Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 103 9,0%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.144
D

Daftie

Гостин
Само какајте вие за Џонка, уште малце па ќе го прогласат за најдобар гитарист 20 години по ред!
Уште се очекува од него, Петручи ако е издишан, незнам што се Металика.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Го Обожавам, мислам дека е најпопуларен жарн на светот.:pipi:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.905
Поени од реакции
11.246
Eve uste edna pesna od noviot album na Metallica.

Metallica - My Apocalypse

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Јас чекам цел албум од Металика, па коа ќе испадне, ќе го симнам 320 kbps па ќе го ропнам на цеде, и на раат на систем до крај има да се ислуша.

И после ќе праиме муабет. :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Првава песна фаќа од прво слушање, преминот од балада у треш, ептен потсеќа концептот на старите денови, минус гласот на Џејмс, и минус Load/Reload звукот од баладскиот дел. Вторава уште неможам да ја прецепирам/разложам ко што треба. . . треба време.

U

UnholY

Гостин

Capharnaum - Fractured

Не знам колку од вас, особено љубителите на технички дет, имале можност да го слушнат овој албум.
Имав прилика да го го земам и да го слушнам албумов од поодамна, ама моментално ми е на плеј листата, па решив да постирам за него.
Технички дет метал бенд од Америка, со апстрактна и психолошка тематика.
Поентата ми е да укажам дека имам прилично позитивни импресии од албумот, гледано од музички аспект, значи технички.
Од друга страна, прилично се разочарав по дознавањето на информацијата дека вокалот е всушност Matt Heafy, вокалот и гитарист на бенд кој ми иницира одбивност и кој воопшто не ми е по вкус. т.е, Trivium.
Позитивна работа е тоа шо Matt има неинструментална улога, односно функционира само како вокал.
Нормално, покрај такви гитаристи, виртуози, Matt преставува само еден обичен ''мочко''.
За техничкиот дет, спецификата е одличниот вокал, при шо се постигнува брилијантна компатибилизација, а во овој случај тоа го нема.
Значи од инструментален, технички аспект имаме перфекција, а вокал катастрофа, кој нема ни минимална способност за прописен growl и scream.
Стварно штета, пошто на некој начин е упропастено делото и не е она шо треба да биде, со вокал како горенаведениот.

А, со соодветен вокал, без размислување би го класифицирал како антолошки албум во техничкиот дет, иако е понов албум, издаден 2004.

Nu`Bia

Деталка
Член од
10 август 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
Поо значит со овие металика,катастрофа...сигурно пола од форумов ги заслушале ради коментарите...Абе слушните нешо како:
Orphaned Land - Mabool...албумов ме натера два дена да не излезам од дома,само да лежам и да го преслушвам осум пати,12 песни со секакви инструменти и од граул до женски хорови...смирени нежни инструменталки,не знам албум шо секогаш ќе ми е на прво место,дај спуштете го,стварноооо ќе се воодушевите,и ај чекам коментар,барем една песна од албумов слушните како на пример мојата втора омилена:Ocean Land (The Revelation) плиссс пипл...

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
А зошто сеуште свират Металика?

Не е тоа тоа... џабе е све шо ќе напраат следно... се знае шо е Металика...

RainMaker

Д Хантр
Член од
21 август 2008
Мислења
89
Поени од реакции
3
Напишано од RainMaker
Абе металика не е метал, да го ебам. То е комерцијала...

Metallica не се комерцијала,комерцијала ги напраија овие денешниве позерчиња

Dobro be da mu ebam majkata do koga ke kenjate za legendarni bendovi kako Metallica deka ne se metal, da, poslednite 3 albumi im se promasaj ne vikam ne, ama prvite 5 da ne bile 90 posto od site vie tuka sto kenjate nemalo ni da pocnete da slushate metal...
Да не се разбереме погрешно, "Абе металика не е метал, да го ебам. То е комерцијала..."-ова не го пишав ја,пробав да го цитирам ама нешо не ми тргна:nesum:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.905
Поени од реакции
11.246
А зошто сеуште свират Металика?

Не е тоа тоа... џабе е све шо ќе напраат следно... се знае шо е Металика...
Cekaj ne zbori pred vreme. Ipak mislam naredniov ke im bide najbolji od black album navaka.

Напишано од RainMaker
Абе металика не е метал, да го ебам. То е комерцијала...

Metallica не се комерцијала,комерцијала ги напраија овие денешниве позерчиња

Да не се разбереме погрешно, "Абе металика не е метал, да го ебам. То е комерцијала..."-ова не го пишав ја,пробав да го цитирам ама нешо не ми тргна:nesum:
Ok ok ne sme se razbrale:smir:

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Incubus-Beyond The Unknown. Олд-скул дет метал (значи овие не се оние педерчињана Incubus)...него сасвим друг бенд. Значи ако поштуете добар дет метал преслушајте го албумов. Има солидни тешки рифови и баеѓи динамика. поз:):helou:
едит: за некои могуче е да е одбивен на почеток ради продукцијата (1990), али ќе се навикне:)

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Cekaj ne zbori pred vreme. Ipak mislam naredniov ke im bide najbolji od black album navaka.
Ама едноставно нема потреба, нема ништо тоа да смени... толку им беше, крај, тоа шо го напраија го напраија... нема више да бидат истите што и да напраат...

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.507
Поени од реакции
8.197
слушам метал, Треш, Мело-дет, Sludge, Southern... али овие што се бруталниве, неможем да ги поднасам... ич не ми праат кеф....

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
И башка пееш у Hatebreed, Icepick и Kingdom of Sorrow... :D

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.507
Поени од реакции
8.197
Incubus-Beyond The Unknown. Олд-скул дет метал (значи овие не се оние педерчињана Incubus)...него сасвим друг бенд. Значи ако поштуете добар дет метал преслушајте го албумов. Има солидни тешки рифови и баеѓи динамика. поз:):helou:
едит: за некои могуче е да е одбивен на почеток ради продукцијата (1990), али ќе се навикне:)
off Topic: incubus не се педерски бенд... баш се ок... особено Mtv Acoustic едн од најдобрите акустични албуми.....

Kajgana Shop

На врв Bottom