Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Ај онака едно прашање чисто информативно... На бенч кога се прават гради како идеше тоа ако ја фатиш шипката потесно или пошироко????
od sirinata na fatot zavisi na koj del od gradite ke se stavi akcent,posirok fat go pogagja povekje nadvoresniot del od gradite,so potesen fat pogagja i go puni vnatresniot del od gradite,...za da udira cisto na triceps racete treba da se postavat vo drug agol na dvizenje,razlicna e izvedbata od taa sto gi pogagja gradite...potrebna e dobra koncentracija za da se izveduvaat vezbite pravilno(ili kako sto cesto kazuvam jas,nema pravilno i ne pravilno vezbanje,tuku efektivno i neefektivno):wink:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
od sirinata na fatot zavisi na koj del od gradite ke se stavi akcent,posirok fat go pogagja povekje nadvoresniot del od gradite,so potesen fat pogagja i go puni vnatresniot del od gradite,...za da udira cisto na triceps racete treba da se postavat vo drug agol na dvizenje,razlicna e izvedbata od taa sto gi pogagja gradite...potrebna e dobra koncentracija za da se izveduvaat vezbite pravilno(ili kako sto cesto kazuvam jas,nema pravilno i ne pravilno vezbanje,tuku efektivno i neefektivno):wink:
А развлекување на рамна клупа кој дел го погодува?

Исто мислам дека бенчот освен на гради мава и на предно рамо и грб. А правилното изведување на вежбата зависи и од стажот што го има особата на железата :)

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
А развлекување на рамна клупа кој дел го погодува?

Исто мислам дека бенчот освен на гради мава и на предно рамо и грб. А правилното изведување на вежбата зависи и од стажот што го има особата на железата :)
razvlekuvanjeto na ramna klupa ako pravilno se izveduva go pogagja nadvoresniot del na sredniot del na gradite,gi siri gradite(a so potisokot se puni toj del od gradite)...:wink:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Слушнав нешто дека после користењето на креатинот демек ако праиш пауза или престанеш да пиеш ќе си се чувствувал омалаксен и слично. Вистина ова или си нема везе ?

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Слушнав нешто дека после користењето на креатинот демек ако праиш пауза или престанеш да пиеш ќе си се чувствувал омалаксен и слично. Вистина ова или си нема везе ?
Јас слушнав дека ако престанеш да го користиш, ќе умреш. :nesum:

Што глупост нема да измислат, па нормално дека ќе изгубиш на енергија, ама таа опаѓа толку споро што и самиот нема да ја осетиш туку ќе видиш дека помалку ќе креваш и ќе ти треба повеќе спиење/одмор од времето кога си го користел, а можеби и ќе се прилагодиш на тоа темпо и ќе креваш дури и повеќе, само добра диета со креатинот и ќе го осетиш максимално, мочање 10 пати на ден (не)задолжително... :baeh:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
koj e od avtokomanda i okolinata vo pocetokot na februari moze da ocekuva otvaranje na nov bodibilding centar ...:)))

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
После тренинг (пола сат-сат), протеини подобро е со вода или со млеко да се пијат?
Пошто некаде прочитав дека побрзо се апсорбираат ако се пијат со вода и е препорачливо за после тренинг така да се примаат

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.799
Поени од реакции
3.887
После тренинг (пола сат-сат), протеини подобро е со вода или со млеко да се пијат?
Пошто некаде прочитав дека побрзо се апсорбираат ако се пијат со вода и е препорачливо за после тренинг така да се примаат
Не мора да значи.
Можеш да ги пиеш како сакаш, како тебе најмногу ти одговара.
На Пример мене кога ги пијам само со млеко ми ствараат гасови.:)
Значи нема везе како ги пиеш, ма да би ти препорачал да ги пиеш како што ти пишува во упатството. Така ти е најисправно.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334

незнам зашто али за мене погадно нешто од протеини со вода не сум пиел!
и бидејки (кога пиев) ги мешав со млеко ми препорачаа да зиам барем понемасно млеко...бидејки сепак по 1 литро на ден пиев!

така да според мене мислам дека со млеко е повкусно а и башка у млекото има дополнителни протеини и калциум ....

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Не мора да значи.
Можеш да ги пиеш како сакаш, како тебе најмногу ти одговара.
На Пример мене кога ги пијам само со млеко ми ствараат гасови.:)
Значи нема везе како ги пиеш, ма да би ти препорачал да ги пиеш како што ти пишува во упатството. Така ти е најисправно.
и бидејки (кога пиев) ги мешав со млеко ми препорачаа да зиам барем понемасно млеко...бидејки сепак по 1 литро на ден пиев!

така да според мене мислам дека со млеко е повкусно а и башка у млекото има дополнителни протеини и калциум ....
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090626081140AA1Av4W

Еве како одговараат на yahoo answers

use water right after workout cause it helps in protein synthesis faster
& absorption

И на многу други места сум го прочитал истово, затоа сакав да прашам кај нас како се практикува :)

O

Orion.

Гостин
koj e od avtokomanda i okolinata vo pocetokot na februari moze da ocekuva otvaranje na nov bodibilding centar ...:)))
Кој ке отвара теретана во Автокоманда и каде?

Да точно, многу е гадно веј со вода да пиеш:wink:

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090626081140AA1Av4W

Еве како одговараат на yahoo answers

use water right after workout cause it helps in protein synthesis faster
& absorption

И на многу други места сум го прочитал истово, затоа сакав да прашам кај нас како се практикува :)
Јас ги пијам со млеко. Само кога немам млеко дома ги пијам со вода ама тоа ретко се дешава:salut:

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Кој ке отвара теретана во Автокоманда и каде?

Да точно, многу е гадно веј со вода да пиеш:wink:

Јас ги пијам со млеко. Само кога немам млеко дома ги пијам со вода ама тоа ретко се дешава:salut:
Tose Zafirov otvara vtora teretana,vo avtokomanda negde kaj veterinaren vo novite zgradi(momentalno e vo izgradba)...inaku site sto gi znam najcesto protein:wink: pijat so voda,pobrza apsorpcija a i sekako pomalku masnotii i jaglehidrati...

Член од
29 февруари 2008
Мислења
370
Поени од реакции
13
Da. Samo ke dodadam-aj ako preku den vezbas ke gi sogoris tie jh od mlekoto (dvizenje vamu tamu) no ako navecer vezbas..ne bi ti rekla mleko..

Kajgana Shop

На врв Bottom