Пукање на жилата на пенисот?

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
Еден другар имаше такво. Му стои повеќе време и редовно :drk: некогаш и по 4 пати на ден. Еднаш ко :drk: цела главишка како да се олабавила некако како да има вишок кожичка на неа, ама сега е се во ред иста како и порано. А и кога ќе го потеглел му се гледала цела галва. Дали ќе има проблеми кога ќе има односи?

Инаку, другарчето нека си појде на преглед, таму најдобро ке си му кажат. :smir:

де бре како сте се исплашиле ќерата
тоа се кине од премногу стругање
може да ти се скине на :drk: моменти а може и никогаш, главно имам слушано дека се кине кога типката не е веќе влажна а типот сака уште, тоа обично се дешава на 2-3та партија
мене до сега не ми се има десено, фала Богу, али имам пријател што му се има десено и тој кажува дека е многу поосетлив таму доле, дека една недела апстинирал и после се си било така - поинтензивно
нема од што да се плашите, тоа коа ќе е деси ќе ве тера само на смеа, болката (на паднат патлак) е само саат два после случката

A дали може на сите возрасти да се изврши овој зафат? Конкретно зборам за 22 години. Главата излегува целосно, ама жилата е незгодна на семи-влажно :). Сакам да одам, ама незнам дали може 100% да заздравам за помалце од месец(25 дена).

Еден другар имаше такво. Му стои повеќе време и редовно :drk: некогаш и по 4 пати на ден. Еднаш ко :drk: цела главишка како да се олабавила некако како да има вишок кожичка на неа, ама сега е се во ред иста како и порано. А и кога ќе го потеглел му се гледала цела галва. Дали ќе има проблеми кога ќе има односи?

Едит:
Ај и за мене нешто да прашам..абе колкав му е на 15 годишен кога му е станат (cm):D
Офтопик х2 :
Не е малце хомосексуално да знаеш за пенисот на другар ти ? :helou:
Иначе на 15 годишен еректиран би требало да варира од 12-16 цм .
Онтопик :
Да лав_тестис за 2-3 недели треба да ти зарасне , ќе си прашаш ама.
Возраста не е проблем што се однесува до зафатот.

Да лав_тестис за 2-3 недели треба да ти зарасне , ќе си прашаш ама.
Возраста не е проблем што се однесува до зафатот.

Фала многу. Немам многу време да одам по доктори за информации. Сега ми останува да отидам по упут, и да го средам тоа МАШКИ :).

пер.... порано мислев дека ни сите треба да им е скинато тоа...нз шо да праам...сакам и ја да напрам зафат...сеа не...ама за година две..изглеа покул...ке му стаам и трајбали на курот и неонки и ке го ТРКАМ :D

Дали сум еден од ретките што им се скинала дури на 9-10 години? Дека по постовиве гледам некои на 15-17 а некои дури уште не им е скината.

:helou: Зошто имам впечаток дека се’уште не знаеме за што дискутираме овде? На почетокот, зборевте дека фамозната ’’жила’’ е всушност френулумот, за потоа темата да забега во правец наречен ’’фимоза’’, а еве маарко мисли (и изгледа во правилна насока), дека целава фрка е околу фамозната кожичка на горниот дел на короната, која кај децата до 11-12 години го спојува глансот (главичката) со форскинот (кожичката околу главчето). Значи, не се работи за френулумот, уште помалку за фимозисот.

Нормално е кожичката да се одлепи (не да пукне) уште при првите неколку ерекции и мастурбации, значи на возраст од 10-12 години, зависи кај кого како. Сега да мислам ли дека дечкиве овде што го имаат овој проблем, а се постари од 15, доцна започнале со мастурбирање? :vozbud:

Целосно ми излегува главата, но жилата сеуште не ми е скината, а сум имал 5-6 пати секс. Страв ми е да не ми се скине некогаш кога ке биде ненавлажнена партнерката на пример после 2-3 партии сексање. Се мислам дали да одам на доктор или да земам жилет и алкохол и да ја крцнам сам, ако одам на доктор и тој истото ке ми го направи. Ајде давајте совет дали да ја сецнам сам.

Целосно ми излегува главата, но жилата сеуште не ми е скината, а сум имал 5-6 пати секс. Страв ми е да не ми се скине некогаш кога ке биде ненавлажнена партнерката на пример после 2-3 партии сексање. Се мислам дали да одам на доктор или да земам жилет и алкохол и да ја крцнам сам, ако одам на доктор и тој истото ке ми го направи. Ајде давајте совет дали да ја сецнам сам.

А да си идеш ти на лекар, да не си ризикуеш. Сепак тоа е доктор кој поише се разбира од тебе.

Алоооо, Франкфурт...
Френулумот, или жила, како што вика темава, не смее да се прекине и при обрежување (циркумцизија), бидејќи тој дел е најчуствителен и најодговорен за сексуалните задоволства. Мене не ми е јасно, со кој памет сакате намерно пенисот да си го направите “мртов“???

Можно е при секс овој дел да се прекине, но со заздравувањето МОРА да се спои, во спротивно, штетата е непроценлива.

Тоа што некои спомнаа некаква кожичка, не се однесува на френулумот, туку на тенка бела ципа која вообичаено се прекинува околу 10-12 година и се наоѓа на горниот дел на глансот.

Значи: не паѓајте во заблуда и фрлете жилетите. На темава може да пише кој што сака, ако толку се интересирате, посетете доктор кој ќе ви објасни дека френулумот ВО НИКОЈ случај НЕ СМЕЕ да е прекинат и дека со темава, голем дел од членовите паѓаат во заблуда.

Ве молам не се глупирајте и не правете работи за кои подоцна ќе се каете!

foreskin-diagram.jpg

На цртежот, стои дека френулумот може но не мора да биде отстранет со циркумцизијата. Прашајте некој што има правено обрежување, дали овој дел стои, или е отстранет. А за почеток, проверете, кој дел од пенисот ви е најчуствителен!

Проверивте?

Е сега, сакате да го немате тој дел?

е добро бе луѓе кажете сеа дали FRENULUMOT треба да биде отстранет т.е да се сецне на доктор,мене ми се отвара цел ми излегува цела главичка ама ме уплашивте сеа ?:toe:

е добро бе луѓе кажете сеа дали FRENULUMOT треба да биде отстранет т.е да се сецне на доктор,мене ми се отвара цел ми излегува цела главичка ама ме уплашивте сеа ?:toe:

jas sum obrezhan i go imam Frenulumot... :)

jas sum obrezhan i go imam Frenulumot... :)
Колку те кошташе ако не е тајна обрежувањето???
И објасни што како после тоа,колку време е осетлив и дали треба да лежиш у болница или дома, да носиш завои ???

Темава е доста интересна свака част. ме чуди тоа што имам секс од 14-15год( 1ва година средно) а сега сум 22год. (4тврта факс) но таа жила за која се зборува овде кај мене се уште е здрава. Значи не сум скинат.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom