Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
6 август 2009
Мислења
25
Поени од реакции
3
Злато кај го примети тоа ???
Имам Thomson модем/рутер а ова може да се провери во Broadband Connection опцијата во менито лево. Имам пакет Call & Surf Comfort + и до сега мислам дека имав 12Mbps download а сега гледам е 14, но не сум проверил одамна па може и не е ова некоја новост ама за мене е :vozbud:

Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
мене друго ме интересира. корисник сум на MaxADSL 30. лимитот е 30 гига и коа ќе го потрошев брзината паѓаше како dial-up. денес откако го потрошив гледам оди и со 30 килобајти во секунда. дали и ова се новости?

С

Спенсер

Гостин
Пакет 3макс комфорт 30гб

Остварен сообраќај за корисничко име (Баже) заклучно со 27.02.2011 14:44:
Сообраќај ( upload + download ): 32459,15 MB

моментално симнувам торенти со брзина од 800кб/с... да не го урочам,нека продолжи вака :)

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
мене друго ме интересира. корисник сум на MaxADSL 30. лимитот е 30 гига и коа ќе го потрошев брзината паѓаше како dial-up. денес откако го потрошив гледам оди и со 30 килобајти во секунда. дали и ова се новости?
Отсега по надминување на лимитот брзината ќе биде 256/256 наместо досегашните 64/64.

Пакет 3макс комфорт 30гб

Остварен сообраќај за корисничко име (Баже) заклучно со 27.02.2011 14:44:
Сообраќај ( upload + download ): 32459,15 MB

моментално симнувам торенти со брзина од 800кб/с... да не го урочам,нека продолжи вака :)
Симнувај до 60гб слободно :)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.869
Поени од реакции
50.349
само кај мене ништо од новото. Потрошен лимотот ова се влече не мрда. Зборете дал да им вртам да плачам, дал да чекам први...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Некој да ми потврди за тоа премимум дали уште може да се активира и ако може линк некаков да видам што и како е? На нивниот сајт мислам дека сегде влегов, а никаде не го сретнав:)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Што пакет имаш бе? Јас за 40 евра имам 10мбпс, 150гб и неограничени разговори ;) Се утепав од зборење во странство, дневната мислам како телефонска говорница ми е, само доаѓаат бабиве да ѕвонат по роднини... :)
Imash navistina 10mbps, ili go imash toj paket samo? :)

I jas istiot paket go imam (t.e. posledniot, najskapiot :P), ama koga kreva nad 8 nekogash, zhurka si pravam, a nad 1000 (iljada) pati sum se javil, ama ne be, dzabe.

--- надополнето ---

I edno prashanje do poupatenite za slednovo: За неограничен интернет сообраќај важи политика на фер користење која подразбира сообраќај од 150 GB месечно. По надминување на вклучениот сообраќај, брзината на пристап се намалува на 64 / 64 Kbps (download/upload).

Fer politikava ja ima nekade vo drugo mesto ili samo kaj nas? :)

Ne ama iskreni da sme, koi magarinja sme samo, 150giga, nikogash nema da e blisku do neogranichen internet, a ovie gomnava koga reklamiraat pishuvaat NEOGRANICHEN, ili pak tolku mnogu se 150 giga, pa da rechesh neogranichen namesto 150.

Isto ova mu doagja kako vo amerika, reklamite za Subway shto odea, demek se reklamirashe subway foot-long sandwich, i sea da ispadne ne e foot long, ne e ni pola, ama TOLKU e golem shto isto mu pagja te go pishele foot long, te vistinskata golemina.

A i uslugite im se katastrofa, vo 0800 12345, osven eden Aleksandar, drugive vraboteni ni ponashanje ni znaenje ni nishto, i dodaj tuka onaka pederski skopski glas eden ko shmizli, ne samo toa, im baram optichen internet ushte na vremeto, i sekoj mesec istoto baranje go pravam, ama dobivam odgovor: "najdi ushte chetvorica drugi". Vaka ne im se isplaka, samo za mene, i posle imaat muda da pishaat "politika na fer...", ne za neshto, ne deka skopje po naselbive kade shto imat optichki ima 5-10 korisnici, ama im se mozhe be.

kire_koste

Которец
Член од
9 декември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
136
Davaat ruter dokolku go prodolzis adsl dogovorot na uste edna godina ili toa see glasini samo sto go iam slusnato.........

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
истото и кај мене. имав MaxADSL 30, надминав лимит и сеа иде со 30 кбпс download, a надевам се дека од нареднио месец ќе си стојат на зборо и ќе ни зголемат на 60 гб

Член од
10 јануари 2011
Мислења
124
Поени од реакции
3
шооооо? ќе ни зголемеле лимит на 60 гига??? од каде оваа информација ако добро те разбрав?:vozbud:

истото и кај мене. имав MaxADSL 30, надминав лимит и сеа иде со 30 кбпс download, a надевам се дека од нареднио месец ќе си стојат на зборо и ќе ни зголемат на 60 гб

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
шооооо? ќе ни зголемеле лимит на 60 гига??? од каде оваа информација ако добро те разбрав?:vozbud:
од t-home:
Од 1 март, вклучениот сообраќај во сите пакети се зголемува двојно. 15GB стануваат 30GB, 30GB стануваат 60GB, 150GB стануваат 250GB. И уште ова, брзината по надминување на лимитот се зголемува на 256 Kbps/256 Kbps. Драги наши пријатели ви посакуваме опуштено сурфање...
Од МаксТВ фејсбук

тоа беше објавено на нивната страна на фб, а и плус прашав у салонот на t-home, и тамо ми ја потврдија информацијата, сеа тоа белки автоматски ќе е префрлањето на пакетите, да не морам да го продушувам договоро за уште една година при промена.. викат дека демек ќе било автоматски, али некако ми се сумљиви овие т хоме, па ке видеме од 1ви

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Imash navistina 10mbps, ili go imash toj paket samo? :)

I jas istiot paket go imam (t.e. posledniot, najskapiot :P), ama koga kreva nad 8 nekogash, zhurka si pravam, a nad 1000 (iljada) pati sum se javil, ama ne be, dzabe.
10 ми е пакетот нормално:) Реално добивам нецели (скоро) 9мбпс на торент. Нормално е да има губитоци.

И по 5ти пат ќе прашам, некој може ли да ми даде билокаква информација за тоа со 200 денари доплата за 20мбпс? Никако неможам да најдам на сајтот.

Kajgana Shop

На врв Bottom