Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
A moze li nekoj da mi pomogne okolu toa kako da najdam portovi za router dsl-360r preku adsl ?

DSL-360R е модем, а не рутер. Тој е веќе конфигуриран од страна на т-хоме, така да за него подесувања нема.

овие од т-home се стварно чудесни , нудат 20 mb брзини a ја пример иам 25 гб , со таа брзина ќе симнам лимитот за доста кратко време, ја сум задоволен со сегашната брзина ама тоа лимитот да го качеа не ќе да беше лошо, наместо брзини да зголемуват.

Ај хелп, иам макс адсл 10 и брзината му иде макс 150 кбпс (на почеток на месецот). Како да напраам побрзо да иде? Иам онаков д-линк модем.

Јави се на 080012345. Немаш ти што да направиш. Имаш технички проблеми а тоа се пријавува во техничка поддршка.

Па секогаш на почеток на месец ми е таа брзина, па после при крај некогаш може да се намали на 8кбпс :nesum: да не е до модемот нешто, софтверски..?

Или до линијата, хардверски... Што и да е, нема член на форумов кој може да го детектира точниот проблем и да го отстрани. Ќе повторам, 0800 12345.

Или до линијата, хардверски... Што и да е, нема член на форумов кој може да го детектира точниот проблем и да го отстрани. Ќе повторам, 0800 12345.
Oк фала, ќе се снајдам.. :)

А кај треба да прашам дали ми поддржува 10 мегабита конекцијава?? 080012345???

А кај треба да прашам дали ми поддржува 10 мегабита конекцијава?? 080012345???

Треба да поднесеш пријава во некој продажен салон или на 171, јас се јавив на 171, ништо од нив.

Кај мене сега е константно над 950kbps-1mbps download на торенти, што е одприлика 9-10 мегабита, така да задоволен сум. Иако порано пред да ги качат брзините често знаеше по некоја грешка од кај нив да иде многу повеќе од ова али битно си го исполнуваат тоа што го ветуваат и е стабилен (99% од времето имам интернет) за разлика од порано што имав на NoNet.

Ајде им покачија и на другите корисници (оние што се на маx 10/25/100) :)
MaxADSL 10 Брзина на пристап до 6 Mbps/768 Kbps
MaxADSL 25 Брзина на пристап до 8 Mbps/768 Kbps
MaxADSL 100 Брзина на пристап до 10 Mbps/768 Kbps
Повеќе инфо - тука

Ти касно палиш бе.
Па скоро 1 и пол страна има за тоа зборење. :D

Вратисе 2 страни назад. :D

Вчера бил тим кај мене, гледам нови рутери делат. Thomson TG782, for future reference. Изгледа ептен елегантно. :) Ме чуди само зошто Phone 1 & Phone 2 диодите не светат, иако има сигнал на телефоните.
500_thomson_tg_782_gen_042008.jpg

Морав port forwarding да направам заради моите мили торенти, ама ништо страшно - 1 минута работа. Инаку рутерот пријавува G.992.5 Annex B, т.е. ADSL2+. Линијата се синхронизира на 10mbps.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom