Препораки за игри

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Sniper Ghost Warior (срање од игра)
Не биди НУБ. Кој ќе речи дека Sniper Ghost Warriоr не чини е нуб. Оти?
Еве оти:
1)Ако вели дека е заради баговите, нуб е затоа што го мрзи да провери дека за играта имаат излезено веќе 3 пачеви во кои скоро сите багови се поправени.
2)Го мрзи да си го подеси осетливоста на глушецот, оти играта по дифолт има прилично висока. 4 клика работа е.
3)Ако вели дека е тешка, нуб е оти неможи да преврти една потешка игра. А не ич тешка играва (добро треба малце повеќе вештини за да се преврти одколку за MW2), јас се чудам оти некои критичари забележаа на ова. Нубови се изгледа.

Во целина, играта е многу добра.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
1) немам багови
2) Осетливоста не е проблем..
3) не е тешка

Графиката е донекаде ок. Интересно е кога се гледа куршумот како влегува во главата :vozbud: . Само приказната ми е тапа некако.. и пукањето со пушките ( мада ова е Sniper игра ). Значи се е ок.. само приказната е “плитка“.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
1) немам багови
2) Осетливоста не е проблем..
3) не е тешка

Графиката е донекаде ок. Интересно е кога се гледа куршумот како влегува во главата :vozbud: . Само приказната ми е тапа некако.. и пукањето со пушките ( мада ова е Sniper игра ). Значи се е ок.. само приказната е “плитка“.
Приказната е плитка?! А што да речиме за CoD 4? Ама изгледа дека Activision ја подплатил критиката па тие не забележаа на тоа. Единствен интересн момент од приказната во CoD 4 е
враќањето 15 години назад па после пак во сегашност
. Другото е се веќе видено. И ај што е тоа, немаше ни некој посебен начин на раскажување, за разлика од MW2 каде напишале поинтересна приказна и ја прикажа на подобар начин.
Односно освен MW2 сите останати CoD немаат некоја си приказна.

Исто, и Sniper Ghost... има веќе видена приказна, треба да отепаш некој, па има некој ситни заплети и тоа. Од приказната иди типот на мисиите кои се еден од следниве три типа: отепај, избегај или укради. Тоа е една од мааните на S:GW, но има 1000 начини да отепаш или да украдиш или да избегаш од нешто и тука е убавината во оваа игра. Ти дава stealth, снајпер, се е оставено на тебе, имаш многу слобода. Нивата се доста добро дизајнирани за да ти ја дадат слободата но имаат и некои пропусти како непотребни невидливи ѕидови. Има и линеарност, доволно за да не се загубиш.
Најголема мана во играва се деловите кога играш со автоматско оружје и не се кријаш (run n gun), но за среќа тие се многу кратки.

Долго време немаше stealth FPS, и оваа игра добро го пополнува тоа место. Иначе овој поджанр не е за сечиј вкус, посебно не за неискусен гејмер. И јас пред некоја година играв нешто такво но не ми беше по кеиф. Не ни ја довршив таа игра.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Уште се збори за бедоијата!?хах...
Боро, пробај ја Operation Flashpoint: Dragon Rising па спореди ја со Ghost Warrior.
таман откако сеа си завршил со оваа, ќе ја приметиш изразитата разлика во квалитет.

--- надополнето ---

пет крака извадија за да ја опраат, али ко си го остаил конзументот со подотворена уста и згужвана/запрепастена фаца заеби се.

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
Можеби малку претерав со изразот “срање од игра“. Не е толку лоша играта но не е ни нешто посебно..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Уште се збори за бедоијата!?хах...
Боро, пробај ја Operation Flashpoint: Dragon Rising па спореди ја со Ghost Warrior.
таман откако сеа си завршил со оваа, ќе ја приметиш изразитата разлика во квалитет.

--- надополнето ---

пет крака извадија за да ја опраат, али ко си го остаил конзументот со подотворена уста и згужвана/запрепастена фаца заеби се.
Не знаев дека Operation Flashpoint е снајперска (stealth) игра...

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Ај ако може препорака за некои добри акциони игри за оваа конфигурација
Nvidia Geforce GT 320M 1GB
intel core2duo 2.20ghz
4 gb ram

С

сашенко

Гостин
Сакав да симнам од нет некоја со формули игра..дај препорачајте нешто добро....што сте играле?

Член од
23 февруари 2010
Мислења
66
Поени од реакции
2
Ne sum procital predhodnite postovi pa nz dali e postirano ama eve ke postiram

Dragon Age Origins i The Awakening expansionot

Momentalno najdobrata RPG i sekoj koj so igra takvi igri neka ne ja propusti igrava...

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Приказната е плитка?! А што да речиме за CoD 4? Ама изгледа дека Activision ја подплатил критиката па тие не забележаа на тоа. Единствен интересн момент од приказната во CoD 4 е
враќањето 15 години назад па после пак во сегашност
. Другото е се веќе видено. И ај што е тоа, немаше ни некој посебен начин на раскажување, за разлика од MW2 каде напишале поинтересна приказна и ја прикажа на подобар начин.
Односно освен MW2 сите останати CoD немаат некоја си приказна.
Претпоставувам не си ја играл CoD1.Околу 40% од случувањата во играта се копирани од CoD 1 во MW1.Во COD1 уништуваат брана и бегаат со камион додека ги бркаат германци со мотори и камиони,а овде спречуваат нуклеарен напад и бегаат со камион додека ги бркаат.Исто така и во двете игри имаше мисии со брод.Имаше уште неколку слични мисии но не се сеќавам.Но зошто биле толку неиновативни и captain Price го ставиле и во CoD1 и во MW 1 и 2.

--- надополнето ---

Не биди НУБ. Кој ќе речи дека Sniper Ghost Warriоr не чини е нуб. Оти?
Еве оти:
1)Ако вели дека е заради баговите, нуб е затоа што го мрзи да провери дека за играта имаат излезено веќе 3 пачеви во кои скоро сите багови се поправени.
2)Го мрзи да си го подеси осетливоста на глушецот, оти играта по дифолт има прилично висока. 4 клика работа е.
3)Ако вели дека е тешка, нуб е оти неможи да преврти една потешка игра. А не ич тешка играва (добро треба малце повеќе вештини за да се преврти одколку за MW2), јас се чудам оти некои критичари забележаа на ова. Нубови се изгледа.

Во целина, играта е многу добра.
Задоволен сум од играва би и дал 8/10 ми се допадна.Но многу ме иритира тоа што просторот се затвара откако ќе поминеш некој дел.Например требаше да стигнам до другата страна на ридот но го згрешив патот и се упатив во грешна насока.Кога пробав да се вратам играта веќе го блокирала патот и оп нема враќање и цела мисија на ново,а играта направила последно снимање кога сум го згрешил патот и оп нема назад цела мисија наново 30 минути во пропаст.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Претпоставувам не си ја играл CoD1.Околу 40% од случувањата во играта се копирани од CoD 1 во MW1.Во COD1 уништуваат брана и бегаат со камион додека ги бркаат германци со мотори и камиони,а овде спречуваат нуклеарен напад и бегаат со камион додека ги бркаат.Исто така и во двете игри имаше мисии со брод.Имаше уште неколку слични мисии но не се сеќавам.Но зошто биле толку неиновативни и captain Price го ставиле и во CoD1 и во MW 1 и 2.
Ехх, тамам работа. Ги играв 1 и UO пред некој месец. Има сличности во дизајнот но тоа е стилот на IW. Сепак, CoD 1 и CoD 4 се различни. А капетан Прајс е веќе друга работа. Тој е легенда, заштитен знак. Го има во 1, 2, 4, 6.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Сакам да прашам кога излегува ПЕС 11 или е излезена? благодарам

Kajgana Shop

На врв Bottom