Не ми е јасно стварно, ако не знаеш, место да се направиш паметен и да напишеш било што, подобро не кажувај ништо, така попаметен ќе испаднеш. Утринското кардио, на гладен стомак, е одлично за `кинење` килажа, затоа што убаво има напишано MiloBilderche, гликогенските резерви(шекерот во кртва) е на многу ниско ниво, и телото за да може да функционира, почнува да црпи од мастите како своја енергија. Ја не знам од кај го извади ова дека ке му се слоши, уште па и инфузии...Вози на гладно?!?!? Кој ти кажал таква глупост? Ако сакаш да се онесвестиш и да се разбудиш со инфузии покрај тебе вози си... Никако да не си се осмелил да правиш кардио на празен стомак бидејки на телото му е потребна храна со голема енергетска вредност за да има добра поткрепа додека ги трошиш калориите,, најпаметно би ти било да внесуваш овошје и риба кој имаат добри хранливи вредности без масти, па тогаш ке можеш да си правиш кардио вежби. Не си играј со такви екстремни работи дека ставете го здравјето пред физичкиот изглед.
Може да ти се слоши, впрочем мене секој ден ми а малце лошо бидејќи вежбам (џогирам долги релации и правам вежби со сопствена килажа со минимална исхрана) е сега тоа со паѓање у несвест зависи од човек до човек, некои се послаби физички некои поиздржливи нели. Може да се случи ама ретко, ако претераш..Не ми е јасно стварно, ако не знаеш, место да се направиш паметен и да напишеш било што, подобро не кажувај ништо, така попаметен ќе испаднеш. Утринското кардио, на гладен стомак, е одлично за `кинење` килажа, затоа што убаво има напишано MiloBilderche, гликогенските резерви(шекерот во кртва) е на многу ниско ниво, и телото за да може да функционира, почнува да црпи од мастите како своја енергија. Ја не знам од кај го извади ова дека ке му се слоши, уште па и инфузии...
Па добро, јас зборам за кардио на гладно срце, мислејќи на трчање со темпо 40-50% од своите можности, а ти ако трчаш 60-70-80%, правиш склекови, стомачни, грбни, скокаш на скали и што уште не, секако дека има опција да ти се сврти...Во овој случај што збориме, за орбитрек или слично, веројатноста е многу мала, али може да се случи, што не би значело дека причината е баш таа, нејадењето пред кардиото.Може да ти се слоши, впрочем мене секој ден ми а малце лошо бидејќи вежбам (џогирам долги релации и правам вежби со сопствена килажа со минимална исхрана) е сега тоа со паѓање у несвест зависи од човек до човек, некои се послаби физички некои поиздржливи нели. Може да се случи ама ретко, ако претераш..
Не ми е јасно стварно, ако не знаеш, место да се направиш паметен и да напишеш било што, подобро не кажувај ништо, така попаметен ќе испаднеш. Утринското кардио, на гладен стомак, е одлично за `кинење` килажа, затоа што убаво има напишано MiloBilderche, гликогенските резерви(шекерот во кртва) е на многу ниско ниво, и телото за да може да функционира, почнува да црпи од мастите како своја енергија. Ја не знам од кај го извади ова дека ке му се слоши, уште па и инфузии...
Лошењето најпрво доаѓа од желудецот кој немајќи што да обработува, ствара киселина од која ти се лоши (осеќаш мачнина) а самиот замор додава само дополнително општо чуство на лошење. Иначе прво вежбам со сопствена килажа, па после неколку часа трчам, да не мислиш дека ми е од преоптеретување.Па добро, јас зборам за кардио на гладно срце, мислејќи на трчање со темпо 40-50% од своите можности, а ти ако трчаш 60-70-80%, правиш склекови, стомачни, грбни, скокаш на скали и што уште не, секако дека има опција да ти се сврти...Во овој случај што збориме, за орбитрек или слично, веројатноста е многу мала, али може да се случи, што не би значело дека причината е баш таа, нејадењето пред кардиото.
Друже ако видиш пред 100-200 поста имам давано совети на луге кој им се потребни и тоа редовно, а нејкам да се расправам сега кој е паметен кој не е дека очигледно си 17-18 годишен и продаваш муда за бубрези, муабетот е дека најмногу и најдобро се трошат калории во тој период но сепак зависи од метаболизам на персоната, не е кај сите исто ако на МилоБилдерче му одговарало таа комбинација можеби на некој друг нема да му одговара,јас убаво реков дека немора да се напукаат со јадење и да трчаат туку нека внесат доволно витамини и минерали кој му се потребни на телото за да достигнат добро кардио вежбање,,, секој ден вежбам со професионалци кој имаат претрпено се и сешто и советите кој ми ги даваат сакам достојно да ги пренесам на оние кој им треба помош а не ти да ми кажуваш дека се праам паметен,,Не ми е јасно стварно, ако не знаеш, место да се направиш паметен и да напишеш било што, подобро не кажувај ништо, така попаметен ќе испаднеш. Утринското кардио, на гладен стомак, е одлично за `кинење` килажа, затоа што убаво има напишано MiloBilderche, гликогенските резерви(шекерот во кртва) е на многу ниско ниво, и телото за да може да функционира, почнува да црпи од мастите како своја енергија. Ја не знам од кај го извади ова дека ке му се слоши, уште па и инфузии...
50 do 60 belki i 2 kila pilesko BETON
снимано малку од поодамна
Па како иначе ќе одржува 100 кг чиста мускулна маса50 do 60 belki i 2 kila pilesko BETON
а што оброк после ова трчање? и дигањето тегови поручек го правиш? ззHmm , jas toa ne go tresnav od dzep .. Licno 4 godini go praktikuvam toa , dva ili tri dena vo nedelata , stanuvam nakaj 8 sabajle , odam na stadion , trcam 4 km od sesija , ne jdama nisto , ni jadenje , samo edno sise voda .. ne pijam voopsto suplementi .. i za sega ne sum imal ni malce problemi so vertigo ili blackout .. Plus toa vozenje tocak ne e isto ko trcanje , pomalce energija i napor se koristi .