Wolver1nE
Ај лав пуси
- Член од
- 31 јануари 2008
- Мислења
- 528
- Поени од реакции
- 46
За ONE си грешка. Другите се останатиот 1% што не го спомнав ... На оваа тематика работам подолго и сум поврзам многу повеќе од колку што можеш да замислиш без оглед на моиве години.Поголемите Интернет провајдери во Македонија (ОНЕ, Кејблтел, Неотел, Телекабел, Телесмарт) одамна не купуваат Интернет од (некои не се ни поврзани со) Телеком. Пазарот овде е отворен и секој може да „увезува“ Интенет од надвор (најчесто преку Србија и Бугарија). Поради ова целата твоја теза е погрешна и неточна.
--- надополнето ---
@FlameOfSpirit
Јас имам АДСЛ од почетокот, кога почна оваа услуга во Македонија. Искрено не памтам кога последен пат паднал, а сум во Струга. Телефонот ти го спомна затоа го надополнав фиксниот. Иначе знам дека купуваат некој од други земји, тоа ги прави уште полоши оддалеченоста на корените или првичните сервери ја зголемуваат латентноста, која исто има улога врз интернетот брзината и слично. Можеме да се инаетиме три дена ако сакаш ако не видам добар аргумент во следен твој пост не враќам веќе.
До тие што ја мешаат телевизијата и интернетот, во моментот кога ја извадив брзината од спид тест имам макс тв со два телевизори и двата беа уклучени, значи максимумот го добив и покрај телевизијата. Телевизијата оди преку оптички кабел нема врска со интернетот.