Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Cadaveria - италијански блек метал бенд со достоен женски вокал!

Првово видео ме извади од памет :)

Солиден е вокалов , ама не е баш мој стил . Сепак вреди да се чуе :)

Добри се Cadaveria, па добро беше и додека беше певаљка во опера девет.

Металика... омилен бенд ми е. Им бев минатото лето на концерт у Софија. Лудо и незаборавно...

Ако е добар треш бендот би одел на свирка, иако ќе се 4 хц бендови. Сепак, против сум за правење на свирки во кои ќе има хц и метал, пошо хц и метал немаат допирни точки.

Potpolno se soglasuvam....ali ja hc ne mozem da slusam zs e mnogu nekvaliteten na muzicki plan(so isklu4oci).....brat se sto treba da e dobro obi4no vle4e nakaj metal:D .......neli:D

Death Metal (Split) - 1984

DeathMetalSplitAlbum.jpg

Running Wild
1. "Iron Heads" - 3:38
2. "Bones to Ashes" - 5:07
Hellhammer
3. "Revelations of Doom" - 2:46
4. "Messiah" - 4:30
Dark Avenger
5. "Black Fairies" - 3:33
6. "Lords of the Night" - 3:47
Helloween
7. "Oernst of Life" - 4:41
8. "Metal Invaders" - 4:27

Тие што го немаат овој сплит албум, им препорачувам да си го симнат (линк кај мене на профил), има што да се слушне. Helloween сите ги знаете и нема што многу да се збори за нив. Running Wild исто така би требало да ги знаете, иста школа се со Helloween (Хамбург владее! \m/). Швајцарците Hellhammer се едни од пионерите на Блек Металот. По распаѓањето на бендот, двајца од членовите го формираат Celtic Frost. Dark Avenger се Германски Хеви Метал бенд, кој релативно брзо се распаднал, а освен двете песни од сплитов имаат снимено и демо.

DeathMetalSplitAlbum.jpg

Running Wild
Hellhammer
Dark Avenger
Helloween

Тие што го немаат овој сплит албум, им препорачувам да си го симнат (линк кај мене на профил), има што да се слушне. Helloween сите ги знаете и нема што многу да се збори за нив. Running Wild исто така би требало да ги знаете, иста школа се со Helloween (Хамбург владее! \m/). Швајцарците Hellhammer се едни од пионерите на Блек Металот. По распаѓањето на бендот, двајца од членовите го формираат Celtic Frost. Dark Avenger се Германски Хеви Метал бенд, кој релативно брзо се распаднал, а освен двете песни од сплитов имаат снимено и демо.
Има дет метал бенд Helloween? Зашто ја знам само за Power метал хелоувин а не веруем дека у оваа комбинација би ги стаиле!

Има дет метал бенд Helloween? Зашто ја знам само за Power метал хелоувин а не веруем дека у оваа комбинација би ги стаиле!

Абе албумов само така се вика Death Metal, иначе ниеден Death Metal бенд нема на него. Тие се тие Helloween, едни се, нема други.

Death Metal (Split) - 1984

DeathMetalSplitAlbum.jpg

Running Wild
Hellhammer
Dark Avenger
Helloween

Добри се бендовите што си ги ставил освен овој дарк авенгер пошо го немем слушнато сеа ќе го сметнам

Hate (Pol) - Anaclasis: A Haunting Gospel Of Malice & Hatred

89180.JPG

album koj mozam da go prepora4am

Detali za bendot
Genre(s) - Brutal Death Metal (early) - Death/Black Metal with Industrial Influences
(now)
Lyrical theme(s) - Hate, Death, Satanism, Anti-christianity
Origin - Poland (Warsaw)
Current line-upAdam The First Sinner - Lead Guitar, Vocals (Mothernight)
Hexen - Drums (Chaosphere (Pol), Damned, Arathyr, Arren, Arkona (Pol), Opus Nocturne, Session for Sunwheel)
Destroyer - Guitar (Moloch (Pol), Kriegsmaschine, Guest for Stillborn (Pol), Live for Crionics (Pol))

Во 1984та не постоел терминот death метал, а уште помалку правецот death metal, ова е само име на албум кој се десило да го крстат death metal (ко Металика 1982 со Power Metal името на нивно демо) со што на некој начин и кумувале со името, ама не и со музиката.

Potpolno se soglasuvam....ali ja hc ne mozem da slusam zs e mnogu nekvaliteten na muzicki plan(so isklu4oci).....brat se sto treba da e dobro obi4no vle4e nakaj metal:D .......neli:D

ацка, не треба така да ги гледаш работите, може и миљон тонови у секунда да ти отсвири некој гитарист, ама ако не звучи квалитетно и интересно џабе му е таа техника и брзина,кд музиката не му е убава,милозвучна и сл...
сакам да ти кажем дека техничкиот одраз на некоја група(или поединац што свири у неа) немора да значи дека е боље од некоја друга(што свири друг жанр) и е помалку технички унапредена(без солажи едно-друго)...
на мене ми е баш фина ХЦ музиката, идеологијата и тн...а знај и дека моментално, највишето металкор/деткор, па до негде и мелодик дет метал и треш метал, унасат елементи од ХЦ...
така да, ретко ке најдеш некоја група која свири "чист" металкор/деткор/треш/мелодик дет...:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom