JOE
Пелистер Битола
- Член од
- 31 март 2007
- Мислења
- 3.029
- Поени од реакции
- 623
Кај виде да споредвам Чкембари со ФА цитирај ме?Зошто сме бојкотирале?Па имавме лоповкса управа нешто слично како вардар шо имаше до пред некое време.poso gleam si ekspert za navivanje kako nikoj drug vo makedonija, pa da te prasam nesto me interesira. koga bese pelister vo vtora liga ste bojkotirale! ZASTO??? ako znaes zasto ja nema da idam na utakmica vise. vtoro vie ste takvi navivaci da koga klubot e slab ne idete da go gledate. dokaz za toa vi e rakometot (moze i tamu bojkotirate) i basketot (i tuka da ne bojkotirate). i ne sporeduvaj ckembari so Family ziti se, ako kazuvas takvo nesto barem postiraj go vo tema: humor. P.S. i so me boli za vas pa te prasuvam informacii za ckembari, ste mi potrebale. i ne kazuvaj tifo scena ne glumi tifoz
За ракометот-ако пратиш навивање ке знааше дека бојкотиравме.
(ке ти извадам еден исечок од маледонски спорт пошто немам друго како доказ
еве ти и линкот само неверувам дека работи(http://www.sport.com.mk/?ItemID=6303032F13D7B8479430E051B75B776E"ЧКЕМБАРИТЕ" ОСТАВИЈА ДА СЕ ОДИГРА МЕЧОТ ШТО НЕКОГАШ БЕШЕ ДЕРБИ
Металург сигурен во Битола
ПЕЛИСТЕР - МЕТАЛУРГ 26:28 (13:15)
Сала: "Младост" во Битлола, гледачи: 500. Судии: Глигор и Спаско Ќаеви. Делегат: Петров
Пелистер: Кутаноски (5 одб), Н.Георгоевски (7 одб), Петковски, Пејовиќ, Гулабовски 4, Јануловски 2, Г.Георгиевски 3, Крстевски, Јанев 4, Митревски 3, Илиевски, Велјановски 9, Димитровски 1
Седмерци: 1/2 Исклучувања: 6 мин,.
Металург: Стојиновиќ (13 одб), Ристовски, Живковиќ 2, Димовски 1, Лазаров 1, Миркуловски 4, Шчепановиќ, Ѓоргоноски 2, Стоилов 5, Маљцев 2, Чантурија, Макалоски 4, Георгиевски 1, Шмигиќ 6
Седмерци: 4/5 Исклучувања: 6 мин.
Иако конечниот резултат е тесен, победата на фаворитот Металург не беше загрозена на синоќешниот натпревар во Битола. Скопјаните ја имаа целосната контрола во првото полувреме и водство од 4-5 разлика кое го одржува се до крајот на полувремето, притоа штедејќи ги силите и за натпреварот кој во сабота ги очекува во Словенија.
Сепак, на одмор се замина со само минус два за пелистерците, но веднаш во второто полувреме Металург го врати назад водството од 5 гола разлика.
Пелистер само на момент успеја да се закани кога на десетина минути до крајот намали на минус три (22:25).
Но, само неколку минути подоцна Металург одново водеше (28:23) и до крајот беше рутина. Пелистер постигна три гола по ред и намали на 26:28, но немаше шанса да го изненади противникот.
За одбележување е зголемениот револт меѓу битолчаните заради агонијата во која се наоѓа нивниот најомилен спортски колектив. Стотина "Чкембари" се појавија на стартот на натпреварот. Најавата беше дека ќе ја прекинат средбата и нема да дозволат Пелистер ваков каков што е да се натпреварува. Сепак, оставија битолските навивачи да се одигра натпреварот, а 30 минути кои ги миннаа во салата ги искористија за да упатат низа "комплименти" за работата на управата на клубот, пред се на првиот човек, Спире Мавровски.
и успешно заврши сменувањето на управата каде сега ние сме управа(почннувајки од прецедател)и сега не бојкотираме појке одиме на утакмици.http://www.makmreza.com/FullInfo.aspx?NID=13053101-a3d6-412a-861d-e4ecb4368eec
а за кошарката барем мене лично не ми е некој кеф и немам толку страсти кон кошарката,се појави како некој тренд поселедниве 2 и пол години и одеа луѓе на кошарка ама во Битола се знај РАКОМЕТ И ФУДБАЛ.
П.С не дека се замарам со тебе општо да знат сите пошто се бламира многу