Лудило

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Se obidov da bidam isto taka dva ne noki buden bez da prespijam preku den. Prvata nik bese super no vtorata edvaj ja izdrzav. Samo sto dojde 6 casot nautro i s epojavi sonceto jas pap na zemja i zaspav vo dvorot.Se obudivav da si gi otvoram ocite no ne mozev.

PS vo posledno vreme mi se slusaat glasovi vo mojata soba. Nekoj em povikuva na ime i tropa na dzidot.A mnogu cesto se slucuvaat neobjasnivi raboti. na pr vo eden cas mobilniot e na krevetot do mene a drugiot moment go nema. Se vrtam go baram koga ke s eopulam 3 pat tuka ete go mobilniot pak.

Dajte objasnuvajne za ova.
Imam gledano film takov :P mislam .... :pos2:

Inaku, On topic...

Zosto taka deluva mozokot koga e nenaspan... Bidejki e PREumoren i raboti bavno. Rabotejki bavno (oscilacii) ti mozesh na sekoja situacija da poglednesh od razlicni aspekti bidejki podolgo vreme se obiduvash da ja sfatish. Inaku deka ke doziveesh nirvana taka, nema vrska. Ni Bog ke go vidish nitu pak ke pomislish na nego.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Jas ne spijav minatoto leto. A ova so glasovite se slucuvase minatata nedela.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
I SAY
:nenene: NO TO DRUGS
BUT THEY
WON'T LISTEN
ако сакаш да се дрогираш дрогирај си се слободно. само глеј ти да им бидеш газда нив а не они тебе и не барај глупи изговори (ко несоница) за да направиш нешто:baeh:

Ne mi e jasno voopsto zosto da se glupiram i da ne spijam za da dozivuvam nekoi glupi halucinacii i bed filmovi?????Ne sum luda.:pipi:
А зошто не си.
па треба да ти биде чест да си барем малку луд.
Шо фајде од тоа да бидеш нормален. Ќе живееш спокоен монотон досаден живот и шо после.............
Е после нишо......... на тоа и ќе останеш

Паметните се прилагодуваат на светот
Лудите го менуваат

R

RAYTHEON23

Гостин
А зошто не си.
па треба да ти биде чест да си барем малку луд
.

Паметните се прилагодуваат на светот
Лудите го менуваат

НЕ!!!!!

всушност нема паметни и луди!!!

не глејте амерички комедии...наравоучение:smir:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
НЕ!!!!!

всушност нема паметни и луди!!!

не глејте амерички комедии...наравоучение:smir:
ова не ми е од америчка комедија туку ми е од книга
,,Вероника реши да умре,, од Пауло Коељо
Многу добра книга инаку.
а со тоа паметни и луди се мисли на откачени луѓе кои го живеат животот по свои правила без разлика на тоа што ќе речат другите и на луге кои цел живот го минат by the book. конформисти

R

RAYTHEON23

Гостин
и сега дознав дека сум луд!!!!

закон:vozbud:

значи подобро е да бидеш луд него ли асимилиран...за тоа барем сум сигурен:toe:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Многу добра книга инаку.
а со тоа паметни и луди се мисли на откачени луѓе кои го живеат животот по свои правила без разлика на тоа што ќе речат другите и на луге кои цел живот го минат by the book. конформисти
Ајде? А ти си им паметното дете у клас и никој не те разбира, и понекогаш мислиш дека родителите те мразат?

Лудите си се луди, оние кои имаат премногу креативен ум, по некогаш може да напраат нешто да се смени светот. Ама Хитлер ако го земеме за пример, дефинитвно лудите го менуваат, и тоа опасно.

Исто и типот кој го измисли смајлито го смени светот, Ако сте го гледале Форст Гамп... :baeh:

R

Razorblade Kiss

Гостин
Многу добра книга инаку.
:pos::pos::pos:
еее да си жив/а и здрав/а,ме изнасмеа.
Од книга било,hell yeah. *замавнува со дланката како Квин Латифа*
Ако реалноста беше книга,и јас ќе можев како Алиса да се протнам низ клучалката :)
...значи ти го живееш твојот според книги кои се производ на човечки ум,фантазија,сосила непроспиени моменти за да им дојде инспирација на големите умови од луцидноста која ја произведува несоницата.
Браво за тебе,Санчо Панса :)
Ах тој мадафакер,колку пари само има од тоа неговите модерни рамковни договори наречени книги.

