Мажи + вистинска љубов

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Сепак се зависи од карактерот. Не може да се генерализира жените знаат вистински да сакаат, а мажите не... СЕКОЈ може вистински да сака и сите што тврдат "Јас никогаш нема да дозволам да се заљубам" највеќе се залетуваат...
Мажите можеби различно ја доживуваат љубовта и не прават некоја голема работа од тоа.. Ниту од "скршеното срце".. Не драматизираат како поголемиот дел од жените..
Сепак и тие се луѓе имаат чувства...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Nesakam ova da se sfati kako DISKRIMINACIJA MEGU POLOVI :baeh:
No sepak mislam deka mazite mnogu pomalce znaat VISTINSKI da ljubat od zenite..
Sto mislite vie?
Zasto sekogas pokratko trae taa LJUBOV kaj mazite?
Zasto mazite se pocesto neverni a sepak velat deka SAKAAT?
Kako tie lecat SKRSENO SRCE?

Neznam mozebi e pogresna temava.. No sepak me interesiraa ovie raboti.. Thx :kesa:
Љубовта е двостран чин. Не е љубов кога не е двострано чувството. И мажите и жените, знаат многу страствено да љубат, да се даваат себеси, но треба да се најде вистинсткиот/вистинската. Тргнете од себеси, не секогаш сте сакале со ист интензитет.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Мажот знае само еднаш вистински да љуби во својот живот. Два пати не, мажот е нешто како скулптор, вајар, кој врската помеѓу него и една жена ја гради, од скапоцен камен, ја прави во вид на безценета ваза, кога ќе ја изгради и направи таа ваза ако дојде до мала грешка и вазата се скрши тој само после тоа ќе се обидува да ја поправи но таа нема да биде иста, ќе биде полна со лузни и неправилности, ќе го нема сјајот како што го имала пред тоа. ЌЕ се обидува да копа и бара по песокот да го најде последното парче на скапоцениот камен, да ја пополни празнината, и повеќе пати може да се залета да помисли дека го нашол но сепак на крајот испаѓа дека тоа е само обично безначајно камче. И така таа приказна се врти во круг одкога ќе се скрши таа ваза. Остануваат само обиди и голема желба, лузните и празнините.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Мажот знае само еднаш вистински да љуби во својот живот. Два пати не, мажот е нешто како скулптор, вајар, кој врската помеѓу него и една жена ја гради, од скапоцен камен, ја прави во вид на безценета ваза, кога ќе ја изгради и направи таа ваза ако дојде до мала грешка и вазата се скрши тој само после тоа ќе се обидува да ја поправи но таа нема да биде иста, ќе биде полна со лузни и неправилности, ќе го нема сјајот како што го имала пред тоа. ЌЕ се обидува да копа и бара по песокот да го најде последното парче на скапоцениот камен, да ја пополни празнината, и повеќе пати може да се залета да помисли дека го нашол но сепак на крајот испаѓа дека тоа е само обично безначајно камче. И така таа приказна се врти во круг одкога ќе се скрши таа ваза. Остануваат само обиди и голема желба, лузните и празнините.
Everything has been said.
(ме скрати за еден убав пост со зборовиве:)).
И да,можеби мажите тешко се заљубуваат,но кога еднаш тоа ќе се случи...но постојат резерви,туку се оддаваат целосно.
Даваме преголема доверба во такви случаи...што понекогаш е погрешно,бидејќи лесно може да биде изиграна.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385

Не сум маж, ама зошто истиов муабет за „една единствена љубов“ и за „вистионскиот/ата“ важат и за нас - само ќе кажам дека не се согласувам. Не постои такво нешто како вистинска и невистинска љубов. Ако е љубов, нема потреба да се додаваат придавки. Ако не е - барајте го вистинскиот збор за да објаснете за што се работи.
И мажите и жените РЕТКО вистински се заљубуваат. Ама не е како да после првото заљубување - лишени сме од можноста да сакаме повторно. Таман работа ако беше така... Се случува првата љубов да биде последна, ама не е генерално правило. И примерот со вазни и чаши и лузни и повреди не држи место. Особено поради тоа што кога давате такви примери ми изгледа дека или сте надувани или сте под имресии од некој романтичен филм со Мег Рајан (задолжително). Човекот е посилен од камен и способен е да издржи многу. Исто така способен е да се опорави после секој пад. Така е и со љубовта.

Член од
22 април 2008
Мислења
142
Поени од реакции
17
Колку е прекрасно кога ’вистински’ те сака еден маж:pipi:

Член од
30 декември 2008
Мислења
212
Поени од реакции
12
Се прашувам дали сите што дебатирате ја користите истата дефиниција за вистинска љубов?

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
wow!аcid ептен ја анализирал girlll-секоја чест,како CSI кајгана форум :pos2:
Инаку за темава,тоа е се индивидуално,постојат машки што љубат исто и женски.Кој посилно љуби тешко е да се каже,тоа е долга тема.Имав срека да засакам и да ме сакаат-секој ке си го најде тоа што му треба и тогаш ке нема ништо нејасно:wink:

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Мажот знае само еднаш вистински да љуби во својот живот. .
и мислам дека тоа е првата љубов...а после другите...шо знам..тешко на тој шо нема да му биди возвратена..

sweet girl***

I wish that...
Член од
4 октомври 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
mnogu se retki maskite koi vistinski znaat da sakaat, denes se povekje i povekje se ide od korist so nekogo, pa koga kje im projde merakot stavaat kraj,no ima maski koi znaat da sakaat iako portko sepak ima i takvi barem taka mislim

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
и мислам дека тоа е првата љубов...а после другите...шо знам..тешко на тој шо нема да му биди возвратена..
Не би се сложил дека после првата не може вистински да се сака...Првата е незаборавна само затоа што е прва , а не затоа што била успешна или неуспешна ...

mnogu se retki maskite koi vistinski znaat da sakaat, denes se povekje i povekje se ide od korist so nekogo, pa koga kje im projde merakot stavaat kraj,no ima maski koi znaat da sakaat iako portko sepak ima i takvi barem taka mislim
А од друга страна и со вас е слична работата ...

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Првата љубов е обично детска љубов, тоа е така и за машките и за женските. И точно си има свои убавини, најискрени сме и најнајивни во исто време, не сме моделирани од искуства и од сознанија, летаме во облаци повеќе од секогаш после тоа... Ама муабети како само првата љубов е вистинска се смешни! Љубовта подоцна е позрела, појасна, поцелосна... Во секој случај нема недоброени заљубувања, ама ретко кој останува на едно... Јас не останав ни на едно ни на две... Секоја врска има влијаено врз тоа како сега се однесувам, ама не е дека тогаш сум била заљубена а сега не сум, воопшто...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Првата љубов е обично детска љубов, тоа е така и за машките и за женските. И точно си има свои убавини, најискрени сме и најнајивни во исто време, не сме моделирани од искуства и од сознанија, летаме во облаци повеќе од секогаш после тоа... Ама муабети како само првата љубов е вистинска се смешни! Љубовта подоцна е позрела, појасна, поцелосна... Во секој случај нема недоброени заљубувања, ама ретко кој останува на едно... Јас не останав ни на едно ни на две... Секоја врска има влијаено врз тоа како сега се однесувам, ама не е дека тогаш сум била заљубена а сега не сум, воопшто...
Многу често... љубовта подоцна е “саката“, со длабоки и плитки лузни кои оневозможуваат иста искреност и доверба.

И многу други критериуми ја моделираат “љубовта„ подоцна, многу често.. материјалните.

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
Nesakam ova da se sfati kako DISKRIMINACIJA MEGU POLOVI :baeh:
No sepak mislam deka mazite mnogu pomalce znaat VISTINSKI da ljubat od zenite..
Sto mislite vie?
Zasto sekogas pokratko trae taa LJUBOV kaj mazite?
Zasto mazite se pocesto neverni a sepak velat deka SAKAAT?
Kako tie lecat SKRSENO SRCE?

Neznam mozebi e pogresna temava.. No sepak me interesiraa ovie raboti.. Thx :kesa:
da tocno e deka polamce sakaat mazite,ama zatoa masko koga ke se zaljubi mn tesko se odljubuva a kaj devojka toa ide pobrzo doaga drug i odma se zaborava prethodniot
:pos2:

Член од
31 мај 2008
Мислења
803
Поени од реакции
33
ма сите сме луѓе,нема врска дали си маж или жена па ќе сакаш помалку или повеќе.
вистинска љубов=зрелост

Kajgana Shop

На врв Bottom