Некаде 1995-та MTV комплетно ги тргна Pantera од прикажување, заедно со Headbanger's Ball. Пред тоа ги вртеа фреквентно, ама после 12, истото важи и за Carcass... уствари кога ќе размислам Heartwork и No Love Lost беа вртени 10 пати почесто отколу Pantera спотовите. А тек Philosopher на Death... го пуштаа секоја втора недела. Металот не беше на умирање него комерцијалните телевизии решија да го игнорираат бидејќи потешко се манипулираше со бендови напукани со идеологии... затоа решија да најдат замена, прво најдоа гренџери, па нуметалци, па сега еве металкорци итн итн. Ако нешто го спаси металот во 90-тите тоа беше широката експанзија на интернетот и квадрилионите бендови од скандинавија. Тоа беше комплетно ослободување од стегите на MTV, VIVA, VH1 и сличните...Му се пуштивте сите со бендои као Атеист шо треба да се утепаш копајќи за да ги најдеш....спасено значи комерцијала дека тргнале спотови по телевизија и такви мити работи а од тоа време ја само Пантера ги знам (освен ако не ги рачунате и Металика ама тоа време веќе они са лејм и тоа ептен)
Него, баталете тоа, имам супер вест. Конечно е потврдено, на 1ви Јули во Градски парк (Хавана градат место за свирки таму) ќе ги гледаме God Dethroned, Fleshgod Apocalypse, Sacramental Blood. Локална подршка ќе бидат Storm и Formless Terror. Цената на картата ќе биде 600 денари. Ќе отворам тука тема некаде месец пред свирката... останатите информации ќе ги објавувам на Блицкриг (урл-то е во мојот потпис).