Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
За еден месец ке пуштале брз интернет 50Mps преку оптички кабел на тие места каде има оптика.
Мислам дека нема да пуштат а и да пуштат би било тест

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
Не мора да се копаат улици за да се пушти кабел. Можно е да имаат од порано црева па во нив да го бутнат кабелот, или да пуштат кабел по канализација или водоводна мрежа. Сепак, како и да е, не е дефинирано дали тој 50 Мбпс пакет ќе биде реален излез надвор од МК.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Кога ќе го поминам лимитот дали може да направам да ми се плаќа плус за секој гига а не да ми се намалува брзината?

Ако може која е процедурата, корисник сум на call & surf comfort со 25 гига тој што е

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Кога ќе го поминам лимитот дали може да направам да ми се плаќа плус за секој гига а не да ми се намалува брзината?

Ако може која е процедурата, корисник сум на call & surf comfort со 25 гига тој што е
Е добро де, само мигрирај си на појак пакет, ништо комплицирано.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Е добро де, само мигрирај си на појак пакет, ништо комплицирано.
Е браво бе, за така и баба знае. Муабетот ми беше дали може да се напраи да се доплаќа плус кога ќе помине лимитот а не да плаќам плус 1000 денари за 100 гига сум ги напраил или не нив

Borce Volkovo

Переднија
Член од
6 јули 2009
Мислења
83
Поени од реакции
1
Имам интернет од адсл и имам проблем на секое звонење на тел ми пагња нет дали некој може да ми каже што може да му биде...фала

P

Princ

Гостин
Колку телефонски апарати имаш?

Патем, декс.. не можеш да докупиш гигабајти. Можеш само да смениш пакет :toe:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.947
Исто така провери како ти се врзани каблите (телефонски кабел, па сплитер, па 2 кабли...) можно е да се расипал сплитерот.

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Ej luge. Dali ova MAx adsal ima nekoja stranica za besplatno download na razni raboti.Filmovi.Programcina.i dr. ama pritoa da ne ti zema net.???Pls kazetemi

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Abe sto se smees:p Sega ke se prefrluvam na MAx ADSL.Pa zato prasuvam.Oti ovdeka so sum sea na Kabelnet edna prilepska kabelska ima nivna stranica kade clenovite zakacuvaat fajlovi i moze da simnuvas a Net ne ti zemaat.(samo od nivnata stranica)
Тоа мислам дека ти е ФТП сервер друже, или како што популарно во Велес го викаат Мрежа. Иако не сум од Велес, ми имаат кажувано дека имало доста корисни работи, програми, игри, филмови, музика, итн..

Иначе на МаксАДСЛ нема такво..

Kajgana Shop

На врв Bottom