BTWGlok Sector1 Sector2 Sector3 Time
71 24,8 54,7 25,0 1,44,731
Трули
71 26,1 55,7 22,8 1,44,800
за разлика од Маса Раиконен и Хамилтон
Маса
71 21,8 46,0 19,7 1,27,721
Раиконен
71 22,2 46,8 19,1 1,28,271
Хамилтон
71 21,6 45,2 19,3 1,26,126
Само Тојотите не запраа во пит да сменат гуми за мокро време и имаа најслаби резултати во последните кругови
тоа е тоа :tv:
Уште бе плачите??Кооолку си само нуб. Забавувал шо забавувал, работата е зошто. Со точак да ми дајш побрзо ќе извозев на дожд од Глок со болидот.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:Ох брее....Ти па ми се праваш некој познавач на формула а појма немаш !Глок од каде да знае што се случува зад него?Како прво Маса не знаеше дека Фетел го поминал на Хамилтон и сега Хамилтон е 6ти а не Глок,ти си нуб не јас !
Фантом излегоа некои податоци и факти кои ви ги негираат сите тие муабети за некој заговор .:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Дете, постои тим радио, преку кое се комуницира за секоја промена што е релевантна за возачот. Да ти појаснам пошо гарант не знајш, релевантна значи важна. Значи нема шанси Маса да не знаел дек Фетел е пред Хамилтон.
Ај малце логички. Зошо да имат секој тим по двајца возачи, а не по еден. Најубо ако не по еден да си имат, сам ко пукало ќе возит, ќе си имат шампион на крај година и толку.Фантом излегоа некои податоци и факти кои ви ги негираат сите тие муабети за некој заговор .
Колку за информација , ФИА излегува секогаш со критика за тимските пропуштања веднаш по трките , сети се на Баричело и Шуми , а камоли за ваков случај со Глок , со оглед дека ФИА сега ќути само го потврдува тоа дека истата си се поклонила фино лепо на фактите .
Не ми ја свати поентата , ФИА реагира секогаш на тимските пропуштања , реагирала и за оние на Ферари иако секогаш била наклонета на овој клуб . Аналогно на истово , доколку вчера имаше намерно пропуштање , можеме да замислиме како ФИА би реагирала на истото , ама , истата молчи . . . . пеколна тишина , помирена со фактите . А истите , тие факти , говорат дека и Трули и Глок имаат буквално исти времиња во последниот круг , дури Глок е и побрз од Трули за 300 стотинки .Ај малце логички. Зошо да имат секој тим по двајца возачи, а не по еден. Најубо ако не по еден да си имат, сам ко пукало ќе возит, ќе си имат шампион на крај година и толку.
Со двајца е стопати поинтересно и „помозочен“ спорт е. Тактика за старт ако едниот е прв а другиот трет, за едниот да излезе втор, тактика за кочење на вториот пред другите за првиот да направи солидна предност, и секако, пропуштање колега при борба за титула. Колега е клучен збор. А не пропуштање опонент, како вчера.
Реков, точак да му даев на Глок и требеше да издржит уште 200 метра да не го престигнит никој... А не да возит со 30 на сат во трка на Формула еден, најбрз циркус од овој вид во светот.Не ми ја свати поентата , ФИА реагира секогаш на тимските пропуштања , реагирала и за оние на Ферари иако секогаш била наклонета на овој клуб . Аналогно на истово , доколку вчера имаше намерно пропуштање , можеме да замислиме како ФИА би реагирала на истото , ама , истата молчи . . . . пеколна тишина , помирена со фактите . А истите , тие факти , говорат дека и Трули и Глок имаат буквално исти времиња во последниот круг , дури Глок е и побрз од Трули за 300 стотинки .
Пак ке повторам , го виде Хамилтон како возеше во последниот круг , со нестабилност врз болидот , а имаше нови гуми за дожд . Што е со Глок во ваква ситуација на дожд со стари гуми за суво , ист е и случајот со Трули .
Чекај малце , пред неколку трки Раиконен пасеше трева на секој свиок и заврши на крајот во заштитната ограда со гуми за дожд на дожд .Реков, точак да му даев на Глок и требеше да издржит уште 200 метра да не го престигнит никој... А не да возит со 30 на сат во трка на Формула еден, најбрз циркус од овој вид во светот.
Фантоме две прашања за "F1 експерт" како тебе:Ај малце логички. Зошо да имат секој тим по двајца возачи, а не по еден. Најубо ако не по еден да си имат, сам ко пукало ќе возит, ќе си имат шампион на крај година и толку.
Со двајца е стопати поинтересно и „помозочен“ спорт е. Тактика за старт ако едниот е прв а другиот трет, за едниот да излезе втор, тактика за кочење на вториот пред другите за првиот да направи солидна предност, и секако, пропуштање колега при борба за титула. Колега е клучен збор. А не пропуштање опонент, како вчера.
Фантоме и ја иам едно прашање за тебе. Што не се буневте лани кога Ферари освен во двајцата возачи од тимот беше помаган и од најголемиот клошар во Ф1 Алонсо??? Или тој беше третиот возач на Ферари.Ај малце логички. Зошо да имат секој тим по двајца возачи, а не по еден. Најубо ако не по еден да си имат, сам ко пукало ќе возит, ќе си имат шампион на крај година и толку.
Кога се нема одговор,се одговара со такви ГЛУПОСТИ !За експерт дека сум, не сум, иако фала ти на убавите зборови и прикриеното признание дека појќе од тебе знам за Формула 1.
Сеа се слушнав со Жан Тод и Шуми од Ферари, немаат решено уште дали да тужат.
Прееска Мозли ми пиша порака, дека му го испушил Хамилтон после трката и после таков прекрасен гест, ФИА не планира да преземе санкции.