А зошто не си.
па треба да ти биде чест да си барем малку луд.
Шо фајде од тоа да бидеш нормален. Ќе живееш спокоен монотон досаден живот и шо после.............
Навистина сакам да прочитам како според тебе би требало да го измениме нашиот здодевен,монотон и спокоен живот. Ќе си го читам тоа наместо да го пијам кафето наутро :)
Get high? Get drunk? Да сееш сперматозоиди во секој (не)изоран тунел?

Rockstar life fails in the reality,buddy.Жалам што морам да ти кажам,но порано или подоцна ќе разбереше,и ти си обичен :) Или панкреасот ќе ти прозборе,или св. Петар,или некоја тревна самовила.

Shame on you. Си ги начукал 18 а ми се мафташ со хипи/либерал/слободен живот без стеги.

...Следниот нека застане на жолтото квадратче за улогата на Џејмс Дин. Кастингот завршува утре попладне. Најдобриот добива лижавче.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Ајде? А ти си им паметното дете у клас и никој не те разбира, и понекогаш мислиш дека родителите те мразат?

Лудите си се луди, оние кои имаат премногу креативен ум, по некогаш може да напраат нешто да се смени светот. Ама Хитлер ако го земеме за пример, дефинитвно лудите го менуваат, и тоа опасно.

Исто и типот кој го измисли смајлито го смени светот, Ако сте го гледале Форст Гамп... :baeh:
За паметно дете у класот ме сметаа признавам тоа ти е точно
се наоѓа по некој шо ме разбира, а иначе сум многу прилагодлива па не ме мразат многу личности а родителите па ич
и Хитлер го сменил светот ама тоа не е баш најсоодветен пример, не мора се да се гледа на негативната страна и тоа радикално. Војните го опустошиле светот ама имаат и позитивни последици како технолошки напредок и сл. работи и пак се што имаме сега е производ на некој луд (не во преносна смисла на зборот) Па и Анштајн, Пикасо и Леонардо Да Винчи биле луди за нивното време

R

RAYTHEON23

Гостин
Пауло Коељо е луд и није не го разбираме!!!!!

а зошто овие научнициве луди ги правиш а и уметниците!!!

хитлер можеби сакал да ја обедини европа од кај знаеш:toe:

човекот колку толку имал визија и германија од рушевини ја направил светска сила додека совјетите комуницирале со крикови овие имале радио:vozbud:

така да тие луге не се луди:nenene::nenene:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Shame on you. Си ги начукал 18 а ми се мафташ со хипи/либерал/слободен живот без стеги.

...Следниот нека застане на жолтото квадратче за улогата на Џејмс Дин. Кастингот завршува утре попладне. Најдобриот добива лижавче.
Нема врска тоа со 18 години...не зависи од возраста се.
Абе има 85 годишњаци кои мислат дека цркавицата-пензија од 4,500 денари им ја ДАЛ премиеро или прецеднико, а не дека заслужиле, а младинава работи за 100 евра месецот...и не и текнува дека треба живот да се живее, дека нема 250 години пред нив...
Кој е тука луд?

Коељо си е ОК. Настрана што има сератори како Фукујама или Бодријар чии книги не вредат ни за тоалетна хартија. Ама не се комерцијала,ееееј за интелектуалци се...па се прави фама...

Лудило или нелудило, секој има право да си го бара најдобриот начин на живот.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
:pos::pos::pos:
еее да си жив/а и здрав/а,ме изнасмеа.
Од книга било,hell yeah. *замавнува со дланката како Квин Латифа*
Ако реалноста беше книга,и јас ќе можев како Алиса да се протнам низ клучалката :)
...значи ти го живееш твојот според книги кои се производ на човечки ум,фантазија,сосила непроспиени моменти за да им дојде инспирација на големите умови од луцидноста која ја произведува несоницата.
Браво за тебе,Санчо Панса :)
Ах тој мадафакер,колку пари само има од тоа неговите модерни рамковни договори наречени книги.

Навистина сакам да прочитам како според тебе би требало да го измениме нашиот здодевен,монотон и спокоен живот. Ќе си го читам тоа наместо да го пијам кафето наутро :)
Get high? Get drunk? Да сееш сперматозоиди во секој (не)изоран тунел?

Rockstar life fails in the reality,buddy.Жалам што морам да ти кажам,но порано или подоцна ќе разбереше,и ти си обичен :) Или панкреасот ќе ти прозборе,или св. Петар,или некоја тревна самовила.

Види сега зависи од книгата
,,Вероника реши да умре,, е пишувана по вистинит случај во Словенија. Се разбира сето тоа е зачинето ама тоа не го прави нереално. Алиса е сосема друга приказна. Тоа ти е исто ко да споредиш ,,Како ќе каже Џим,, со ,,Стартрек,,
Не живеам според книги иако сакам да читам.Санчо Панса бил будала тој немал соништа, бил прост и само го следел главниот лик. Мислам дека сакаше да кажеш Дон Кихот.
Да ме познаваш нема да мислиш вака. Rockstar life е далеку од мене.
Get high-не ми се десило до сега а и не верувам дека ќе ми се деси Get drunk- морам да признаам, понекогаш да.

хипи/либерал/слободен живот без стеги-прилично далеку од мојот.
мојот е всушност прилично полн со обврски ама тоа не ме спречува да размислувам со своја глава и да не се страмам ако другите не се согласувале со моето мислње или да правам работи што не се својствени барем за повеќето луѓе што ги познавам.И тоа не се којзнае какви работи, секојдневни ситници ама џабе е тоа не се објаснува вака

Пауло Коељо е луд и није не го разбираме!!!!!

а зошто овие научнициве луди ги правиш а и уметниците!!!

хитлер можеби сакал да ја обедини европа од кај знаеш:toe:

човекот колку толку имал визија и германија од рушевини ја направил светска сила додека совјетите комуницирале со крикови овие имале радио:vozbud:

така да тие луге не се луди:nenene::nenene:
не се разбираме
не луди ко за во бардовци
иако за во нивно време биле блиску и до тоа
па баш уметниците ги сметаат за мрднати, забегани и сл.и денес
ај за научниците се смени работата, ама и тие во минатато ги сметале за ,,необични луге,, бидејки не си ја гледале работичката како сите останати него биле пољубопитни и барале одговори на прашања кои повеќето не се замарале да си ги постават

R

RAYTHEON23

Гостин
не се разбираме
не луди ко за во бардовци
иако за во нивно време биле блиску и до тоа

па баш уметниците ги сметаат за мрднати, забегани и сл.и денес
ај за научниците се смени работата, ама и тие во минатато ги сметале за ,,необични луге,, бидејки не си ја гледале работичката како сите останати него биле пољубопитни и барале одговори на прашања кои повеќето не се замарале да си ги постават
се сложувам не се разбираме!!

сега еднаш луди ко за бардовци еднаш на црвената линија не е јасно!!!

или примаш санвал и дијазепам или НЕ:toe:

уметниците ниту се забегани ниту мрднати туку едноставно е тие ја имаат дарбата емоција да ја доловат преку слика текст....

а научниците пак не се необични по ништо,освен по мотивот кој не е пари.

има работи кои те влечат и работи кои не те влечат...на пример штетните појави како д.р Хаус и америчките комедии:toe:

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
се сложувам не се разбираме!!

сега еднаш луди ко за бардовци еднаш на црвената линија не е јасно!!!

или примаш санвал и дијазепам или НЕ:toe:

уметниците ниту се забегани ниту мрднати туку едноставно е тие ја имаат дарбата емоција да ја доловат преку слика текст....

а научниците пак не се необични по ништо,освен по мотивот кој не е пари.

има работи кои те влечат и работи кои не те влечат...на пример штетните појави како д.р Хаус и америчките комедии:toe:
мн. е едноставно
Не се луди ама таква репутација имаат кај поголем % од лугето
не се тие мрднати ама лугето такви ги прават (претставуваат)
пример: имам пријателка, уметник, има поразлични сваќања за работите, слободоумна е, не прима ни дијазапам ни лексилиум па лугето ја прават забегана, зборуваат за неа ко да избегала од институција само затоа што не мисли како нив

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
приказнава делува инспиративно, морам да признаам :)
најбољи! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom