Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
За сите што се жалат дека немаат услови за вежбање

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
Вози на гладно?!?!? Кој ти кажал таква глупост? Ако сакаш да се онесвестиш и да се разбудиш со инфузии покрај тебе вози си... Никако да не си се осмелил да правиш кардио на празен стомак бидејки на телото му е потребна храна со голема енергетска вредност за да има добра поткрепа додека ги трошиш калориите,, најпаметно би ти било да внесуваш овошје и риба кој имаат добри хранливи вредности без масти, па тогаш ке можеш да си правиш кардио вежби. Не си играј со такви екстремни работи дека ставете го здравјето пред физичкиот изглед.
Не ми е јасно стварно, ако не знаеш, место да се направиш паметен и да напишеш било што, подобро не кажувај ништо, така попаметен ќе испаднеш. Утринското кардио, на гладен стомак, е одлично за `кинење` килажа, затоа што убаво има напишано MiloBilderche, гликогенските резерви(шекерот во кртва) е на многу ниско ниво, и телото за да може да функционира, почнува да црпи од мастите како своја енергија. Ја не знам од кај го извади ова дека ке му се слоши, уште па и инфузии...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Не ми е јасно стварно, ако не знаеш, место да се направиш паметен и да напишеш било што, подобро не кажувај ништо, така попаметен ќе испаднеш. Утринското кардио, на гладен стомак, е одлично за `кинење` килажа, затоа што убаво има напишано MiloBilderche, гликогенските резерви(шекерот во кртва) е на многу ниско ниво, и телото за да може да функционира, почнува да црпи од мастите како своја енергија. Ја не знам од кај го извади ова дека ке му се слоши, уште па и инфузии...
Може да ти се слоши, впрочем мене секој ден ми а малце лошо бидејќи вежбам (џогирам долги релации и правам вежби со сопствена килажа со минимална исхрана) е сега тоа со паѓање у несвест зависи од човек до човек, некои се послаби физички некои поиздржливи нели. Може да се случи ама ретко, ако претераш..

Член од
19 април 2007
Мислења
629
Поени од реакции
37
Може да ти се слоши, впрочем мене секој ден ми а малце лошо бидејќи вежбам (џогирам долги релации и правам вежби со сопствена килажа со минимална исхрана) е сега тоа со паѓање у несвест зависи од човек до човек, некои се послаби физички некои поиздржливи нели. Може да се случи ама ретко, ако претераш..
Па добро, јас зборам за кардио на гладно срце, мислејќи на трчање со темпо 40-50% од своите можности, а ти ако трчаш 60-70-80%, правиш склекови, стомачни, грбни, скокаш на скали и што уште не, секако дека има опција да ти се сврти...Во овој случај што збориме, за орбитрек или слично, веројатноста е многу мала, али може да се случи, што не би значело дека причината е баш таа, нејадењето пред кардиото.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.263
Поени од реакции
2.260

Може да се онесвести и те како. Се случи кај нас во теретана, дечко кој држеше строга диета и пиење турбо шланк да падне во несвест возејќи на орбитрек. Не јадел ништо пред трчањето, а истото време беше - околу 11.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Па добро, јас зборам за кардио на гладно срце, мислејќи на трчање со темпо 40-50% од своите можности, а ти ако трчаш 60-70-80%, правиш склекови, стомачни, грбни, скокаш на скали и што уште не, секако дека има опција да ти се сврти...Во овој случај што збориме, за орбитрек или слично, веројатноста е многу мала, али може да се случи, што не би значело дека причината е баш таа, нејадењето пред кардиото.
Лошењето најпрво доаѓа од желудецот кој немајќи што да обработува, ствара киселина од која ти се лоши (осеќаш мачнина) а самиот замор додава само дополнително општо чуство на лошење. Иначе прво вежбам со сопствена килажа, па после неколку часа трчам, да не мислиш дека ми е од преоптеретување.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Друже ако видиш пред 100-200 поста имам давано совети на луге кој им се потребни и тоа редовно, а нејкам да се расправам сега кој е паметен кој не е дека очигледно си 17-18 годишен и продаваш муда за бубрези, муабетот е дека најмногу и најдобро се трошат калории во тој период но сепак зависи од метаболизам на персоната, не е кај сите исто ако на МилоБилдерче му одговарало таа комбинација можеби на некој друг нема да му одговара,јас убаво реков дека немора да се напукаат со јадење и да трчаат туку нека внесат доволно витамини и минерали кој му се потребни на телото за да достигнат добро кардио вежбање,,, секој ден вежбам со професионалци кој имаат претрпено се и сешто и советите кој ми ги даваат сакам достојно да ги пренесам на оние кој им треба помош а не ти да ми кажуваш дека се праам паметен,,

Член од
6 октомври 2009
Мислења
49
Поени од реакции
0
Vo Pravo e ilijaiko deka ne se odi so prazen zeludec da se pravi kardio no sepak ne treba ni da bides jaden tuku moze da se zemat vitamini minerali kako sto kaza kafe da se ispie bez seker ili nekoja suplementacija da se upotrebi

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Hmm , jas toa ne go tresnav od dzep .. Licno 4 godini go praktikuvam toa , dva ili tri dena vo nedelata , stanuvam nakaj 8 sabajle , odam na stadion , trcam 4 km od sesija , ne jdama nisto , ni jadenje , samo edno sise voda .. ne pijam voopsto suplementi .. i za sega ne sum imal ni malce problemi so vertigo ili blackout .. Plus toa vozenje tocak ne e isto ko trcanje , pomalce energija i napor se koristi .

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Едина негативна страна на утринското кардио е што доведува до голем катаболизам, затоа е добро да се пие BCAA пред трчање. Вие незнам како сте го замислиле тоа утринско, стануваш, не се ни миеш лице земаш да трчаш :) не е баш така, се пие бар пола литар вода половина час пред трчање за да се има добра хидратација за време на трнингот, може да земете и витамини, BCAA како што напоменав, L-Carnitine итн. но никако да се најадете па да трчате.

Друга подобра варијанта од утринското кардио е кардио после тренинг. Тогаш телото веќе го потрошило гликогенот на тежинскиот тренинг што значи дека ефектот е уште поголем на аеробниот тренинг.

А кој си трча ради добра кондиција може тоа да го прави во било кое време од денот :wink:

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0

снимано малку од поодамна

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
--- надополнето ---

Hmm , jas toa ne go tresnav od dzep .. Licno 4 godini go praktikuvam toa , dva ili tri dena vo nedelata , stanuvam nakaj 8 sabajle , odam na stadion , trcam 4 km od sesija , ne jdama nisto , ni jadenje , samo edno sise voda .. ne pijam voopsto suplementi .. i za sega ne sum imal ni malce problemi so vertigo ili blackout .. Plus toa vozenje tocak ne e isto ko trcanje , pomalce energija i napor se koristi .
а што оброк после ова трчање? и дигањето тегови поручек го правиш? зз

Kajgana Shop

На врв Bottom