Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Имам Call and Surf пакет од Т-Home 200 минути разговор и 30Г интернет.. Одам на страната од T-Home да ја проверам сметката од телефонон и кај шо пишит „Моментална состојба на сметката:“ имам 450 денари.. Овие 450 денари се надвор од предплатат, ќе треба да платам 1200 денари + 450 или како, зошто тие 200 минути во мак. телеком не ми се искористени, а немам вртено кон ни еден друг оператор или надвор од земја..

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Денеска некако тромав е нетов или така ми се чини?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Добар е сега се поправи... накај 2 саат беше нешто тромав.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Рестартирај го рутерот ако ти стане тромав, кај мене тоа помага:)
Хехе досега рутеров не ми правел проблеми, еве мислам дека точно пред една година го земав (оној Speedport W503V, незнам како беше, ме мрзи сега да го барам позади биро xD) и немам проблеми. :)
Ако има проблеми најчесто е до Т-Хоум, еве пред едно 3 месеци едно 2 саат немав интернет, не беше до рутерот, го средија од таму нешто. Други прекини ако имало, 2-3 пати во една година, биле по 5-10 минути и пак се враќа. Всушност тој квар од пред 3 месеци беше најголемиот за 3 години, колку што имам интернет (Т-Хоум како провајдер)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Немам ни јас проблеми со рутерот, али знае конекцијата од 10мбпс да ми падне на 7-6-3... па морам реконект да направам за да ми биде пак на 10. Еднаш во месецот го заприметувам ова.

Член од
7 јули 2008
Мислења
99
Поени од реакции
8
na um sum da potpisam dogovor so t-home za ovoj paket:

MaxADSL Comfort +
Интернет со брзина до 10 Мbps/768 Kbps
Вклучен месечен сообраќај од 250 GB

pa me interesira kako e so pingot dali e stabilen i kolku se dvizi ????

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
користам 3 Макс пакет.. Сега за да се поврзам со лаптопот на истиов интернет треба да купам рутер за wireles?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Како да поврзам лап топ на рутерот што ми е за компјутерот? Го приклучив кабелот ми кажа дека е поврзано само нема интернет..

--- надополнето ---

Зарем не ти дадоа рутер од T-Home?
сватив некои работи сега.. xD Немам wireles na лап топот ќе треба да си земам усБ со wireles..

Sega probuvav so kabelce da go povrzam lap topot za ruterot.. Ama internet nema.. da ne treba da se instalira nesto?

Kajgana Shop

На врв Bottom