Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па се збореше дека можно е да се појават на 19ти во Хавана на свирка ама уште немам точна информација. Ке прашам денес и ке ви кажам за по сигурно. Иначе тоа Neo Classical Death Metal е тотална утка во превод. Типците ако ги класифицирам би ги ставил во инструментален треш.
Za mene postojat uste 8 dena koga ke umram
i na grobot ke mi pisuva Metallica i ke go ima logoto na Load, Reload, Garage Inc, St. Anger , za vas inaet oti i tie albumi se povekje od zakon
Pa pocnal da go slusa St anger oti vredi, jas imam slusano podolgo vreme metal imam povekje grupi slusano, i na site nekako im pomina rokot na brzina, a koga pocnav da gi slusam metallica ne im e pominal rokot, spored mene barem uste 12 milioni godini nema da im pomine
I jas isto go mrazam James Hetfield ima podobar glas
I jas ne sum pocnal od maiden mozebi pocnale da svirat pred metallica a toa ne znaci deka se podobri, ako taka gi gledame rabotite deep purple i led zeppelin treba da se podbri maiden i metallica a sepak metallica se najbolji spored mene
Не ми лежи некако таа комбинација на панк и метал. Трешот е онака едноставна музика за празнење на енергија, нема некоја уметност во него.
Поуметничките метал подправци многу повеќе ми лежат, ко на пример progressive, technical death, jazz fusion, neoclassical... Нема само 2-3 рифа шо се повторуваат низ цела песна кај овие правци, а тоа најмногу ме радува.
Ко на пример Dream Theater.:helou:Драг кајгана кориснику (незнам дали си машко или женско), сосема си оф - топик од моменталниот муабет... Збориш за металика ко да се којзнае што Просто бидејки си чула за нив бидејки се комерцијала... По изгледот на коментарите си сосема нов во метал се гледа ептен. Се кладам незнаеш повеќе од 10 метал бендови, а меѓу тие што ги знаеш 100% се Children Of Bodom, Nightwish, Slayer, Pantera итн, будејки се по mainstream... Уште една причина да мислам дека си нов во метал... И најважното = Load, Reload, Garage Inc, St. Anger на гроб ке ти стоеле, затоа што ти се омилени и немаш чуено за другите албуми... Да ти кажам искрено, најдоброто од Металика го омаш пропуштено. Кое сепак не е толку подобро од било што друго, туку ти тоа го имаш слушнато бидејќи е полесно да се најде на Интернет. Сите ние слушаме метал повеќе од 5 години... 80% почнале со металика, бидејки сами сме почнале со метал, не сме имале браќа ова, она да ни кажат шо како (не викам дека имаш), главна причина е бидејки се комерцијала. Немам ништо против тебе, туку ме иритира кога некои почетници филозофираат „шо е убавината на солото, не е до брзината“ итн. А само што почнале а сите ние сме чуле и знаеме, и покрај Металика сме одбрале други бендови за по омилени, пооргинални и покреативни... Поздрав:smir:
Драг кајгана кориснику (незнам дали си машко или женско), сосема си оф - топик од моменталниот муабет... Збориш за металика ко да се којзнае што Просто бидејки си чула за нив бидејки се комерцијала... По изгледот на коментарите си сосема нов во метал се гледа ептен. Се кладам незнаеш повеќе од 10 метал бендови, а меѓу тие што ги знаеш 100% се Children Of Bodom, Nightwish, Slayer, Pantera итн, будејки се по mainstream... Уште една причина да мислам дека си нов во метал... И најважното = Load, Reload, Garage Inc, St. Anger на гроб ке ти стоеле, затоа што ти се омилени и немаш чуено за другите албуми... Да ти кажам искрено, најдоброто од Металика го омаш пропуштено. Кое сепак не е толку подобро од било што друго, туку ти тоа го имаш слушнато бидејќи е полесно да се најде на Интернет. Сите ние слушаме метал повеќе од 5 години... 80% почнале со металика, бидејки сами сме почнале со метал, не сме имале браќа ова, она да ни кажат шо како (не викам дека имаш), главна причина е бидејки се комерцијала. Немам ништо против тебе, туку ме иритира кога некои почетници филозофираат „шо е убавината на солото, не е до брзината“ итн. А само што почнале а сите ние сме чуле и знаеме, и покрај Металика сме одбрале други бендови за по омилени, пооргинални и покреативни... Поздрав:smir:
Не е утка, Солата им се чиста класика, имаат песна шо ритамот постеќа на треш, али другото уопште не е треш...