Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
edit- зелен чај vs. кофеин? што е подобро? Две различни работи. Што сакаш да постигнеш?
и нешто повеќе во врска со кофеинските апчиња? кога се зимаат, колку и сл?
па, да убрзаат метаболизам, со што се постигнува ефект на побрзо слабеење. на двете поентата е кофеинот. што е разликата?!!? освен што чајот е течен, а кофеинот ап.

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
На првата слика сум 72кг, на втората 82 ама имам ама со малку стомак. Точно 7 месеци интензивно идење во теретана, само 3 пати имам напраено одмор по една недела.
Идам 3 дена по ред везбам, еден одмор, па пак 3 дена везбам итн. Везбав Гради/Трицепс, Грб/Бицепс, Рамо. Имам испиено 2x3кг чист протеин, ама тоа беше на почетокот кога почнав да одам, првите 3 месеци. Од тогаш, 4 месеци неам ништо пиено, и не се хранам баш добро како што треба, али сепак има некакви резултати, не е без ич.
Може и многу повеќе да се постигне за 7 месеци, али со мојата исхрана, јас сум задоволен од ова.

Член од
10 февруари 2010
Мислења
855
Поени од реакции
322
На првата слика сум 72кг, на втората 82 ама имам ама со малку стомак. Точно 7 месеци интензивно идење во теретана, само 3 пати имам напраено одмор по една недела.
Идам 3 дена по ред везбам, еден одмор, па пак 3 дена везбам итн. Везбав Гради/Трицепс, Грб/Бицепс, Рамо. Имам испиено 2x3кг чист протеин, ама тоа беше на почетокот кога почнав да одам, првите 3 месеци. Од тогаш, 4 месеци неам ништо пиено, и не се хранам баш добро како што треба, али сепак има некакви резултати, не е без ич.
Може и многу повеќе да се постигне за 7 месеци, али со мојата исхрана, јас сум задоволен од ова.

Може да прашам по колку дигаше на гради и колку за бицепс/трицепс/грб?

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Може да прашам по колку дигаше на гради и колку за бицепс/трицепс/грб?
Гради: Бенч 70гд, потисок со бучици 26кг.
Грб: вратило ~10пати, влечење 70кг, Deadlift 70kg, Bentover Row 60 kg.
Трицепс: 30-35кг
Бицепс: Со шипка 35-40кг, со бучици 16-18кг
Рамо: Со шикпа 60кг, со бучици 20кг.

Така нешто од прилика. :wink:

Izglea ni noze, a ni stomak.
Баш така. Сеа за некоја недела ќе почнам да трчам за да го симнам стомакот. Многу е глупо со него. ^_^

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Гради: Бенч 70гд, потисок со бучици 26кг.
Грб: вратило ~10пати, влечење 70кг, Deadlift 70kg, Bentover Row 60 kg.
Трицепс: 30-35кг
Бицепс: Со шипка 35-40кг, со бучици 16-18кг
Рамо: Со шикпа 60кг, со бучици 20кг.

Така нешто од прилика. :wink:

Баш така. Сеа за некоја недела ќе почнам да трчам за да го симнам стомакот. Многу е глупо со него. ^_^
Ова од старт или на крај?? И гд??Мислиш КГ :)!

Дека Аматер прашуе за него, пошо е почетник.

Инаку, ептен е глупо стомак да не вежбаш, а нозе е идиотски што не си вежбал.

Стомак можеш бргу да израмниш со спринтови, а да не загубиш од севкупната маса.
Или со долгокилометражно трчање, ама тогаш ќе се исцедиш целиот.

Член од
10 февруари 2010
Мислења
855
Поени од реакции
322
Дали со статичен точак може да се намали стомакот?

Време за трчање немам, особено не во работен ден, а во теретаната кадешто одам нема подвижна трака.

Доколку може, колку минути да се вежба и на колкав отпор?

Дека Аматер прашуе за него, пошо е почетник.
Да баш заради мене си прашував.

Инаку, ептен е глупо стомак да не вежбаш, а нозе е идиотски што не си вежбал.
Со ова се сложувам. Не знам што е финтата некои батина што не вежбаат стомак и нозе.
Како што и кажав претходно, секој ден гледам батина со големи гради и рамена и се тоа, ама стомаци испуштени и нозе како грисини.

Не оди тоа така према мене.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Точак, од кај знам бе Аматер, скрати на дркање и трчај, јас имам минимум десет саати работен ден и тоа кога е се во мртвило, инаку ми е 11 саати и уште саат дур дојдам дома, се преслечам, жените ги видам и деците уште саат-два, минимум, јебига, а јадење, а одмор??
Е па кратам на спиење и бесполезење пред ТВ. Крати и ти.

Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
i jas rabotam :) ama koa se saka se se moze.koga mi rekoa moram da spijam 8 saati dnevno skrativ izlaganja, a so ogled deka vo 5 i 30 stanuvam, preracunajte koga si legnuvam. bukvalno 3 saati posle trening :) no moevo e drugo, nema potreba nekoj sto rekreativno se bavi so sport ili so telo za izgled da se ustruchava kako mene.

za dechkoto pogore sto stavi sliki-rezultatite ti se ok. no samo ok. ni poveke ni pomalku. edno golemo UA za tebe sto ne vezbas noze.tipicno masko koe gleda samo biceps da ima a veruvam vo noze i od mene si pomal

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
дали би влијаело на растот и развојот?
И мене ме интересира тоа. Одам веќе втора недела за да се затегнам и кој и да видам ми е низок :nesum:
Комплекси си набивам да не почне да ми влијае на растот.
Ми рекоа да се тегнам на вратило за секој случај, а некои па велат дека немало врска.. не знам кому да верувам. -.-"

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
И мене ме интересира тоа. Одам веќе втора недела за да се затегнам и кој и да видам ми е низок :nesum:
Комплекси си набивам да не почне да ми влијае на растот.
Ми рекоа да се тегнам на вратило за секој случај, а некои па велат дека немало врска.. не знам кому да верувам. -.-"
Секоја спортска активност го поттикнува растот и развојот на телото, така да не гледам дека бодибилдингот може да влијае негативно. Пред секој тренинг се растегнуваме, практикуаме кардио итн, сето тоа доведува до раст и развој.
Сепак, за растот најмногу влијаат гените додека физичките активности се само мал процент виновни за нашиот развиток.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Шо знам, јас бев 190 се смалив на 180, за пола година!

П.С. Лажам бе :baeh::baeh::baeh:

Kajgana Shop

На врв Bottom