Фан Клуб: Пелистер

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.377
Поени од реакции
5.470
На утакмицата закаснив ко ојдов беше можи 10 минута негде, а до тогаш Пелистер веќе водел со 1:0 со гол уште во 2мин, до крајот на првото полувреме немаше некој посериозни шанси се играше воглавно на средината, за посед на топка бевме подобри од Вардар го диктиравме темпото ама не создававме шанси, така на крајот од првиот дел Вардар имаше две 100% шанси за гол, најпрвин незнам кој играч беше излезе 1 на 1 со нашиот голман се обиде со да го лобовира сите мислевме дека е гол ама топката ја погоди стативата, имаше и други шанси Вардар за гол, преку корнери, мешаници пред шеснаесетник ама не искористи.
Во вториот дел бевме далеку подобри од Вардар, можевме да постигниме 2-3 гола ама ништо од то, имавме ситуација 2 наши играчи сами против голманот на Вардар, и не постигнавме гол мислам Грујовски беше а горе сам го имаше Бујчевски можеше да му ја пушти него или да го лобовира голманот тој цел гол го љуфна :uvo: После голманот на Вардар (со пижамите :) ) излезе кај корнер знаменцето да спаси корнер ама ја загуби топката и Александар Вељановски наместо дирек да шутира во празниот гол тој нафрли каде имаше 3 играчи на Вардар и пропадна и оваа акција :kesa:
На крај и заслужено победивме, имавме повеќе шанси, посед на топка...

П.С. 19ката кај Вардар е најглупиот играч :pos2: незнам зошто го плаќат него ако воопшто го плаќат, па дедо ми на 79 години ќе изиграше поубо од него :icon_lol: Па и онај Нено ТИКВАР НЕВИДЕН !!!! Фабио и тој во Работнички многу беше добар секоја утакмица гол, а сега во Вардар дрво неделкано исто со Вандаир

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
На утакмицата закаснив ко ојдов беше можи 10 минута негде, а до тогаш Пелистер веќе водел со 1:0 со гол уште во 2мин, до крајот на првото полувреме немаше некој посериозни шанси се играше воглавно на средината, за посед на топка бевме подобри од Вардар го диктиравме темпото ама не создававме шанси, така на крајот од првиот дел Вардар имаше две 100% шанси за гол, најпрвин незнам кој играч беше излезе 1 на 1 со нашиот голман се обиде со да го лобовира сите мислевме дека е гол ама топката ја погоди стативата, имаше и други шанси Вардар за гол, преку корнери, мешаници пред шеснаесетник ама не искористи.
Во вториот дел бевме далеку подобри од Вардар, можевме да постигниме 2-3 гола ама ништо од то, имавме ситуација 2 наши играчи сами против голманот на Вардар, и не постигнавме гол мислам Грујовски беше а горе сам го имаше Бујчевски можеше да му ја пушти него или да го лобовира голманот тој цел гол го љуфна :uvo: После голманот на Вардар (со пижамите :) ) излезе кај корнер знаменцето да спаси корнер ама ја загуби топката и Александар Вељановски наместо дирек да шутира во празниот гол тој нафрли каде имаше 3 играчи на Вардар и пропадна и оваа акција :kesa:
На крај и заслужено победивме, имавме повеќе шанси, посед на топка...

П.С. 19ката кај Вардар е најглупиот играч :pos2: незнам зошто го плаќат него ако воопшто го плаќат, па дедо ми на 79 години ќе изиграше поубо од него :icon_lol: Па и онај Нено ТИКВАР НЕВИДЕН !!!! Фабио и тој во Работнички многу беше добар секоја утакмица гол, а сега во Вардар дрво неделкано исто со Вандаир
Фабио давал секоја утакмица гол во Работнички!? Си се помешал ти нешто, другар. Фабио, каде и да игра, права реткост му се давањето голови, односно по гол во цела полусезона.

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
Фабио давал секоја утакмица гол во Работнички!? Си се помешал ти нешто, другар. Фабио, каде и да игра, права реткост му се давањето голови, односно по гол во цела полусезона.
јас заприметив 22ката во Вардар дека беше чотка , многу слаб едвај трча дечкото и стомаче дури си држеше. За Пелистер немам зборови послаб не бил никогаш , а и не пратам одамна веке па и не ги ни познавам играчите освен неколку. Инаку 6 ката во Пелистер е многу добар , а 10 во нозете гризини :) незнам како успева да изигра цел меч и тој баги слабо. (ако можи некој да ми кажи како се викат)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.756

Касните 12 години :P
Мислев дека во поново време групите полека треба да се дистанцираат од политиката или грешам?:)

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
БАрем комити немаат лице за ова да провоцираат. Иначе ова е 2008 имаше големи ветувања за Пелистер но ништо,и ставот е променет го имаме повеке пати истакнато.

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.723
Поени од реакции
3.095

Касните 12 години :P
Мислев дека во поново време групите полека треба да се дистанцираат од политиката или грешам?:)
I sega im se vodzite glvni aktivisti na DPMNE :) Komiti bea NEKOGAS mnogu odamna

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
I sega im se vodzite glvni aktivisti na DPMNE :) Komiti bea NEKOGAS mnogu odamna
Кои воџи се главни активисти на ВМРО?
Дечко си ги измешал ти брзините ТОТАЛНО!!!!

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
абе остај ги ги лажат и нив, меѓу себе се лажат да му створат некаква слика лажна за нас, ама остај то, до кај одат истите тие шо праеја кореографии со натпис ПРОМЕНИ хахахах ни контрираат нешто,шо дочекав.....Тие си ја поделија групата на две фракции заради партиски интереси па ми продават демагогии овде ајде скитерр

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.071
Поени од реакции
74.756
абе остај ги ги лажат и нив, меѓу себе се лажат да му створат некаква слика лажна за нас, ама остај то, до кај одат истите тие шо праеја кореографии со натпис ПРОМЕНИ хахахах ни контрираат нешто,шо дочекав.....Тие си ја поделија групата на две фракции заради партиски интереси па ми продават демагогии овде ајде скитерр
Па гледаш дека напишав дека касните 12 години :pos:
Муабетот ми бше дека и едни и други треба да забрипеме политички срања од групите. Ние успеавме да го направиме тоа, за вас вие си знаете :)
Немав некоја задна намера со постот погоре :)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.435
Поени од реакции
8.561
Па гледаш дека напишав дека касните 12 години :pos:
Муабетот ми бше дека и едни и други треба да забрипеме политички срања од групите. Ние успеавме да го направиме тоа, за вас вие си знаете :)
Немав некоја задна намера со постот погоре :)
Zosto be 12 godini koga lani imavte naj politicka koreografija koga igravte so nas skopej 2014 ?Ne se cepajte koga uste i kaj vas i kaj nas imaat partiite a vo ovaj slucaj istata partijagolemo vlijanie vo grupite da ne zaboravime deka znaminata Makedonski golemite sto se za preku cela sala e od AMS isto taka eventualnoto i se po izvesno prosirvanke na ligata ke bide poradi ostanuivanjeto na vlast odnosno izborite ke go ovozmozat toa taka da ne samo okolu grupite i vo klubovite i federaciite ima golemo vlinaei politikata za zal

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.435
Поени од реакции
8.561
Vo denesnioto pecateno izdanie na denvniot vesnik Vest ima statija deka vo Pelister ke vleguvaat dvajca biznismeni od italija e sega kolku e tocna informacijata dali e ova pak maslo kako so egipjanite slovencite i sl ke razbereme denovive Isto taka pisuva deka biel spremni da se vlozi vo stadionot i da se pravat dve pomosni igralista rekov i ke povtoram ne se znaj informacijata dali e od krume ili e izmislena od novinarot no ne se isklucuva i moznosta da e ova maslo i na vanco koj najavil deka saka da se vrati vo Pelister sega veke koga e poizvesno deka ke se prosirva ligata
Mne nisto en me cudi da vlezi nekoj kaj nas oti osven skopski varadr nie sme klub koj najmnogu vredi i kade prvo bi se vlozvalo od strana znaejkikakva e sostojbata vo varadr kade braco so nisto en mozat da go izbrkaat osven partijata drug ne moze nie i belasica ako vleze prva liga sme opciite za vlozvanke vo nekoj klub
Podolo vo statijata vo vesnikot pisuva isto i za nekoj drug biznisme koj sakal da vlegva vo nekoj klub koj ke imal cista ziro smetka bez mesanke od politika

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.377
Поени од реакции
5.470
Не вервам јас брат во ова, ова е само капка масло во вода !!!
Истото беше и со тој од Египет ќе го земел и стадионот и ќе го проширвал со капацитет од 45 000 !!!! и кај е тој ?????
Истото беше и со тој од Словенија, па тогаш веќе на интернет ги имаше и дресојте од спонзорот како ќе изгледале :pos: тој 100% ќе влегваше кај е ??? Не бе друже јас кренав рака од овие лажговци....

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
кој клуб заживеал од странски инвеститор ?! Пелистер имаше преродба кога Сикат го спонзорираше клубот една полусезона да потсетам дека таа фирма работеше веќе неколку години во Битола исто важи и за Шеќерана......странски фантомски спонзори веќе неколку години го превземаат Пелистер и научете веќе еднаш дека ако нема кој да го превземи клубот од околината тоа нема да се случи однадвор,само управите купуваат време за да може да откраднат што се може од продажбата на млади таленти под рака.....сето тоа е прочитана приказна

Z

ziko bt

Гостин
кој клуб заживеал од странски инвеститор ?! Пелистер имаше преродба кога Сикат го спонзорираше клубот една полусезона да потсетам дека таа фирма работеше веќе неколку години во Битола исто важи и за Шеќерана......странски фантомски спонзори веќе неколку години го превземаат Пелистер и научете веќе еднаш дека ако нема кој да го превземи клубот од околината тоа нема да се случи однадвор,само управите купуваат време за да може да откраднат што се може од продажбата на млади таленти под рака.....сето тоа е прочитана приказна
шознајш можи италјанциве сакат да градат фабрика во Жабени па двојче му има даено ултиматум да го земат Пелистер ако сакат градежно земјиште :icon_lol:

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Не вервам јас брат во ова, ова е само капка масло во вода !!!
Истото беше и со тој од Египет ќе го земел и стадионот и ќе го проширвал со капацитет од 45 000 !!!! и кај е тој ?????
Истото беше и со тој од Словенија, па тогаш веќе на интернет ги имаше и дресојте од спонзорот како ќе изгледале :pos: тој 100% ќе влегваше кај е ??? Не бе друже јас кренав рака од овие лажговци....
pred izbori sme...ljugeto treba da zemat glasovi... !!

koj znae utre nekoj ce rece ke davat 3 milioni evra...i na kraj nisto...Ocekuvam vie i vardar da se vratite sto poberzo vo Prva Ligas zs nema koj da naviva posle... !

Kajgana Shop

На врв Bottom