Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Другарче или ти нешто не си сватил или другарти те лаже јас сум на он нет и не е точно дека доцни по неколку дена

За ресетирање на бројачот додека бев на он нет најмногу сум чекал саат време и тоа еднаш само, а обично за одприлика 20 минути се ресетираше, немаат грешка таму, али често сум немал по 3-4 дена интернет затоа што им беа без врска базните станици, повеќе корисници од колку што можат да си дозволат, а од техничка поддршка лажеа и се вадеа со глупи изговори.

Јас имам проблем со мерачот (дај боже така да покажува до крајот на месецот). Имено на први овој месец остварив дауноад од околу 10 гига бајти, меѓутоа сега кога проверив мерачот покажува дека заклучно со 02.04.2009 година имам остварено сообраќај од 0 МБ. Да не е првоаприлска шега ова?

Имаа и они проблеми така да, имаш гратис 10 гига.

Јас имам проблем со мерачот (дај боже така да покажува до крајот на месецот). Имено на први овој месец остварив дауноад од околу 10 гига бајти, меѓутоа сега кога проверив мерачот покажува дека заклучно со 02.04.2009 година имам остварено сообраќај од 0 МБ. Да не е првоаприлска шега ова?

Не е никаква шега, туку тие 10 гига ќе ти ги покаже наредните денови. Сега, најверојатно им е заглавен web мерачот па ти покажува 0мб.
Едит: Сега проверив, и кај мене покажува 0мб, а според рутерот (за овие два дена) имам потршено 1.5 гига

не ќе е шега, ваљда си имат проблеми со мерачот , и не се сомневам дека ќе ти ги упишат потрошените гига.. тешко да те поштедат.. а кон мене беа сурови .. ја се отепав од download na 1 и сеа гледам сум направил 18гб .. не мораа одма да ми кажуват :(

Еве 3 април стасавме, кај се новиве понуди на T-home, има нешто ново?

чекај после избори :D прво да се види кој ќе тепа дали е нивни или не е нивни :pos2:

Имам и јас адсл ак го поминеш лимитот ти е бавен :(:(

Никако не можам да се конектирам со DMT кон рутерот :( Портот, адресата, се е погодено... само немам појма со кој јузер и пасс да се логирам. Најверојатно е blank/blank, ама DMT не пробува да се логира со тој пасс, едноставно јавува ерор дека не е внесен јузер/пас. Пробав со 5-6 други комбинации, не бива.
Станува збор за TG782 и DMT v7.35. Princ или некој друг, имате појма? :)

1. Јас колку што знам нема DMT за TG782. Значи ти нешто пробуваш да се поврзеш на рутер преку програм кој не е предвиден за тој модел на рутер. Сакаш да полеташ со стокец. И јако упорен си во тоа :)
2. Администраторски јузер/пас бара за да се поврзе.

1. Јас колку што знам нема DMT за TG782. Значи ти нешто пробуваш да се поврзеш на рутер преку програм кој не е предвиден за тој модел на рутер. Сакаш да полеташ со стокец. И јако упорен си во тоа :)
2. Администраторски јузер/пас бара за да се поврзе.

Има многу луѓе со други Томсони кои што не се на листата, па сепак работат, затоа воопшто и пробав. Ама нема везе, нема светот да се сруши ако не можам да ѕирнам нешто за линијата :)

Нема многу други луѓе со многу други Томсони. Кај нас има 780 и 782, тоа е се. Остај тој муабет имало многу Томсони. Значи DMT работи на 780 ама не и на 782.
Цитат од сајтот на програмерот на DMT
# DMT v7.35 - Windows2000/XP/Vista - Windows95/98/ME

Speedtouch 516 536 546 585 608 706 716 780

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:764 / 8.922

Pred toa mi bese na 10 i nesto a sega mega i pol po malce od pred 10 min .Znaci do 10 mbs ama sega e 6.5 mbs bez reciveri :(((.Ahhhhhhh telekom c,c,c

446418287.png

So uklucen reciver

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:766 / 10.236

446422392.png

Ajjj se upravi .Ovie cackat nesto

untitled292.png

Очигледно сум слеп, не забележав дека покрај Overview, имало Details... for future reference, ако на некој му затреба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom