Јас ги варам, така половина од процесот е завршен и полесно се искористува, додека живото потешко се апсорбира и можеби дел да се исфрли преку столица.Belkata od jajceto zivo se pie ili se vari ?
Не се губи протеинот при варење? Сепак го изложуваш на високи температури...Јас ги варам, така половина од процесот е завршен и полесно се искористува, додека живото потешко се апсорбира и можеби дел да се исфрли преку столица.
Само белка има 3гр протеин, сосе жолчка околу 6 гр протеин.
pa ne bas,proteini se toa,ne se vitamini.Не се губи протеинот при варење? Сепак го изложуваш на високи температури...
Океј, кул Добро е да се знае тоа...pa ne bas,proteini se toa,ne se vitamini.
Вратилото-класично најмногу удира на латимус д. (мускулите што се на грбот под мишки-кај "лопатките") а помалку на средниот грб (делот што и е нешто испод прслучето одзади ) и бицепсите.Дали вратилото има ефект на гради, и ако знај некој да кажи која вежба има појке ефект на градите ?
Тоа неможе никој да ти го каже. Ќе си отидеш во теретана и ке видиш како ќе ти иде со тежините. :helou:Значи според мојата тежина, 56/57 кила , што тежина треба да кревам за бицепс , трицепс и градни ?
Од сите мускули само квадрицепс имам развиен
Јас имам исто колку тебе кила, на гради кревам 50 кг бицепс по 10 кг на една рака а за трицепс правам заден склек а и обичните мислам дека помагаат за трицепс. Али ако си почетник пак ќе речам само дома вежбање и редовно.Значи според мојата тежина, 56/57 кила , што тежина треба да кревам за бицепс , трицепс и градни ?
Од сите мускули само квадрицепс имам развиен
вака...за гради можам да ти кажам какви резултати имав...две недели правев склекови (со раширени раце,не многу али сепак раширени) секој втор ден...4-5 серии од по 10-13 склека...по две недели вежбање имав добри резултати... одлични би рекол...Дали вратилото има ефект на гради, и ако знај некој да кажи која вежба има појке ефект на градите ?
вака...за гради можам да ти кажам какви резултати имав...две недели правев склекови (со раширени раце,не многу али сепак раширени) секој втор ден...4-5 серии од по 10-13 склека...по две недели вежбање имав добри резултати... одлични би рекол...
аааа...си прошол ти мојата фаза...јас почетник сум...штом прајш 50 земи ранец полн со книги и терај...ова сигурно ке има ефект и нема да правиш 50...Знам бе брат и јас имам мн добри резултати од склековите затоа и ги препорачувам ама ти викам почнав да прам по 50 и немат појке ефект не можи само со склекој да се напрајш некој ѕвер. Затоа прашував оти вратилото е потешко (сепак си ја креваш целата тежина) дали има ефект на гради. Освен да пазарам некое дете од 15 тина кила да седи на мене јас дури прам склекој хаха