Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Рутер му е поскапа опција отколку свич![]()
30-40 ама на Кајгана имам над 200Можеш да делиш, само МИСЛАМ дека ќе треба да се јавиш во т-хоме за тие да средат некои работи.
Го зедов гугл како пример, дека нормално би требало да се движи во границата помеѓу 50-80 ms. На max и Телекабел серверите, колкав пинг имаш ?
30-40 ама на Кајгана имам над 200![]()
епа ти кажав и на веб страните ми е над 200 за тоа викам до шо е:smir:Абе тимче кај сите нас (корисници на адсл) пингот на кајгана серверите е над 200 дека тие се хостирани во Германија. Зборот ми беше да пробаш на WEB страни колкав е пингот
Дали може да делам адсл со switch.
ako ne koe e naievtino resenie??
Фала ,ама го знам тоа дека нема да има проблем, само работата е да не зимам рутер ако може и со свич...
нема везе фала....
30-40 ама на Кајгана имам над 200![]()
Не пингувајте кајгана серверот или гугл.
Иди на кантер на макс серверите нормално е 10-40 пинг.
Дечки, ставив интернет од T-Home оваа недела, Call & Surf Comfort+ пакет, па би требало да добивам брзини во околината на 6mbps/768kbps. Проблемов е што на speedtest.net постојано мери брзини од 3.5mbps/100kbps и мислам постојано. Типците од tech support ми ја измерија конекцијата и викаат дека е ок од нивна страна т.е. брзината е 6141кбпс/767кбпс. Мислам дека проблемов е софтверски нешто бидејќи ептен вештачки делува ограничувањето, не сум имал поинакви резултати откако го ставив пакетов (веќе 4-5 дена).
Имам инсталирано NOD32 па си мислев дека прави проблеми и го баталив ама продолжи да ми ги покажува истите брзини. Пробав и Windows Firewall да го исклучам, ништо.
Можеби е нешто со торент менаџериве... Имал некој сличен проблем?
пробај друг мерач на брзината,ја пример измерив на speedtest.net и ми викаше вака :Дечки, ставив интернет од T-Home оваа недела, Call & Surf Comfort+ пакет, па би требало да добивам брзини во околината на 6mbps/768kbps. Проблемов е што на speedtest.net постојано мери брзини од 3.5mbps/100kbps и мислам постојано. Типците од tech support ми ја измерија конекцијата и викаат дека е ок од нивна страна т.е. брзината е 6141кбпс/767кбпс. Мислам дека проблемов е софтверски нешто бидејќи ептен вештачки делува ограничувањето, не сум имал поинакви резултати откако го ставив пакетов (веќе 4-5 дена).
Имам инсталирано NOD32 па си мислев дека прави проблеми и го баталив ама продолжи да ми ги покажува истите брзини. Пробав и Windows Firewall да го исклучам, ништо.
Можеби е нешто со торент менаџериве... Имал некој сличен проблем?