Кога и како почнавте да слушате метал? :)

• Креатор на темата Креатор на темата Damien
  • Време на започнување Време на започнување
Кога бев 6то одд. мислам, имаше една касета од Metallica, Heavy Best се викаше (мислам дека уште ја чувам :)), ја слушнав, и не престанав од тогаш. :)

прв пат татко ми уште пред да тргнам у школо ми ја пушташе Nothing Else Matters пошто ептен ја сакав. години подоцна, накај 7мо одд почнав со METALLICA, and the rest is history.........

ако се сеќава некој на играта Carmageddon: Carpocalypse Now, таму имаше од Iron Maiden:The Trooper, Be Quick Or Be Dead и уше некоја и дојде братучед ми постар 15 години од мене и ветеран у метал и ми кажа шо музика е и кој пее и од тогаш до денес метал значи од трето одд.
иначе ManowaR ги слушам од пред 2 и пол години оти тогаш првпат најдов нешто од нив и сега највеќе нив ги слушам

Исто така и Ed Hunter играта беше закон. Целта беше да се спаси Eddie (маскотата на Maiden) ако добро се сеќавам.

А ова:
se zapisav gimnazija i eden drugar me zaeba,mi go dade Black album od Metallica i celo sredno zenska ne vidov
:pos: :pos: :pos:

Koga bev mal tatko mi sekogash me brkashe od sobata i mi veleshe oti taja muzika ne bila za deca..sam pochnav prvo so Linkin park , H.I.M .. podocna kaj bratuched mi ko gi slushnav Nymphetamine od Cradle of filth i Rebel yell od Children of bodom ( od Billy Idol e ama prepeana mu e ) padnav vo edna "depresija" da recham i na uchilishte odev so mp3 poshto ne mozhev da ne gi slusham.Ponataka pochnav pa da baram drugi pesni od niv i sega ne mozham da se oducham.. Ednostavno uzhivam vo toa .. P.S podocna i Lacuna Coil i Nightwish pochnav da slusham :)

Во втора година средно со другарчиња правиме муабет за техно и транс, и доаѓа еден другар и вика:
-Ае, сте слушале Рејџ Агенст Д Машин?!
И ние збунето... НЕ
-Шо ве ебам, и си ојде на своет место и седна.

По месец дена на саем купиф касета: РАТМ-Ив’л Емпајр.
Ја пуштиф еднаш.. ич не ми се допадна и ја фрлиф во кутија со други касети да стои.
По година дена почнаф да слушам Металика, Корн и ја извадиф касетата и ептен ми се допадна на второ слушање.

Така да 3та година средно, би дошло како време кога почнаф со метал.

Пред 4 години кога првпат ги слушнав металика...тоагаш влегов во металот и не излегов..а нема ни да излезам....пред тоа слушав рок но кога постепено почнав да навлегувам во металот сфатив дека тоа е мојата музика и тоа го сфаќам како начин на живот...е после металика и неколкумесечен треш период ги слушнав Morbid Angel па така се заразив со death метаl па подоцна и со grindcore...

Метал почнав да слушам од некој метал балади што ми се свиѓаа..

Па почнав заради мојот братучед т.е бато.Јас тогаш слушав r'n'b и такви ствари.Почнав да слушам grunge(Nirvana) и потоа почнав да ги слушам Children of Bodom(кои ми се сеуште омилен бенд) па Pantera,Manowar,Black Sabbath,Sepultura,Мarduk и секако многу ги слушам Serpentine Fire :vozbud:

Слушам метал од 6/7 годинки, не одев ни во прво одделение кога се запознав со Металика и со Соулфлај..
Имаф долга косица до газ, и металците од маало ме собраа со нив, ми форсираа метал, ме викаа металец уше од тогаш, ме носеа на свирки и јаки концерти..Кејф..најубав дел од мојот живот..
И се уште слушам метал, али не го форсирам ко шо го форсирав од 7 до 14 години, сеа у глобала, последниве 2 години слушам ДнБ и Транс по некад..

Во втора година средно со другарчиња правиме муабет за техно и транс, и доаѓа еден другар и вика:
-Ае, сте слушале Рејџ Агенст Д Машин?!
И ние збунето... НЕ
-Шо ве ебам, и си ојде на своет место и седна.

По месец дена на саем купиф касета: РАТМ-Ив’л Емпајр.

Ух, колку добар албум xD

Ја пред едно 5-6 години со Звер (antitalent ) од форум нешо рап слушавме. Ама константно (андерграунд рап да не се разбереме погрешно ,никад не сме забегале у комерцијала). И ондак ја еден ден ми текнуе да слушнам Линкин Парк и онаков слушам и шо да видам , милување за моите уши (Hybrid Theory албумот) . Одма тука му носам цеде му пуштам , и она радосен , и двајцата си рипкаме од среќа . Даље не останавме покуси и почнавме нешо Меиден , Металика и сл. Е сеа даље он го зема цедето од ДФЛ (By all Means ) и ми го дае , и видов оти е добро и почнав да барам бендови слични на тоа. И завршив со Дет опсесии. Почнав да ги слушам Death како еден од највлијателните бендои у живот шо ми биле, али ми дојде тука еден период на агресија кај што почнав да слушам брутали и Деткорови (макар да мн. ми мрчат за Деткорот , али шовеебам најдете нешто подивечко ако можете :)) и еве ме до ден денес си терам така.
И од страна наравно , од некој дружиња трешери си имаше инфлуенца да почнам да слушам Tankard , Sodom и сл. ама минливо ми беше трешчето.
А и пред 2 години се запознав со Хардкорот и Металкорот и тоа морам да кажам ме наврати кон Мелодетот.

Ја почнав со industrial ствари како Роб Зомби и Рамстајн коа бев 5/6 одделение. Ама тогаш незнаев ја да делам музика...слушав и Стоунс и оној црнецот со Инсомниа како и да се викаше...и тогаш ја слушнав Whiplash од Металика и све ојде у мајчину.

Ех тоа време коа ми кажаа за Пантера а ја праев фаци као кои се Пантера бе будало една земи слушај Мејден или Прист.

Хмм отсекогаш сум преферирал гитарска музика. Колку што се сеќавам почнав со grunge (Nirvana, Pearl Jam, Alice in Chains), па преку Metallica, AC/DC и останатите попознати преминав на потежок рок/метал. Имав периоди со многу различни правци и бендови...System of a Down, The Offspring, Rammstein...за денес најмногу да слушам прогресив како Dream Theater и Opeth :smir:

па од 6то - 7мо одделение коа бев почнав да слушам некој песни на групи како Linkin Park,GNR, Metallica,Iron Maiden итн итн... и така се навлеков на металот:)

ja pocnav 5to za 6to neso linking park i posle u sesto pocnav maiden i se taka dalje...:D

Ја пред едно 5-6 години со Звер (antitalent ) од форум нешо рап слушавме. Ама константно (андерграунд рап да не се разбереме погрешно ,никад не сме забегале у комерцијала). И ондак ја еден ден ми текнуе да слушнам Линкин Парк и онаков слушам и шо да видам , милување за моите уши (Hybrid Theory албумот) . Одма тука му носам цеде му пуштам , и она радосен , и двајцата си рипкаме од среќа . Даље не останавме покуси и почнавме нешо Меиден , Металика и сл. Е сеа даље он го зема цедето од ДФЛ (By all Means ) и ми го дае , и видов оти е добро и почнав да барам бендови слични на тоа. И завршив со Дет опсесии. Почнав да ги слушам Death како еден од највлијателните бендои у живот шо ми биле, али ми дојде тука еден период на агресија кај што почнав да слушам брутали и Деткорови (макар да мн. ми мрчат за Деткорот , али шовеебам најдете нешто подивечко ако можете :)) и еве ме до ден денес си терам така.
И од страна наравно , од некој дружиња трешери си имаше инфлуенца да почнам да слушам Tankard , Sodom и сл. ама минливо ми беше трешчето.
А и пред 2 години се запознав со Хардкорот и Металкорот и тоа морам да кажам ме наврати кон Мелодетот.
ust eve be so se mucam :pos2::pos2:
samo so ja sea poise picam power:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom