Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
абе убаво си пиша, ако нема од нив не е допинг...

Да да.... сега видов убаво е напишано.

Доколку ги нема работите кој ги набројав ,значи не се смета како допинг...:helou:

Не знам во кој смисол добра (можда мислиш на повеќе справи, повеќе простор...), мислам дека повеќе помалку сите се добри односно нема добра или лоша. Едино вежбањето може да е соодветно и несоодветно. Или исхраната (као ја што јадам и не внимавам многу) може да е добра или лоша. И зависи кај би идел, ако си за северниот дел од Скопје (Чаир, Бутел, Радишани), има неколку. Ако си на друго место...ваљда ќе се најде некој да те упати во тој дел од Скопје.

Еј стварно, сега го гледам тоа нема горе :kesa:

Инаку дајте некој совет како да го излечам зглобов на раката што го повредив пред цела недела при тренинг на подлактица. Го масирам, ставам креми ама не помага и еве цела недела ме спречува во добро вежбање.

Не го масирај.. Остај го нека мируе. И Докторот се беше заебал со масирањето.

Еј стварно, сега го гледам тоа нема горе :kesa:

Инаку дајте некој совет како да го излечам зглобов на раката што го повредив пред цела недела при тренинг на подлактица. Го масирам, ставам креми ама не помага и еве цела недела ме спречува во добро вежбање.

На која вежба почувствува болка баш ме занима зашто и мене ме болат подлактиците уствари ме болеа сега ми се подобри. Јас имав запаление на тетивите и плус подлактиците ме болеа. Недела ипол тег не сум фатил:nesvest:. Наравоучение: Без АСАЛНО загревање не почињајте да вежбате!!

На која вежба почувствува болка баш ме занима зашто и мене ме болат подлактиците уствари ме болеа сега ми се подобри. Јас имав запаление на тетивите и плус подлактиците ме болеа. Недела ипол тег не сум фатил:nesvest:. Наравоучение: Без АСАЛНО загревање не почињајте да вежбате!!

На следната вежба:

forearms-exercises-seated-palm-up-barbell-wrist-curls.gif

А јас не да не бев загреан, бев загреан. Пред подлактица тренирав нозе, па ми остана време и велам ај да направам 2-3 вежби за подлактица. Веднаш се покајав:toe:

Абе не бидете нездрави да вежбате подлактици,речиси со секоја вежба за раце (бицепс трицепс) и подлактиците се вежбаат.Сте приметиле кога вежбате бицепс после некоја серија подлактиците пукаат. :) така да не се замарајте со подлактици,

Абе не бидете нездрави да вежбате подлактици,речиси со секоја вежба за раце (бицепс трицепс) и подлактиците се вежбаат.Сте приметиле кога вежбате бицепс после некоја серија подлактиците пукаат. :) така да не се замарајте со подлактици,

ДА тоа е точно, јас не вежбам подлактица. Мене ми се појави болка од скотова клупа. Мислам дека имав тендонитис-воспалење на тетиви, мн заебана ствар.

кога и како е најдобро да се пие гејнер?????

земав најјакиот гајнер од Dymatize: High Protein Mega Gainer
600калории
81г јаглехидрати
60г протеини
5г креатин матрих
2г глутамин
БЦЦ
итн....
:salut:

кога и како е најдобро да се пие гејнер?????

земав најјакиот гајнер од Dymatize: High Protein Mega Gainer
600калории
81г јаглехидрати
60г протеини
5г креатин матрих
2г глутамин
БЦЦ
итн....
:salut:

Бидејќи е додакот во исхрана тосест суплемент нема некој ригорозен режим за пиење. Најбоље ти е 3-4 пати во ден. Јас го пиев 3 на ден и тоа сабајле, после тренинг, и пред спиење. А ако сакаш 4 пати во ден можеш една доза и пред тренинг. И ОВА Е МНОГУ ВАЖНО- Исхраната треба да ти биде средена(сложени јагленхидрати, протеини, масти, витамини) Ова е основата на бб, а суплементите се само додакот во исхрана за уште подобри резултати.

Бидејќи е додакот во исхрана тосест суплемент нема некој ригорозен режим за пиење. Најбоље ти е 3-4 пати во ден. Јас го пиев 3 на ден и тоа сабајле, после тренинг, и пред спиење. А ако сакаш 4 пати во ден можеш една доза и пред тренинг. И ОВА Е МНОГУ ВАЖНО- Исхраната треба да ти биде средена(сложени јагленхидрати, протеини, масти, витамини) Ова е основата на бб, а суплементите се само додакот во исхрана за уште подобри резултати.

фала планирам 4 пати на ден ..и сеа се мислев дали и пред тренинг да зиам ...

иначе 1 година сум на правилна исхрана и сеа коа ке дојде слава или нешто слично од тоа салатите и саламите ми се лоши!:D

фала планирам 4 пати на ден ..и сеа се мислев дали и пред тренинг да зиам ...

иначе 1 година сум на правилна исхрана и сеа коа ке дојде слава или нешто слично од тоа салатите и саламите ми се лоши!:D

Ако ова
600калории
81г јаглехидрати
60г протеини
5г креатин матрих
2г глутамин
БЦЦ
итн....

го пиете 4 пати на ден, немате потреба од јадење. Размислете малку.

да прашам,иако многупати сте одговориле

повеќе повторувања-помала килажа=?
помалку повторувања-повеќе килажа=?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom