве се едни од ретките со кои почнав да слушам метал а уште ги слушам

Хм....е сега не те варам? Од 1 куп ѓубре бендои ти баш овие ги избра.?

:pipi:

Една од мојте омилени мкд групи .... и пишете нешто за нашите бендови ги има многу само неможат да се пробијат

бтњ ин флејмс ич не ми се допагат :kesa: ама бравоо за тебе ако ти се добри :helou:

Богами ни мене многу не ме "харесват" In Flames (melodic death се така)
иначеод тој жанр како подобри би ги спомнал Carcass од неодамна ги
слушам али стварно ми се допаѓаат

Не е утка, Солата им се чиста класика, имаат песна шо ритамот постеќа на треш, али другото уопште не е треш...

Епа незнам може сум грешка јас ај ке му кажам на Васко дека немаат врска со треш... ако е така тогаш и Megadeth и Annihilator немаат врска со треш

Meshuggah
На Вики ги пишале експериментален метал
најверојатно поради придонес од на многу жанрови
во нивниот стил Death/Trash плус се доста technical
али мене највеќе ме влечат на trash и ми се едни од
омилени бендови

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom