Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
абе убаво си пиша, ако нема од нив не е допинг...

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.588
Поени од реакции
6.750
Да да.... сега видов убаво е напишано.

Доколку ги нема работите кој ги набројав ,значи не се смета како допинг...:helou:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Не знам во кој смисол добра (можда мислиш на повеќе справи, повеќе простор...), мислам дека повеќе помалку сите се добри односно нема добра или лоша. Едино вежбањето може да е соодветно и несоодветно. Или исхраната (као ја што јадам и не внимавам многу) може да е добра или лоша. И зависи кај би идел, ако си за северниот дел од Скопје (Чаир, Бутел, Радишани), има неколку. Ако си на друго место...ваљда ќе се најде некој да те упати во тој дел од Скопје.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Еј стварно, сега го гледам тоа нема горе :kesa:

Инаку дајте некој совет како да го излечам зглобов на раката што го повредив пред цела недела при тренинг на подлактица. Го масирам, ставам креми ама не помага и еве цела недела ме спречува во добро вежбање.
Не го масирај.. Остај го нека мируе. И Докторот се беше заебал со масирањето.

O

Orion.

Гостин
Еј стварно, сега го гледам тоа нема горе :kesa:

Инаку дајте некој совет како да го излечам зглобов на раката што го повредив пред цела недела при тренинг на подлактица. Го масирам, ставам креми ама не помага и еве цела недела ме спречува во добро вежбање.
На која вежба почувствува болка баш ме занима зашто и мене ме болат подлактиците уствари ме болеа сега ми се подобри. Јас имав запаление на тетивите и плус подлактиците ме болеа. Недела ипол тег не сум фатил:nesvest:. Наравоучение: Без АСАЛНО загревање не почињајте да вежбате!!

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.271
Поени од реакции
2.271
На која вежба почувствува болка баш ме занима зашто и мене ме болат подлактиците уствари ме болеа сега ми се подобри. Јас имав запаление на тетивите и плус подлактиците ме болеа. Недела ипол тег не сум фатил:nesvest:. Наравоучение: Без АСАЛНО загревање не почињајте да вежбате!!
На следната вежба:

А јас не да не бев загреан, бев загреан. Пред подлактица тренирав нозе, па ми остана време и велам ај да направам 2-3 вежби за подлактица. Веднаш се покајав:toe:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.588
Поени од реакции
6.750
Абе не бидете нездрави да вежбате подлактици,речиси со секоја вежба за раце (бицепс трицепс) и подлактиците се вежбаат.Сте приметиле кога вежбате бицепс после некоја серија подлактиците пукаат. :) така да не се замарајте со подлактици,

O

Orion.

Гостин
Абе не бидете нездрави да вежбате подлактици,речиси со секоја вежба за раце (бицепс трицепс) и подлактиците се вежбаат.Сте приметиле кога вежбате бицепс после некоја серија подлактиците пукаат. :) така да не се замарајте со подлактици,
ДА тоа е точно, јас не вежбам подлактица. Мене ми се појави болка од скотова клупа. Мислам дека имав тендонитис-воспалење на тетиви, мн заебана ствар.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
кога и како е најдобро да се пие гејнер?????

земав најјакиот гајнер од Dymatize: High Protein Mega Gainer
600калории
81г јаглехидрати
60г протеини
5г креатин матрих
2г глутамин
БЦЦ
итн....
:salut:

O

Orion.

Гостин
кога и како е најдобро да се пие гејнер?????

земав најјакиот гајнер од Dymatize: High Protein Mega Gainer
600калории
81г јаглехидрати
60г протеини
5г креатин матрих
2г глутамин
БЦЦ
итн....
:salut:
Бидејќи е додакот во исхрана тосест суплемент нема некој ригорозен режим за пиење. Најбоље ти е 3-4 пати во ден. Јас го пиев 3 на ден и тоа сабајле, после тренинг, и пред спиење. А ако сакаш 4 пати во ден можеш една доза и пред тренинг. И ОВА Е МНОГУ ВАЖНО- Исхраната треба да ти биде средена(сложени јагленхидрати, протеини, масти, витамини) Ова е основата на бб, а суплементите се само додакот во исхрана за уште подобри резултати.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Бидејќи е додакот во исхрана тосест суплемент нема некој ригорозен режим за пиење. Најбоље ти е 3-4 пати во ден. Јас го пиев 3 на ден и тоа сабајле, после тренинг, и пред спиење. А ако сакаш 4 пати во ден можеш една доза и пред тренинг. И ОВА Е МНОГУ ВАЖНО- Исхраната треба да ти биде средена(сложени јагленхидрати, протеини, масти, витамини) Ова е основата на бб, а суплементите се само додакот во исхрана за уште подобри резултати.
фала планирам 4 пати на ден ..и сеа се мислев дали и пред тренинг да зиам ...

иначе 1 година сум на правилна исхрана и сеа коа ке дојде слава или нешто слично од тоа салатите и саламите ми се лоши!:D

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
фала планирам 4 пати на ден ..и сеа се мислев дали и пред тренинг да зиам ...

иначе 1 година сум на правилна исхрана и сеа коа ке дојде слава или нешто слично од тоа салатите и саламите ми се лоши!:D

Ако ова
600калории
81г јаглехидрати
60г протеини
5г креатин матрих
2г глутамин
БЦЦ
итн....

го пиете 4 пати на ден, немате потреба од јадење. Размислете малку.

С

Спенсер

Гостин
да прашам,иако многупати сте одговориле

повеќе повторувања-помала килажа=?
помалку повторувања-повеќе килажа=?

Kajgana Shop

На врв Bottom