Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
750 ден. калифорија фитнес

GIS

Член од
21 октомври 2007
Мислења
881
Поени од реакции
154
Belkata od jajceto zivo se pie ili se vari ?

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Belkata od jajceto zivo se pie ili se vari ?
Јас ги варам, така половина од процесот е завршен и полесно се искористува, додека живото потешко се апсорбира и можеби дел да се исфрли преку столица.
Само белка има 3гр протеин, сосе жолчка околу 6 гр протеин.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Јас ги варам, така половина од процесот е завршен и полесно се искористува, додека живото потешко се апсорбира и можеби дел да се исфрли преку столица.
Само белка има 3гр протеин, сосе жолчка околу 6 гр протеин.
Не се губи протеинот при варење? Сепак го изложуваш на високи температури...

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Дали вратилото има ефект на гради, и ако знај некој да кажи која вежба има појке ефект на градите ?

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Значи според мојата тежина, 56/57 кила , што тежина треба да кревам за бицепс , трицепс и градни ?
Од сите мускули само квадрицепс имам развиен :(

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Дали вратилото има ефект на гради, и ако знај некој да кажи која вежба има појке ефект на градите ?
Вратилото-класично најмногу удира на латимус д. (мускулите што се на грбот под мишки-кај "лопатките") а помалку на средниот грб (делот што и е нешто испод прслучето одзади :) ) и бицепсите.

Повеќе на гради удира (ако не идеш во теретана) ако правиш склекови со широко раширени (за надворешни) или скроз споени (за внатрешни гради) раце.

или на оваа машина, со скрстени нозе наназад и малку наведнато тело нанапред. Ако не се наведнеш нанапред, тежината повеќе ќе удира на трицепсот. Али е доста напорна вежба и доста добра.

Не знам дали ова ти требаше.

Само не знам дали само со овие вежби може да се удри на сите делови-горни, средни и долни гради, затоа со бенчот ова може повеќе да се контролира, напрегање на одреден дел од градите.

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23
Значи според мојата тежина, 56/57 кила , што тежина треба да кревам за бицепс , трицепс и градни ?
Тоа неможе никој да ти го каже. Ќе си отидеш во теретана и ке видиш како ќе ти иде со тежините. :helou:

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Мислам дека има ефект на гради доколку се обратно свртени рацете и на бицепс да се креваш а за таа првата знам дека е за латисимус. Иначе од склекови подобра работа за развивање тело нема. Мислам дека најправилно се развива горниот дел на телото, градите трицепсот, латисимус. Ама почнав да прам по 50 склека и веќе нема ефект.Сите што почнуваат му препорачувам да почнат барем една година со домашни вежби па после во теретана.

Јас имам исто колку тебе кила, на гради кревам 50 кг бицепс по 10 кг на една рака а за трицепс правам заден склек а и обичните мислам дека помагаат за трицепс. Али ако си почетник пак ќе речам само дома вежбање и редовно.

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Луѓе набавив Storm креатин.. Дали некој де сега користел ваков и дали има ефекти???

С

Спенсер

Гостин
вака...за гради можам да ти кажам какви резултати имав...две недели правев склекови (со раширени раце,не многу али сепак раширени) секој втор ден...4-5 серии од по 10-13 склека...по две недели вежбање имав добри резултати... одлични би рекол...

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
вака...за гради можам да ти кажам какви резултати имав...две недели правев склекови (со раширени раце,не многу али сепак раширени) секој втор ден...4-5 серии од по 10-13 склека...по две недели вежбање имав добри резултати... одлични би рекол...

Знам бе брат и јас имам мн добри резултати од склековите затоа и ги препорачувам ама ти викам почнав да прам по 50 и немат појке ефект не можи само со склекој да се напрајш некој ѕвер. Затоа прашував оти вратилото е потешко (сепак си ја креваш целата тежина) дали има ефект на гради. Освен да пазарам некое дете од 15 тина кила да седи на мене јас дури прам склекој хаха

С

Спенсер

Гостин
Знам бе брат и јас имам мн добри резултати од склековите затоа и ги препорачувам ама ти викам почнав да прам по 50 и немат појке ефект не можи само со склекој да се напрајш некој ѕвер. Затоа прашував оти вратилото е потешко (сепак си ја креваш целата тежина) дали има ефект на гради. Освен да пазарам некое дете од 15 тина кила да седи на мене јас дури прам склекој хаха
аааа...си прошол ти мојата фаза...јас почетник сум...штом прајш 50 земи ранец полн со книги и терај...ова сигурно ке има ефект и нема да правиш 50...

Kajgana Shop

На врв Bottom