Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Не те сватив велиш дека најдобро е да земам стабилизатор за да ми се реши проблемот?

Treba da probas. Ako mozes negde da nadjes UPS da probas to bi ti bilo najbolje. Kod mene UPS ne funkcionira posto je preveliki pad napona, i zbog toga sam uzeo stabilizator. UPS obicno ima toleranciju +/- 10% i ako je pad napona veci ne moze da ga stabilizira, zbog toga se na kriticnim tackama stavlja stabilizator + UPS.

Edno prasnje plus. Koja modulacija vi stoi vo ruterot. Kaj mene do skora bese G.992.3 sto e ADSL2, a sega mi stoi G.992.5 sto e ADSL2+.

Пред некој ден се мрдна интернетов ми симнуваше филм од торент со 1 мегабајт во секунда :)

Пред некој ден се мрдна интернетов ми симнуваше филм од торент со 1 мегабајт во секунда :)

Зошто така изненаден :) ? Т-хоме се зафркнати, со нив да си немаш работа. Eден ден 1 мб брзина, утредента 10 кб :pos:

Зошто така изненаден :) ? Т-хоме се зафркнати, со нив да си немаш работа. Eден ден 1 мб брзина, утредента 10 кб :pos:

Не знам другар, сега за сега не сум имал проблеми, да се надеваме дека така и ќе продолжат :)

Ја чекав долго време, цел месец скоро.

Не ми е јасно...договорот ми завршуваше на 1.1.09, 2-3дена пред нова година завршениот договор го продолжив и постоечкиот Макс АДСЛ 25 го заменив со call & surf 25 пакет.

Сега помина 1.1.09 ...јас сеуште го имам Макс АДСЛ 25. :toe:

Не ми е јасно...договорот ми завршуваше на 1.1.09, 2-3дена пред нова година завршениот договор го продолжив и постоечкиот Макс АДСЛ 25 го заменив со call & surf 25 пакет.

Сега помина 1.1.09 ...јас сеуште го имам Макс АДСЛ 25. :toe:

Ти донесоа нова опрема ?

Не...со стариот модем сум.
Само не ми е јасно како истечен договор сеуште трае...Макс АДСЛ 25 требаше да ми заврши на 1.1.09 ...а јас сеуште го имам.

Не...со стариот модем сум.
Само не ми е јасно како истечен договор сеуште трае...Макс АДСЛ 25 требаше да ми заврши на 1.1.09 ...а јас сеуште го имам.

Епа друже, почекај некој ден ќе ти донесат нова опрема. Ќе ја намонтираат и после вози :)

Договорот автоматски се продолжува, доколку не се јавиш да го одкажеш. А можно е и да си префрлен на тој пакет, а да немаш опрема. Види дали имаш разлика во брзината.

Договорот автоматски се продолжува, доколку не се јавиш да го одкажеш. А можно е и да си префрлен на тој пакет, а да немаш опрема. Види дали имаш разлика во брзината.

Ама би требало и рутер да му дадат, во договорот мислам дека стои дека „добиваш“ и рутер.

Ќе му дадат, само од таму мене порано ме префрлија.

Јас во последно време сум многу задоволен, воопшто не ми паѓа мрежата, брзината е урамнотежена и за тие пари дефинитивно нема подобар избор, од самото воведување на нет во мк па до денес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom