Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Што чекаш информација кога едноставно можеш да се јавиш на 0800 12345 или 171. =))

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
10 ми е пакетот нормално:) Реално добивам нецели (скоро) 9мбпс на торент. Нормално е да има губитоци.

И по 5ти пат ќе прашам, некој може ли да ми даде билокаква информација за тоа со 200 денари доплата за 20мбпс? Никако неможам да најдам на сајтот.
Sakash da kazhesh deka downloadirash torenti so brzina od 9mbps? :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
од t-home:
Од 1 март, вклучениот сообраќај во сите пакети се зголемува двојно. 15GB стануваат 30GB, 30GB стануваат 60GB, 150GB стануваат 250GB. И уште ова, брзината по надминување на лимитот се зголемува на 256 Kbps/256 Kbps. Драги наши пријатели ви посакуваме опуштено сурфање...
Од МаксТВ фејсбук

тоа беше објавено на нивната страна на фб, а и плус прашав у салонот на t-home, и тамо ми ја потврдија информацијата, сеа тоа белки автоматски ќе е префрлањето на пакетите, да не морам да го продушувам договоро за уште една година при промена.. викат дека демек ќе било автоматски, али некако ми се сумљиви овие т хоме, па ке видеме од 1ви
:vozbud::vozbud:

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Sakash da kazhesh deka downloadirash torenti so brzina od 9mbps? :)
Јас имам пакет со 10mbps а толку и реално иде, торентите се вадат со 1 мегабајт во секунда. Ретко сум имал проблем со брзината.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Davaat ruter dokolku go prodolzis adsl dogovorot na uste edna godina ili toa see glasini samo sto go iam slusnato.........
Точно е ова за сите оние што не го накачиле нетот од 25 гига на 30 гига сега треба да отидат во еден од салоните на T-home и да го продолжат договорот за уште една година и притоа добиваат и рутер без пари

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Се надевам дека ова е сарказам.
Плаќам 40 евра за мизерни 6mbps / ~700kbps. Додека пак, колку за споредба, во Шведска за 30 евра (а сигурно има и поевтини понуди) има 100mbps/100mbps, FLAT. А спореди го нивниот животен стандард со нашиот.

A za 80 evra podobro da ne znaesh kakov net dobivash Shvedska :)

500-1000 mbps. :)

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.010
Поени од реакции
2.043
Јас последнава недела имав многу спор интернет .. незнам зашто!

Ај да видам од утре као ќе биде,дали да им се јавам или не :*

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Прашав и порано но никој не ми одговори
На 10 гига ми се успори нетот а нели треба да имам 15?
Значи сеа од утре дали автоматски ке имам 30 или ке мора нешто дополнително да направам за да не ми остане 10 гига?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Значи сеа од утре дали автоматски ке имам 30 или ке мора нешто дополнително да направам за да не ми остане 10 гига?
Изгледа не се го продожил договорот за 15 гига, а незнам дали автоматски ќе ти пуштат 30 гига. Јави се и прашај.

Член од
29 јануари 2007
Мислења
306
Поени од реакции
11
Па не го качија нетот од 10 на 15 пред месец дена, па да си у мислење.

Ако си релативно нов корисник мора да имаш 15 гига, а ако си стар тогаш мора да знаеш во претходните 30 месеци дали си имал 10 или 15.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Па не го качија нетот од 10 на 15 пред месец дена, па да си у мислење.

Ако си релативно нов корисник мора да имаш 15 гига, а ако си стар тогаш мора да знаеш во претходните 30 месеци дали си имал 10 или 15.
Постар корисник сум,но финтата е што кога го качија на 15 мене тој месец не ми се успори нетот.
Наредните 6-7 месеци симнував по 50-60 гига без да ми падне брзината,еве овој месец конечно ми се успори но кога надминав 10.

G

GucciMane

Гостин
Прв пат доаѓам на темава..што е работа од нареден месец ке има 30 гига наместо 15 тој што е 500 денари? или погрешно разбрав? и треба ли нов договор да се прави, ја направив нов од коа накачија од 10 на 15...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.611
Поени од реакции
14.465
Прв пат доаѓам на темава..што е работа од нареден месец ке има 30 гига наместо 15 тој што е 500 денари? или погрешно разбрав? и треба ли нов договор да се прави, ја направив нов од коа накачија од 10 на 15...
Така пишуваа на фејсбук, иако на официјалната страна нема ништо. Штом си направил нов договор не треба ништо друго, за тие што немале направено ќе имало инструкции како да имаат 30 гб од наредниот месец, т.е од утре.

G

GucciMane

Гостин
Така пишуваа на фејсбук, иако на официјалната страна нема ништо. Штом си направил нов договор не треба ништо друго, за тие што немале направено ќе имало инструкции како да имаат 30 гб од наредниот месец, т.е од утре.
Дај боже да сменат :) 15 гига ги надминувам уште пред 15-ти да дојде :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom