Лудило

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ne e toa nisto , mene mi ima iskoceno Posejdon so trozabecot odkako izroniv i mi rece : You are the chosen one

Mada tocno e za usporuvanjeto toa se slucuva i koga se ima visoka temperatura togash pocinja drugiot svet halucinaciite ...

Mada ne preporacuvam od ova moze da se poludi i na dugi stazi

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.367
луѓето околу мене ми бегаа во сите правци низ екранот (видокругот, де), се истегнуваа и собираа и делуваа како да се направени од долгнавести хартиени ленти, беа дводимензионални , се виткаа, баш како хартија. А линијата на хоризонтот (на околните планински венци) беше се освен постојана и статична.
Дот.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Значи, ја враќам темава од мртвите. Нека го прочитаат новите генерации малце типов. Знам дека јас го имам читано текстов 4-5 пати. Вреди.:)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Не бил наспан тоа е тоа :toe:.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Значи, ја враќам темава од мртвите. Нека го прочитаат новите генерации малце типов. Знам дека јас го имам читано текстов 4-5 пати. Вреди.:)
Не бил наспан тоа е тоа :toe:.
Од извори блиски до Владата, тврдам дека детето, автор на темава, редовно спие, живее здраво и е далеку од лудилото.
Поздрав до него и kids, don't do this at home.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
6...тешка и заморна бројка.Рекордот го држам на 5 дена,но искуствата беа далеку поразлични.Раздразливост,апатија,мизантропија,нихи-лизам...

Најверојатно при недостигот на сон излегуваат на површина одредени карактерни особини и внатрешни пориви кои сме ги држеле под контрола.Свеста и потсвеста единствено се прелеваат кога сонуваме.Некои велат дека сонот е мост помеѓу нашиот свет и тој надвор од нашите сетила,а со тоа и ги примаме дразбите од "тој" свет.За фундаменталистите важи реченицата "преку сонот-до ѓаволот".

Интересно е тоа како недостигот на сон знае да ги даде истите ефекти.Како РЕМ фазата всушност го исцелува нашиот мозок од работите кои тој можеби и природно може да ги види и обработи...дали за наша заштита или од други причини,не можеме да знаеме.
Лудило или Премин,дилема за која психолозите уште долго ќе теоретизираат.
Но не и Бада.
Бада знае.
Бада беше луд.
Сега спие.
:)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114
Koлку што сум информиран, после 5 дена ризик од шизофренија, после шестиот ден инсомниа (и да сакаш да заспиеш веќе, тешко), после десетиот ден смрт. Ризик јак, иде Дунав..

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
11 дена е рекордот.
Јас одвај 4 имам издржано. Глупа, ќе си рушам сопствени рекорди.
Ме киднапираа индијанци и ме тераа да пијам млеко од коњ. gr8.
Ова будна додека бев, језиво е, те гледаат од страна, а ти пискаш: Let me out! I wanna go home! И после reality check, зјапа цел кафич во тебе, а ти го пиеш третото нескафе во 15 минути, подочњаци до колена, и не знаеш кај си.
Чувството е... незаменливо. Не сакам веќе низ тоа да поминувам.
:kesa:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Два пати пробав да сум буден над два дена целосно, и сфарно неубо чувство е, поготово ко ќе мислиш дека пенчерата се ширит и ти ја јајт собата.
Еднаш неспан три дена, еднаш четири. Првиот пат не беше толку лошо, гледав NBA класици, преку 20 знам изгледав, со ногу семки и ептен ногу нескафе. Ко ја доглеав последната едноставно легнав и зјапав во таванот, размислувајќи за утакмиците шо ги глеав. Ко почна да ми паѓат таванот на мене, само ги затворив очите, и следно шо знам се разбудив после 17 сати.
Вториот пат останав буден со цел да го срушам првиот рекорд, и се заебав шо ногу шетав тие деној. Сите ме следеа, сите ми се потсмеваа, комшиите ги гледав по пат на 1 км од дома ко легнати полицајци... Ко се прибрав вечерта пенџерето ми ја јадеше собата, па си реков - вака појќе не.

Е реков, ама кој да ме слушат. Сношти око не склопив, играв менаџер... Дур сум на лице место, ќе пробам до понеделник да сум буден.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Se obidov da bidam isto taka dva ne noki buden bez da prespijam preku den. Prvata nik bese super no vtorata edvaj ja izdrzav. Samo sto dojde 6 casot nautro i s epojavi sonceto jas pap na zemja i zaspav vo dvorot.Se obudivav da si gi otvoram ocite no ne mozev.

PS vo posledno vreme mi se slusaat glasovi vo mojata soba. Nekoj em povikuva na ime i tropa na dzidot.A mnogu cesto se slucuvaat neobjasnivi raboti. na pr vo eden cas mobilniot e na krevetot do mene a drugiot moment go nema. Se vrtam go baram koga ke s eopulam 3 pat tuka ete go mobilniot pak.

Dajte objasnuvajne za ova.

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
PS vo posledno vreme mi se slusaat glasovi vo mojata soba. Nekoj em povikuva na ime i tropa na dzidot.A mnogu cesto se slucuvaat neobjasnivi raboti. na pr vo eden cas mobilniot e na krevetot do mene a drugiot moment go nema. Se vrtam go baram koga ke s eopulam 3 pat tuka ete go mobilniot pak.

Dajte objasnuvajne za ova.
1. Копирај го ова шо го цитирав
2. Пастирај го истото во некоја тема за духови
3. Почекај некој да си поигра мајтап
4. ????
5. Профит

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Abe jas ne veruvam vo duhovi. Toa e samo covekoviot mozok i negovata iluzija.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Abe jas ne veruvam vo duhovi. Toa e samo covekoviot mozok i negovata iluzija.
Тогаш значи ти е јасно зошто слушаш гласови и ти се дешаваат необични нешта, па прашањето кое го постави, е излишно.

Сега, назад на темата.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Ne mi e jasno voopsto zosto da se glupiram i da ne spijam za da dozivuvam nekoi glupi halucinacii i bed filmovi?????Ne sum luda.:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom