Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Еј поз сакав да прашам има ли некој добри теретани во Охрид и каде се наоѓаат :)))))?
Што ќе ти е теретана на одмор кога имаш езеро? пливањето е многу добар спорт, ќе те напне повеќе него што можеш да си замислиш! ако запнеш малце :)

DiaMond

...*SyLar*...
Член од
28 јануари 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Што ќе ти е теретана на одмор кога имаш езеро? пливањето е многу добар спорт, ќе те напне повеќе него што можеш да си замислиш! ако запнеш малце :)
hhhhhhhh ne e isto ali sto dobro ke mi dojde 3 pati nedelno da otidam samo sto neznam dali ima nekoja dobra

T

Tetro

Гостин
hhhhhhhh ne e isto ali sto dobro ke mi dojde 3 pati nedelno da otidam samo sto neznam dali ima nekoja dobra
пливањето е спорт при кој во исто време се активираат сите мускулни групи. пливај секој ден по 5 км, ќе видиш како е.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
пливањето е спорт при кој во исто време се активираат сите мускулни групи. пливај секој ден по 5 км, ќе видиш како е.
5 км да пливаш секој ден? Ова вака го лупна од памет? Знаеш колку се 5 км во вода и колку време ти треба да ги испливаш?

T

Tetro

Гостин
5 км да пливаш секој ден? Ова вака го лупна од памет? Знаеш колку се 5 км во вода и колку време ти треба да ги испливаш?
точно, од памет. Не сум некој пливач. само рекреативно, онака :smir:

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Eve eden sovet za kako da so go pocnete denot , so kakov dorucok :

Dorucok od ovesni snegulki

Ova za mene e eden od najbrzite , najkorisnite i najekonomicnite obroci so koi moze da se pocne denot . Bogati se so kompleksni jaglehidrati koi ovozmozuvaat energija votekot na denot , imaat niski koncentracii na masti i bogati se so vlakna . 500 g od ovesnite snegulki kaj nas gi ima za 40 denari , a so 500 grama moze da se napravat 5-6 obroci .
Moze da se jade i so proteinski dodatoci , moze da se jade i so jogurt , voda , mleko , dzus . Za podobar vkus moze da se dodade malce kafeav seker .

Vareno jajce

Edno od najdobrite zivotinski produkti za bodibilderi . Edno jajce vo prosek sodrzi okolu 6 grama cist i visokokvaliteten protein. Sodrzat i dovolni kolicestva na vitamini A,E,K i B12 . Gi sodrzat site 8 esencijalni aminokiselini koi se potrebni za pravilna regeneracija i pravilna gradba na muskulot posle trening . OD mineralite sodzraz kalcium , zelezo i cink.
Belkata ne sodrzi voopsto masti , dodeka zolckata ima okolu 5 grama masti , no samo 1.6 g se zasiteni masti t.e nekorisni , "losi"masti. Sodrzi holesterol , no ovoj holesterol ne go zgolemuva nivoto na holesterol vo krvta i moze da se koristi za dobivanje na masa i energija ( mastite davaat najgolemo kolicestvo na energija pr sogoruvanje).
Jajcata brzo se resorbiraat i digestiraat , sto gi pravi dosta vazni za ishranata na eden bodibilder.

6 belki od vareni jajca i 2 zolcki , nautro davaat :

- 26.5 g proteini
- 0 g jaglehidrati
- 5.20 g masti , od koi 2.7 se nezasiteni "dobri" masti
- 155 kalorii

Dovolno dobar nacin da se zapocne denot , teloto gi dobiva site potebni nutritivni faktori za da moze da funkcionira optimalno vo tekot na denot .

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Eve eden sovet za kako da so go pocnete denot , so kakov dorucok :

Dorucok od ovesni snegulki

Ova za mene e eden od najbrzite , najkorisnite i najekonomicnite obroci so koi moze da se pocne denot . Bogati se so kompleksni jaglehidrati koi ovozmozuvaat energija votekot na denot , imaat niski koncentracii na masti i bogati se so vlakna . 500 g od ovesnite snegulki kaj nas gi ima za 40 denari , a so 500 grama moze da se napravat 5-6 obroci .
Moze da se jade i so proteinski dodatoci , moze da se jade i so jogurt , voda , mleko , dzus . Za podobar vkus moze da se dodade malce kafeav seker .

Vareno jajce

Edno od najdobrite zivotinski produkti za bodibilderi . Edno jajce vo prosek sodrzi okolu 6 grama cist i visokokvaliteten protein. Sodrzat i dovolni kolicestva na vitamini A,E,K i B12 . Gi sodrzat site 8 esencijalni aminokiselini koi se potrebni za pravilna regeneracija i pravilna gradba na muskulot posle trening . OD mineralite sodzraz kalcium , zelezo i cink.
Belkata ne sodrzi voopsto masti , dodeka zolckata ima okolu 5 grama masti , no samo 1.6 g se zasiteni masti t.e nekorisni , "losi"masti. Sodrzi holesterol , no ovoj holesterol ne go zgolemuva nivoto na holesterol vo krvta i moze da se koristi za dobivanje na masa i energija ( mastite davaat najgolemo kolicestvo na energija pr sogoruvanje).
Jajcata brzo se resorbiraat i digestiraat , sto gi pravi dosta vazni za ishranata na eden bodibilder.

6 belki od vareni jajca i 2 zolcki , nautro davaat :

- 26.5 g proteini
- 0 g jaglehidrati
- 5.20 g masti , od koi 2.7 se nezasiteni "dobri" masti
- 155 kalorii

Dovolno dobar nacin da se zapocne denot , teloto gi dobiva site potebni nutritivni faktori za da moze da funkcionira optimalno vo tekot na denot .
Секој ден возам точак околу 11 саат , па дали овој доручек да го практикувам пред тренингот или после тренингот ?????
Сега за сега пред да возам точак јадам кајсии , праски или што има друго од овшје

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Секој ден возам точак околу 11 саат , па дали овој доручек да го практикувам пред тренингот или после тренингот ?????
Сега за сега пред да возам точак јадам кајсии , праски или што има друго од овшје
Jajcata posle , snegulkite pred .

E sega ako sakas da skines tezina , togas vozi na gladno , togas se trosat mastite , bidejki nivoto na seker vo krvta e malo , pa za energija mora da se posegne vo masnite depoa ;)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942

E sega ako sakas da skines tezina , togas vozi na gladno , togas se trosat mastite , bidejki nivoto na seker vo krvta e malo , pa za energija mora da se posegne vo masnite depoa ;)
Уште подобра опција после тежински тренинг да се работи кардио

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240

Тоа ми е целта . Пијам и ел-карнитин , тоа ми препорачаа за топење на масти ( и најефтино е ) . Ок значи ќе возам на гладно , и така значи ќе топам масти повеќе .
Ме интересира уште нешто . Од кога пијам ел-карнитин сум подослабен меѓутоа тежината ми е зголемена за 1 до 2 кила . Дали со ова што го пијам се добива и на мускулна маса или не ????

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Тоа ми е целта . Пијам и ел-карнитин , тоа ми препорачаа за топење на масти ( и најефтино е ) . Ок значи ќе возам на гладно , и така значи ќе топам масти повеќе .
Ме интересира уште нешто . Од кога пијам ел-карнитин сум подослабен меѓутоа тежината ми е зголемена за 1 до 2 кила . Дали со ова што го пијам се добива и на мускулна маса или не ????
Вози на гладно?!?!? Кој ти кажал таква глупост? Ако сакаш да се онесвестиш и да се разбудиш со инфузии покрај тебе вози си... Никако да не си се осмелил да правиш кардио на празен стомак бидејки на телото му е потребна храна со голема енергетска вредност за да има добра поткрепа додека ги трошиш калориите,, најпаметно би ти било да внесуваш овошје и риба кој имаат добри хранливи вредности без масти, па тогаш ке можеш да си правиш кардио вежби. Не си играј со такви екстремни работи дека ставете го здравјето пред физичкиот изглед.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240

Ми кажаа да воза на гладно .

--- надополнето ---

А еве што праам кога возам . Кога насабајле да јадам риба . нема време

--- надополнето ---

Вози на гладно?!?!? Кој ти кажал таква глупост? Ако сакаш да се онесвестиш и да се разбудиш со инфузии покрај тебе вози си... Никако да не си се осмелил да правиш кардио на празен стомак бидејки на телото му е потребна храна со голема енергетска вредност за да има добра поткрепа додека ги трошиш калориите,, најпаметно би ти било да внесуваш овошје и риба кој имаат добри хранливи вредности без масти, па тогаш ке можеш да си правиш кардио вежби. Не си играј со такви екстремни работи дека ставете го здравјето пред физичкиот изглед.
Неможам да јадам риба , кога возам во 11 саат

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Едно 15-30 мин пред трчање изеди една чинија овесни снегулки со млеко. Овесните снегулки се добри за такви тренинзи, затоа што се јаглени хидрати и брзо ке се конвертираат во енергија, а во млекото имаш и протеини(не којзнае колку ама) доволно за да ти претставува извор на енергија кој подолго му треба да се конвертира, така да ке имаш доволно енергија за целиот тренинг.

Idiot.

досадниот.
Член од
26 октомври 2009
Мислења
128
Поени од реакции
0
1,2 кг не е ништо толку треба вода да пиеш секој ден може и повеќе
ако веќе си тргнал да се топиш,и нагладно срце не вежбај сабајлечки зошто цел ден ќе се осеќаш уморен и ќе ти се спие,а ако се осеќаш јак и мислиш дека можеш да издржиш на празен стомак да трчаш или да возиш точак слободно но не ти препорачувам,можеш пред тоа да си каснеш малце варени јајца,корнфлекс,о.снегулки .... :smir: .и еденсовет резултатите не ги гледај на вагата ... гледај ги на огледало или сликај се па понекое време погледниги сликите да видиш разлика

MiloBilderce

Bukake anyone ?
Член од
7 ноември 2009
Мислења
1.238
Поени од реакции
70
Ja mu kazav da vozi na gladno , vednas posle stanuvanje od spienje . Togas ima malce sekeri vo krvta i ke gi koristi mastite kako energija , a so toa ke slabee . Provereno na svoja koza , ne pravi sprintovi pa da se zamori do tolku , vozenjeto tocak e poveke relaksacija otkolku kardio.

Kajgana Shop

На врв Bottom