Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Фала ,ама го знам тоа дека нема да има проблем, само работата е да не зимам рутер ако може и со свич...
нема везе фала....

Можеш да делиш, само МИСЛАМ дека ќе треба да се јавиш во т-хоме за тие да средат некои работи.

Го зедов гугл како пример, дека нормално би требало да се движи во границата помеѓу 50-80 ms. На max и Телекабел серверите, колкав пинг имаш ?
30-40 ама на Кајгана имам над 200:tapp:

30-40 ама на Кајгана имам над 200:tapp:

Абе тимче кај сите нас (корисници на адсл) пингот на кајгана серверите е над 200 дека тие се хостирани во Германија. Зборот ми беше да пробаш на WEB страни колкав е пингот

Абе тимче кај сите нас (корисници на адсл) пингот на кајгана серверите е над 200 дека тие се хостирани во Германија. Зборот ми беше да пробаш на WEB страни колкав е пингот
епа ти кажав и на веб страните ми е над 200 за тоа викам до шо е:smir:

Фала ,ама го знам тоа дека нема да има проблем, само работата е да не зимам рутер ако може и со свич...
нема везе фала....

Можеш без проблем. Ќе добиеш нова IP адреса на вториот компјутер и не треба да им се јавуваш на Телеком.

Не пингувајте кајгана серверот или гугл.
Иди на кантер на макс серверите нормално е 10-40 пинг.

Не пингувајте кајгана серверот или гугл.
Иди на кантер на макс серверите нормално е 10-40 пинг.

На сите други сервери е нормално, а цел ден кај мене на кајгана серверите е >250 :tapp:

Дечки, ставив интернет од T-Home оваа недела, Call & Surf Comfort+ пакет, па би требало да добивам брзини во околината на 6mbps/768kbps. Проблемов е што на speedtest.net постојано мери брзини од 3.5mbps/100kbps и мислам постојано. Типците од tech support ми ја измерија конекцијата и викаат дека е ок од нивна страна т.е. брзината е 6141кбпс/767кбпс. Мислам дека проблемов е софтверски нешто бидејќи ептен вештачки делува ограничувањето, не сум имал поинакви резултати откако го ставив пакетов (веќе 4-5 дена).
Имам инсталирано NOD32 па си мислев дека прави проблеми и го баталив ама продолжи да ми ги покажува истите брзини. Пробав и Windows Firewall да го исклучам, ништо.
Можеби е нешто со торент менаџериве... Имал некој сличен проблем?

Дечки, ставив интернет од T-Home оваа недела, Call & Surf Comfort+ пакет, па би требало да добивам брзини во околината на 6mbps/768kbps. Проблемов е што на speedtest.net постојано мери брзини од 3.5mbps/100kbps и мислам постојано. Типците од tech support ми ја измерија конекцијата и викаат дека е ок од нивна страна т.е. брзината е 6141кбпс/767кбпс. Мислам дека проблемов е софтверски нешто бидејќи ептен вештачки делува ограничувањето, не сум имал поинакви резултати откако го ставив пакетов (веќе 4-5 дена).
Имам инсталирано NOD32 па си мислев дека прави проблеми и го баталив ама продолжи да ми ги покажува истите брзини. Пробав и Windows Firewall да го исклучам, ништо.

Пробај,преинсталирај го Windows-от и пред било што да инсталираш,направи спеедтест.И јас го имав истиот проблем,еве сега пак го имам,ќе треба изгледа пак да го преинсталирам.

Драстично малце тоа, преинсталирање на Windows... Мора да има некое друго чаре. Знаеш што е проблемот? Зашто е ограничена брзината? Типциве од Т-Хоме ме мотаат нешто?
Барем не сум единствен со проблемов.

П.С. Го поврзав модемов на лаптопот и истите брзини ми излегуваа. Не верувам дека е софтверски повеќе. Пак на телефон...

пробај друг мерач на брзината,ја пример измерив на speedtest.net и ми викаше вака :
али после 10 sek проверив на друг site za мерење брзина и ми викаше вака Last Result:
Download Speed: 3361 kbps (420.1 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 431 kbps (53.9 KB/sec transfer rate)
од http://www.speakeasy.net/speedtest/

па одма после тоа измерив на http://www.dsl-speed-messung.de/speedtest.htm
и ми викаше вака:

Meine DSL - Geschwindigkeit beträgt

Download: 1.256 kbps
Upload: 636 kbps

одма после тоа на http://www.speed.io/index_en.html , покажуваше :

после тоа на:http://www.my-speedtest.com/speedtest.htm
покажуваше:Last Result:
Download Speed: 1338 kbps (167.3 KB/sec transfer rate)
Upload Speed: 635 kbps (79.4 KB/sec transfer rate)
Latency: 72 ms

и на крај на : http://www.auditmypc.com/internet-speed-test.asp
покажуваше download:4056, upload 615

сето тоа у рок од 1 минута.и се откажав, збунет на крај,интернетот превише варира или speedtestovite не се релевантни, па за на крај ставиш си мерач на брзината на моментален download, убациш torrent,emule,soulseek,rapidshare,megaupload,limewire,... i таа максимална брзина ја помножиш со 8 и добиеш вистинска брзина на нетот во тој момент.

Не е до мерачите. Сегде ми ги покажува истите брзини. Ги пробав овие 3-4 кои ги спомна и резултатите беа слични, се движеа во околината на 3500кбпс/100кбпс.

Ви кажувам, не сум видел други брзини на интернетов откако го инсталираа модемов. Исто, на торент менаџери, ако го сетирам на неограничен upload, брзината тера до 12-14 kB/s, баш во околината на 100кбпс. Тоа е upload-от, нема што тука. Ќе продолжам да чепкам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom