Фан Клуб: Пелистер

I

InF3cTeD

Гостин
абе Зико,и на првата во Скопје сите очекуваа Металург да победи па не беше така...
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.156
Поени од реакции
7.854
Љамчевски: фудбалерите на Пелистер влегуваат во можеби најтешката фаза


21 Април 2010

По победата над екипата на Победа фудбалерите на Пелистер, го завршија “полесниот“ дел од оваа пролетна полусезона. Тие од вчера се наполно мобилизирани и сите се во фаза на подготовка на трите по ред “тешки“ натпревари кои ги очекуват.

Тренерот на Пелистер, Науме Љамчевски за ова што ги чека него и неговите избраници вели:
-Точно е така, ни престојат три средби со кои можеме да го потврдиме ова што досега го стаботивмеи не треба тоа да го испуштиме. Во оваа фаза стартуваме в недела против екипата на Металург, потоа на наш терен во пречекуваме Работнички на 2 мај, а по три дена му гостуваме во рамките на полуфиналето од Купот. Сите во Пелистер, без разлика што работат се свесни за важноста на оваа фаза од сезоната. Посебно тоа важи за нас, стручниот штаб и фудбалерите, кои веќе започнавме со подготовките за овие три средби. Мора да извлечеме поволен резултат против Металург ако сакаме да останеме во борба за третото место, а мора да издржиме во полуфиналето од Купот, ако сакаме да излеземе во Европа. Математика е јасна, многу за есапење нема.

За тоа како се организирани стручниот штаб и фудбалерите за престојните средби Љамчевски вели:
-Имавме катастрофален зимски подготвителен период и буквално без тренинг ја започнавме оваа полусезона. Тоа секако дека остави трага врз сите нас, но со континуирана работа, која мора да признаеме, дека некогаш беше пренапорна, се обидовме тоа да го надополниме. Продолжуваме во ист стил, а од вчера пак работиме турбо, два пати на ден. Така ќе биде до петок, а по Металург повторно по ист колосек, работа, тренинзи и ништо друго. Имаме напредок во работата но знаете како е, од ден на ден мораме да се надополнуваме и да поправаме онаму каде ќе воочиме некои недостатоци. Имаме добра екипа, која иако се млади, знае во каков предзик влегуваме и затоа верувам дека сите заедно ќе успееме во она што ни престои.
Фудбалерите на Пелистер оваа пролет сите натпревари го добија со идентичен резултат 1:0, а одбраната на Пелистер се покажа како неосвоиве тврдина за голем број на екипи.
-Се трудиме во сите фази на играта да бидеме на висина на задачата. Одбраната е комплетна и добро се носи со противничките напади, а тоа нас секако не радуба. Останува да проработи нападот како ние посакуваме, но да се надеваме дека во следните натпревари ќе се “покажат“ на напаѓачите, вели Љамчевски и додава:
-Создаваме шанси, а тоа значи дека сме во игра и дека се бориме и кога противникот игра затворена варијанта. Останува да проработи нападот, а не како во неделата одбраната да ги “вади центафорите“, во шега вели “шефот“ на “пелистерци“.
За прогнозите за претстојните средби, Науме Љамчевски како и секогаш е умерен:
-Не би сакал ништо да прогнозирам. Имаме работа со квалитетни екипи кои секако не би сакале да пропуштат приликата да не победат. Ни ние не патувавме со бело знаме, никаде до сега, па така ќе биде и понатаму. Овие фудбалери иако се млади покажаа дека можат на своите плеќи и тешки натпревари. За резултатите сега не би било вкусно да зборуваме, но се надевам дека кога се ова ќе помине ќе зборуваме за позитивни видувања.

Pelister brka doblizuvanje do Metalurg














Koga mozea da go sovladaat dva pati ovaa sezona direktniot konkurent Metalurg zosto toa da ne go napravat i po tret pat. Vaka razmisluvaat fudbalerite na Pelister vo presret na derbi mecot so Metalurg v nedela. Do dusa skopskite zeleni ovaa prolet deluvaat mnogu pozrelo i kako rezultat na toa dojde do triumfot vo Kratovo, kade Pelister loso minaa minatata esen. Bitolskiot strucen stab go namaluva ritamot na treninzi vo presret na mecot, otkako vo vtornikot i sredata imase dvojna trening sesija. Goran Gancev se zali na muskulna povreda, pa poslednite dva treninzi pred mecot ke odlucat dali ke patuva vo glavniot grad. So neminlivata odbrana pod Tumbe kafe, kade e bez primen gol vo vtoriot del od sampionatot Pelister se nadeva na vo cvrst blok i protiv Metalurg.
“Odime rastereteni i ulogata na favorit mu ja prepustama na domakinot. Sepak dobro rabotevme ovaa nedela i kompletni i motivirani zaminuvame za Skopje. Nema da kalkulirame so rezultatot i veruvam deka toa moze da bide nasa prednost, pred imperatrivot na Metalurg da ne pobedi. “ ni rece pred vcerasniot teren Lazar Iliev koj so tri gola (site na gostuvanjata) e najdobar klupski strelec ovaa prolet.
Za mecot so Metalurg podgotven e i kapitenot Nikola Petkovski, koj zaradi povreda na akutnata koska uste od mecot so Pobeda minatito mesec propusti 4 prvenstveni i 1 kup mec. So kompleten roster i 16 od moznite 21 bod ovaa prolet Pelister na Avtokomanda brka doblizuvanje do tretoplasiraniot Metalurg.
Pelister go znae receptot za Metalurg


So site raspolozlivi sili, so silna motivacija i odlicna klima fudbalerite na Pelister denes ke ja imaat poslednata trening sesija pred derbi duelot so sosedot na tabelata skopski Metalurg. Po naporniot ritam vo tekot na celata nedela, zelenite vo poslednite 2-3 dena go analiziraa ovoj nov Metalurg, koj ovaa prolet e megu najuspesnite timovi vo ligata. Vrakanjeto na kapitenot Petkovski k oporavuvanjeto na Gancev mu zadavaat slatki grizi na sefot na strukata Naum Ljamcevski, koj sega ima 15-16 fudbaleri koi kandidiraat za startniot tim.
“ I jas i celosno ekipata igrame odlicno ovaa sezona i so optimizam gledame na posledniot mesec od natprevaruvanjeto. Imame uste najmnogu 7 natprevari na sekoj vleguvame kako da e finale. Protiv Metalurg imame pozitivno iskustvo vo dosegasniot del od prvenstvoto, no ovaa prolet tie se daleku posilni. Naporno rabotevme ovaa sedmica i znaeme kakov protivnik ne ocekuva v nedela. Jas sum optimist i vetuvam angazman koj cela ekipa ke ne donese do uspeh.” ni rece Aleksandar Veljanovski eden od fudbalerite so najgolem napredok za razlika od prethodniot sampionat.
I vo mecevite za bodovi vo Prvata i vo Vtorata liga, Pelister so uspeh igral na Avtokomanda, pa ke se potpre na tradicijata za utresnoto derbi. Sepak ovaa prolet mnogu podobar e bilansot na domasen teren otkolku na gostuvanjata. Tri boda od Tetovo i bod vo Kumanovo se pozitivnite rezultati, a edinstveniot poraz bitolcani go pretrpea od Vardar.


Zosto da ne het-trik protiv Metalurg ?

Pobeda od 2:1 na gosti vo prviot del od sampionatot so golovite na Dimitrovski I Lazarevski, koi veke ne go nosat zeleniuot dres na Pelister bese prvata od dvete pobedi na Pelister nad Metalurg ovaa sezona. Vtorata od 3:0 vo Bitola go cinese klupa Gore Jovanovski, koj bese smenet po porazot pod Tumbe kafe so 3:0 so golovite na Mirovic, Altiparmakovski i Dimitrovski.


ziko ќе тапаме брат во недела не ги лажи луѓето за џабе освен ако не не заебат судиите да има некој реваншизам зошто никогаш победа и мислам и никој друг клуб не добил 3 црвени на една утакмица и ако се знае силата на минчо да плати судии и да влезе во шема со хари единствено само судиите не ме плашат и љамче со крајно дефљнзивната игра што ја има на гости да се надеваме дека ќе игра со два шпица :smir:
 

