Дали некој фрлил магија врз вас?

• Креатор на темата black angel
  • Време на започнување
R

Razorblade Kiss

Гостин
Човечката завист и љубомора одат до крајности. На некој му одело добро некој имал машко женско ова она па ајде ќе му правиме лошо,ако мене не ми е добро ни на тој нема да му биде. Опасна формула.
Не сум верувала и сум била еден од поголемите скептици,додека кажувале слични животни стории сум се чудела,се додека не го искусиш на своја кожа нема да ти се верува.
Има,има и денес остатоци од паганско време,кога царувале тие работи,но нивната намена сега се пренасочила во сосема погрешна насока.
Верувам и во исцелители и видовити луѓе,иако дискутабилно е дали и тие за пари би се занимавале со правење на црни магии.

С

сашенко

Гостин
Човечката завист и љубомора одат до крајности. На некој му одело добро некој имал машко женско ова она па ајде ќе му правиме лошо,ако мене не ми е добро ни на тој нема да му биде. Опасна формула.
Не сум верувала и сум била еден од поголемите скептици,додека кажувале слични животни стории сум се чудела,се додека не го искусиш на своја кожа нема да ти се верува.
Има,има и денес остатоци од паганско време,кога царувале тие работи,но нивната намена сега се пренасочила во сосема погрешна насока.
Верувам и во исцелители и видовити луѓе,иако дискутабилно е дали и тие за пари би се занимавале со правење на црни магии.
За пари газот си го продаваат некои, а не па ова:toe:...

Член од
7 август 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Дали може некој мене да ми помогне? Значи пред 5 години имав страшни проблеми, вистински пекол... Мајка ми тогаш нашла лушпа од јајце обмотана со црвен конец пред влезната врата. Бевме кај една бајачка и и кажа дека во вазна во ходникот имало ставено некаква прашкаста материја и навистина имаше. Мене нешто ми баеше , па повторно ми рече да идам и ми наплатуваше неколку пати... проблемите по кратко време почнаа да ми се решаваат... Но од кога бев кај неа постојано до ден денес чувствувам некој страшен притисок во главата кој на моменти е неподнослив. Направив секакви испитувања и не ми најдоа ништо. Страв ми е да одам и кај `непроверени бајачки`, а во последниот период покрај здравјето , повторно се ми оди надолу. Пред 3 месеци во дворот, пак, татко ми нашол отворени слатки закопани во земја со друга земја околу нив, па соседката му рекла да ги фрли во вода. Дали може некој да ми препорача некој добар исцелител или на кој било друг начин да ме упати што да правам? Однапред благодарам

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Дали може некој мене да ми помогне? Значи пред 5 години имав страшни проблеми, вистински пекол... Мајка ми тогаш нашла лушпа од јајце обмотана со црвен конец пред влезната врата. Бевме кај една бајачка и и кажа дека во вазна во ходникот имало ставено некаква прашкаста материја и навистина имаше. Мене нешто ми баеше , па повторно ми рече да идам и ми наплатуваше неколку пати... проблемите по кратко време почнаа да ми се решаваат... Но од кога бев кај неа постојано до ден денес чувствувам некој страшен притисок во главата кој на моменти е неподнослив. Направив секакви испитувања и не ми најдоа ништо. Страв ми е да одам и кај `непроверени бајачки`, а во последниот период покрај здравјето , повторно се ми оди надолу. Пред 3 месеци во дворот, пак, татко ми нашол отворени слатки закопани во земја со друга земја околу нив, па соседката му рекла да ги фрли во вода. Дали може некој да ми препорача некој добар исцелител или на кој било друг начин да ме упати што да правам? Однапред благодарам
So race li ste gi iznesle tie objekti? Ne ste trebale...ste trebale so nesto metalno da gi iznesete....a drugata zemja ima sansi da e zemja od grobista...prati mi PP za da ti kazam sto mozes sam da probas....ne mi se pisuva ovde.

Член од
18 ноември 2010
Мислења
38
Поени од реакции
5
pa mene mi imaat napraveno magii za da me boli glava... mene me boli glava mnogu, i toa me boli nekolku sekundi ama mnogu jako sto mislam deka ke mi eksplodira glavata, idev na site ispituvanja, i (za sreka) nisto ne mi najdoja... pa posle doznav deka se toa mi e od magii... i sreka postojat lugje sto mozat toa da go otkrijat i da go ,,isfrlat" pa taka problemot malu po malu se resava... ova e samo eden od mnogu drugi primeri...
Вака. Земи утре кога ке одиш на школо, факултет или на рбота облечи ја кошулата наопаку и врзи си неколку лукчиња на левата рака( да бидат како во снобче врзани) тој ден изми се со крстена вода и позади ушите стаи си малку паштета и ке ти помине главата од уроци

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Јас не верувам во вакви работи голем скептик сум,ама ај да тргнам пак по тоа народското и да речам се си бива.... :toe:

Член од
22 јуни 2009
Мислења
89
Поени од реакции
3
I jas ne veruvav ama si osetiv na svoja koza debelo.
Bev kako vo dupka i toa nekolku godini.
Sto se neprobav za da se oslobodam od toa i na kraj najdov resenie postoi ama kaj vidoviti koi gi gledaat i trgaat tie raboti. Alal da im e na zenite Gospod da gi pozivee!
I vo gospod veruvam i vo vera crkva! Se si postoi so vekovi i eri, samo nie mladite ne go zabelezuvame.

Se si ima lek samo treba da se najde, imav nekoi cudni bolki (te me boli te ne me boli i toa na neodredena lokacija) ama go resiv nekoj sakal da me stavi u dupka i da bidam ROB. Gospod ke im naplati u pekolot. Ima crni magii i toa mnogu po skopje i makedonija, zlobni luge i pretezno se ZENI KOI GO PRAVAT TOA!
Porano spiev i po 13 saati i uste mi se spiese se cudev kako moze tolku, sega spijam po 7 casa i mozam i cel den da rabotam, energijata mi ja odzimase taa magija. SE frliv po reka taka treba.
Sega sum kako nov covek so bistar UM i poln so energija.

Sega svativ ponekogas sto e sreka! Da ti trgne! Da osetis deka ti odi samo od sebe! Toa e TOA! SREKA

Shity User Name

Is Shitty
Член од
24 декември 2010
Мислења
83
Поени од реакции
8
Ми фрли мене Мерлин магија и ми рече дека сега имам +3 constitution, + 4 wisdom, + 6 intelligence и ми ја апдејтуваше мапата за да го најдам ексалибур( Shit was So cash )

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ми фрли мене Мерлин магија и ми рече дека сега имам +3 constitution, + 4 wisdom, + 6 intelligence и ми ја апдејтуваше мапата за да го најдам ексалибур( Shit was So cash )
Ќе ти кастнам еден црвен картон за оф топик, 4 chaos damage а 10 ти e fatal damage...

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
edna zena nemozese da radza se somnevase deka nekoj imase frleno madzii vrz nea imase poveke takvi somnevanja i otide kaj eden odza i toj mu rece da proveri vo zlatoto dal ima nesto vrzano i ako tia bilo srebreno da go frli a ako e zlatno da otide da go izmiat so nekakva voda i toa bese srebreno i go frli so mozi da znaci toa?????

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
I jas ne veruvav ama si osetiv na svoja koza debelo.
Bev kako vo dupka i toa nekolku godini.
Sto se neprobav za da se oslobodam od toa i na kraj najdov resenie postoi ama kaj vidoviti koi gi gledaat i trgaat tie raboti. Alal da im e na zenite Gospod da gi pozivee!
I vo gospod veruvam i vo vera crkva! Se si postoi so vekovi i eri, samo nie mladite ne go zabelezuvame.

Se si ima lek samo treba da se najde, imav nekoi cudni bolki (te me boli te ne me boli i toa na neodredena lokacija) ama go resiv nekoj sakal da me stavi u dupka i da bidam ROB. Gospod ke im naplati u pekolot. Ima crni magii i toa mnogu po skopje i makedonija, zlobni luge i pretezno se ZENI KOI GO PRAVAT TOA!
Porano spiev i po 13 saati i uste mi se spiese se cudev kako moze tolku, sega spijam po 7 casa i mozam i cel den da rabotam, energijata mi ja odzimase taa magija. SE frliv po reka taka treba.
Sega sum kako nov covek so bistar UM i poln so energija.

Sega svativ ponekogas sto e sreka! Da ti trgne! Da osetis deka ti odi samo od sebe! Toa e TOA! SREKA
а како таа жена ти ги тргна магиите? со молитва?

верувам дека луѓето се служат со магии но колку им успеваат не знам, што и да е треба малку малдите да се свтрат повеќе кон Бога ама во права смисла, со молитва, не мора да се фанатици по црква но треба молитвата да е застапена во фамилијата колку толку.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Одев со една жена извесно време , но не бев подготвен за брак. Тоа беше летото 2008ма. При крајот на летото и кажав дека не можам да и го дадам тоа што таа го бара, и мислев дека се е ок , се разидовме навидум како пријатели. Таа зима 2008-2009 беше најлошата зима во мојот живот, се што можеше да отиде наопаку отиде, буквално беше чудно... Од приватен живот, преку финансиски, се случија најлошите можни работи со долготрајни пријатели... Се одеше наопаку. Повторно ми се вратија проблемите со спиењето, спијам еден два часа потоа се будам, а докторите не можат да најдат ништо...Исто почнаа некои чудни соништа да ми се појавуваат . Добив работа на едно многу убаво место баш пред да заврши летото, и откако раскинав со жената, за еден-два месеци,ме отпуштија под многу чудни околности. Со факултетот исто имав огромни проблеми, секоја работа добра која што ја направив, без разлика дали е тоа полагање испит , правење пари или било што стануваше екстремно тешка. Паднав во тешка депресија, или поточно апатија која трае до ден денес. Само за проверка, земав книги и учев се освен еден мал дел, и баш тој паѓаше на испитот.
По извесно време ја сретнав пак таа жена и таа ми кажа дека многу ме сакала, дека мислела на мене цело време и ме исплаши малку... Дали некој има некакво мислење за тоа што може да направам? И како да проверам дали направила нешто? Благодарам однапред.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Одев со една жена извесно време , но не бев подготвен за брак. Тоа беше летото 2008ма. При крајот на летото и кажав дека не можам да и го дадам тоа што таа го бара, и мислев дека се е ок , се разидовме навидум како пријатели. Таа зима 2008-2009 беше најлошата зима во мојот живот, се што можеше да отиде наопаку отиде, буквално беше чудно... Од приватен живот, преку финансиски, се случија најлошите можни работи со долготрајни пријатели... Се одеше наопаку. Повторно ми се вратија проблемите со спиењето, спијам еден два часа потоа се будам, а докторите не можат да најдат ништо...Исто почнаа некои чудни соништа да ми се појавуваат . Добив работа на едно многу убаво место баш пред да заврши летото, и откако раскинав со жената, за еден-два месеци,ме отпуштија под многу чудни околности. Со факултетот исто имав огромни проблеми, секоја работа добра која што ја направив, без разлика дали е тоа полагање испит , правење пари или било што стануваше екстремно тешка. Паднав во тешка депресија, или поточно апатија која трае до ден денес. Само за проверка, земав книги и учев се освен еден мал дел, и баш тој паѓаше на испитот.
По извесно време ја сретнав пак таа жена и таа ми кажа дека многу ме сакала, дека мислела на мене цело време и ме исплаши малку... Дали некој има некакво мислење за тоа што може да направам? И како да проверам дали направила нешто? Благодарам однапред.
Тие такви чувства се многу способни да ти го превртат животот наопачки. Можеби е твојата ментална состојба што го предизвикува се тоа? Затоа што ако се осеќаш депресивно, иритирано, под притисок и сл - се тоа знае да се манифестира на начини што не се пријатни за нас.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.368
Епа имаш две опции, да бараш чаре или да не бараш.
Ако бараш, може нема од прва да го најдеш, ама па ако не ја решиш работава... не личи на арно.
Според ова што го кажа ја би идел на првата опција.

Ако претпоставиме дека се ова е некаква крајно несреќна коинциденција, тогаш единствено сомнително (барем за мене) се соништата и спиењето. Дали во некои од тие како што викаш чудни соништа си почуствувал невообичаено силен страв? Животно некое имаше ли?
Ако уште ти требаат докази, пред да почнеш да бараш чаре, тогаш земи православен календар и види ги месечевите мени (веројатно можеш да ги најдеш и на друго место). Види проблемите, тегобите кои ги имаш дали се појачани во некои мени, а послаби во други. За тоа ќе ти треба минимум месец дена.
Ако, да речеме, си под психички напад (илити магија) тогаш не би ти препорачал да се осамуваш или пак да престојуваш долго во природа.

Kajgana Shop

На врв Bottom