Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.144
Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Поо значит со овие металика,катастрофа...сигурно пола од форумов ги заслушале ради коментарите...Абе слушните нешо како:
Orphaned Land - Mabool...албумов ме натера два дена да не излезам од дома,само да лежам и да го преслушвам осум пати,12 песни со секакви инструменти и од граул до женски хорови...смирени нежни инструменталки,не знам албум шо секогаш ќе ми е на прво место,дај спуштете го,стварноооо ќе се воодушевите,и ај чекам коментар,барем една песна од албумов слушните како на пример мојата втора омилена:Ocean Land (The Revelation) плиссс пипл...
Одличен избор Nu 'Bia. Израелциве со Mabool имаат направено пнајпрекрасен албум, Сите оние антирелигиозни фанатици нека тргнат барем за момент све на страна и нека му дадат шанса на Mabool. На мене Коби и компанија делуваат како некоја тешка халуциона супстанца која цело време ја конзумирам и сум во некој друг свет, заплискан од океанските бранови, да во еден момент сето тоа кулминира со цунами од највисок степен кое ќе те уништи. Nu ' Bia си го слушала Ep-то : Orphaned Land - The Calm Before the Flood, акустично факин доживување? :)
Ако не си го чула, пиши ми по пп, ќе те посочам на прав пат :). Поздрав

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Одличен избор Nu 'Bia. Израелциве со Mabool имаат направено пнајпрекрасен албум, Сите оние антирелигиозни фанатици нека тргнат барем за момент све на страна и нека му дадат шанса на Mabool. На мене Коби и компанија делуваат како некоја тешка халуциона супстанца која цело време ја конзумирам и сум во некој друг свет, заплискан од океанските бранови, да во еден момент сето тоа кулминира со цунами од највисок степен кое ќе те уништи. Nu ' Bia си го слушала Ep-то : Orphaned Land - The Calm Before the Flood, акустично факин доживување? :)
zakon e albumot ,страшно добар прогресив,мабул е одличен а и Sahara e isto dobar

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Ако сака некој релаксација и мистика- Sisters of mercy.

Crni Bombarder

Shipwrecked
Член од
4 февруари 2008
Мислења
152
Поени од реакции
6
Ako ima nekoj da mi nabaci link za asalen torrent za toj album.Barav i nikako da najdam zdrav torrent.

Член од
3 август 2008
Мислења
250
Поени од реакции
2
Металика е стварно мој добар другар :wink: Закон се нема шо...:eek:jea:

Nu`Bia

Деталка
Член од
10 август 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
:P
Сум слушала нормално,меѓу омилените бенда ми се,и денот немојт да ми почнит без Medley :) Фала на грижата сепак :icon_redf

U

UnholY

Гостин
Ako ima nekoj da mi nabaci link za asalen torrent za toj album.Barav i nikako da najdam zdrav torrent.
Пиши кој албум го бараш, ќе ти дадам линк по пп.

А, инаку, за клипот на Витач погоре.
Другар, тоа видео постана веќе ужасно досадно,
Постаро е и од тебе.
Секој од тука го има гледано барем 100 пати.

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
:P
Сум слушала нормално,меѓу омилените бенда ми се,и денот немојт да ми почнит без Medley :) Фала на грижата сепак :icon_redf
И мене ми си меѓу омилените, пред 3-4 години беа на турнеја со Paridese Lost во Белград и ги пропуштив, со тоа што тогаш уште се немав запознаено со нивното творештво, јбг..:s. Од тоа што ми кажуваа они кои биле си поминале најпрекрасно на свет. Ќе им идам бе ја во Израел...:)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Не сфатив за кој бенд зборите покрај Orphaned Land (или само за него?)? :))))

Orphaned Land ептен гo погодија мнозинството у срце со Mabool, со оглед дека првите албуми се поспецифични и само за одредени љубители. Во овој албум мелодичноста е врвна, и најбитно Kobi знае да прави growl без да се посрамоти. На интроата на Birth Of The Three (The Unification) и Ocean Land (The Revelation) увек се имам ежено. Гитаристите низ цел албум покажуваат максимална искористеност на своите способности. Не идат под нив.

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Да да, само за Orphaned Land, заслужуваат нели?:)

Сум успеал да заразам со Орфенд повеќе луѓе, а тие луѓе заразиле некој други и така, вирус бе...Да мелодичноста е врвна низ целиот албум, голема заслуга за тоа има перфектниот звук на клавијатурата. Инаку да првите албуми немаат речиси никаква врска со Mabool, а баш сакам да видам после 4-5 години апстиненција од албум што ни спремиле..., скептик сум дека можат нешо подобро од Mabool.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
Kaj да го најдам Mabool, бе? Нека помага некој, ме запаливте:)

Kajgana Shop

На врв Bottom