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Металург е еден од тимовите во Македонија кој им дава редовно плата на играчите,за разлика од Пелистерци на кои им борџат по неколку плати,мислам дека ќе излезат помотивирани за добивање на овој дуел....од друга страна ние имаме млади играчи кои сакаат да се докажат,па очекувам да изгорат и да го сторат тоа....ако нема никакви лакрдии ова би требало да биде многу интересен натпревар:wink:
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.156
Поени од реакции
7.854
Металург е еден од тимовите во Македонија кој им дава редовно плата на играчите,за разлика од Пелистерци на кои им борџат по неколку плати,мислам дека ќе излезат помотивирани за добивање на овој дуел....од друга страна ние имаме млади играчи кои сакаат да се докажат,па очекувам да изгорат и да го сторат тоа....ако нема никакви лакрдии ова би требало да биде многу интересен натпревар:wink:
Иве сега брат работата е средана и сите редовно земаат пари исплатени му се дел од парите што му ги борчат секој фудбалер има подинечно договор со управата со ванчо и секој зема плата во зависност од договорот и тоа скоро секој над 12000 денари и се осигурани и земаат премија на над 7 бодови од три одиграни середби и овај месец што помина зедоја играчите некаде по околу 50000 денари и некој повење како што кажав во зависност од договорот
Помотивирани во секој случај дека ќе бидат за да се докажат младите игарчи и скоро на секоја утакмица има по некој менаџер од странство за да следи некој играч и впрочем оваа е најважната утакмица за трето место со победа ќе бидеме само на 1 бод до металург и се разбира дека ќе се брка финалето во купот каде во реваншот одиме со 1-0 против работнички скоро сите играчи се фокусирани на купот но полсе неделната утакмица ако извлечеме барем нерешан резултат ќе се гледа шансата и во првенството до крајот
:smir:

ziko ќе тапаме брат во недела не ги лажи луѓето за џабе освен ако не не заебат судиите да има некој реваншизам зошто никогаш победа и мислам и никој друг клуб не добил 3 црвени на една утакмица и ако се знае силата на минчо да плати судии и да влезе во шема со хари единствено само судиите не ме плашат и љамче со крајно дефљнзивната игра што ја има на гости да се надеваме дека ќе игра со два шпица :smir:
МЕТАЛУРГ - ПЕЛИСТЕР СКОПЈЕ
Главен судија Спиркоски Горан - Прилеп
1 асистент Ристески Љупчо - Прилеп
2 асистент Димоски Љупчо - Прилеп
КОНТРОЛОР Минговски Бранко - Тетово

4 судија Костенчев Никола - Скопје
 

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
знам дека новиот спонзор се труди да ги задоволи побарувањата,меѓутоа фудбалерите немаа земено плата повеќе од 6 месеци и имаат заостанати побарувања.....значи не велам дека се продолжи по старо,веќе се најавуваат вложувања од новиот спонзор,но нека избори Пелистер еднаш излез во европа и да видиме какви засилувања ќе донесе Ванчо.....за реновирање на стадионот наскоро треба да се добијат средства(така беше најавено),убаво би било наредната сезона да ја започниме со среден европски стадион и тим кој ќе дотурка најповеќе од сите македонски во еврокуповите
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.156
Поени од реакции
7.854
Фудбалерите на Пелистер ги завршија подготовките за Металург


23 Април 2010

По пет дена напорни тренинзи фудбалерите на Пелистер утре имаат само еден лесен тренинг и работен состанок пред неделното гостување во Скопје.

Помина уште една работна седмица на фудбалерите на Пелистер, кои храбро ја издржаа, а работе по два пати на ден. Фудбалерот на Пелистер, Кире Ристевски за тоа како помина оваа седмица вели:
-Не беше ни малку лесно овие изминати пет дена од понеделникот до денес. Но, нема што да се жалиме или да кукаме, бидејќи сите знаеме што не очекува, а не очекуваат три средби од кои зависи како ќе ја завршиме оваа фудбалска сезона и каков ќе ни биде пласманот на табелата и во Купот.

“Пелистерци“ ги очекуваат три тешки средби, а за потсетување да кажеме дека во недела гостуваат во Автокоманда каде се среќаваат со екипата на Металург, а наредната седмица на 2 мај дома го пречекуваат Работнички. Само по три дена на 5 мај сеигра реваншот од полуфиналето од Купот, повторно против екипата на Работнички.
За претојната неделна средба Кире Ристевски, левиот бек на Пелистер вели:
-Два пати го победивме Металуг, а сигирно тие ќе сакаат да ни се реваншираат за двата порази во Битола и Скопје. Но колку тиа ја посакуваат првата победа, ние ја посакуваме третата. Кој ќе биде поуспешен ќе видиме на нивни терен. Имаме сила за победа но, како реков ќе биде многу тешко да се стигне до неа и до трите бода, кои за нас ќе значат останување во битката за третото место кое носи пласман на Европска сцена.
Во Автокоманда екипата на Пелистер патува комплетна, а никој од фудбалерите не се жали на повреда, а нема ниту “казнети“ фудбалери кои ќе паузираат поради жолти и црвени картони.

ps.скопјани кажете колку е карта за утакмицата и во која населба се наоѓа стадионот на металург железарница ?дали е овај штое во маџари е или друг е :smir:
 
Z

ziko bt

Гостин
па колку можи да биди картата ваљда 100денари а стадионо се вика Железара погоре така спомнаја и е највероватно во населба Автокоманда тој во Маџари е Борис Трајковски
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.770
Поени од реакции
71.748
Тоа е стадион кој се наоѓа во Железарница, а на него играат и ФК Скопје (кој се смета за преставник од Автокоманда) и ФК Металург (како тим од Железарница).
Борис Трајковски си е во Маџари, и е далеку од таму:)
 

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
па колку можи да биди картата ваљда 100денари а стадионо се вика Железара погоре така спомнаја и е највероватно во населба Автокоманда тој во Маџари е Борис Трајковски

Ни коа игравме против Скопје на истиот стадион ни бараа од 300 до 500ден. карта.poser
Немој и вас истото да ве снајде!:kesa:
 
Z

ziko bt

Гостин
Ни коа игравме против Скопје на истиот стадион ни бараа од 300 до 500ден. карта.poser
Немој и вас истото да ве снајде!:kesa:
мислам нема да се оди организирано така да тешко дека толку пари на некој да му побарат а и различни клубој се овие од Скопје се по хардкор :)
 

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Барем до сега на стадионот на Железарница кога е домаќин Металург не се наплаќаа карти.
 
Член од
1 декември 2008
Мислења
1.043
Поени од реакции
182
Стадионот е одма на главна улица што ги дали населбите Автокоманда и Железара.
Кога ќе се влезе во Скопје, на првите семафори се врти десно па само право по истата улица околу 800 метри. И од лева страна е стадионот.
До сега карта не се наплаќала, но немало ниту организирано доаѓање на гостински навивачи. Сепак, не верувам дека некој би Ви наплатил карта.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.156
Поени од реакции
7.854
Стадионот е одма на главна улица што ги дали населбите Автокоманда и Железара.
Кога ќе се влезе во Скопје, на првите семафори се врти десно па само право по истата улица околу 800 метри. И од лева страна е стадионот.
До сега карта не се наплаќала, но немало ниту организирано доаѓање на гостински навивачи. Сепак, не верувам дека некој би Ви наплатил карта.
фала на информацијата па се гледаме утре и да се надеваме дека ќе победи подобриот :smir:

Металург ќе го дочека Пелистер во најинтересниот меч во 27. коло во Првата македонска фудбалска лига, кој воедно е и меч што решава за третата позиција во сезонава, во утрешното дерби во Автокоманда, кое ја обележуваа оваа рунда кај прволигашите




Металург со четири бода предност пред Пелистер ги дочекува битолчани во мечот на сезоната за „железарците“, бидејќи со победа би значело дека на четири кола до крајот би имале речиси недостижни седум бода и сигурен пласман на третото место, кое води во Европската лига.

- Овој меч е од голема важност, па и еден вид мобилизација има во клубот. Јас и на играчите им кажав дека овој меч е повеќе од само меч. Им кажав дека сите што ќе истрчаат ќе мора да дадат повеќе од максимумот и мислам дека се свесни за тоа колку е важен дуелот. Јас се надевам на добар меч и на три бода, со кои не само што ќе ја одржиме предноста туку и ќе ја зголемиме - вели Жикица Тасевски, тренерот на Металург.

Металург во дербито влегува ослабен со неиграњето на зимските засилувања - Игор Кралевски, поради три жолти картони, и Александар Тенекеџиев. Пелистер сезонава игра фантастично, со оглед на состојбата и беспарицата во клубот, а битолчани имаат шанса и преку Купот да обезбедат европска виза летово.

- Го респектираме Пелистер, добро играат. Но ние својот квалитет го докажавме и покажавме дека можеме секого да победиме - додава Тасевски.

Ова коло, кое се игра три дена, почна вчера со дуелот на лидерот и фенерџијата, Ренова - Милано во Тетово. Работнички, денеска, на националната арена „Филип Втори“ го пречекува Силекс, а покрај дербито во Автокоманда, утре се играат и мечевите Победа - Турново и Тетекс Вардар. Сите дуели почнуваат од 16 часот.



Табела

1. Ренова 24 18 3 3 49-20 57
2. Работнички 24 15 5 4 43-21 50
3. Металург 24 11 10 3 34-16 43
4. Пелистер 24 11 6 7 27-23 39
5. Силекс 24 8 7 8 31-30 31
6. Победа (-3) 24 8 4 11 29-37 25
7. Вардар (-3) 24 7 6 11 24-28 24
8. Тетекс 24 7 3 14 27-32 24
9. Турново (-3) 24 7 4 13 26-34 22
10. Милано 24 2 3 19 15-75 9
:salut:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom