Што мислите за транс музиката?

Член од
13 април 2007
Мислења
5
Поени од реакции
0
Trance muzika e zakon,sekoj inteligenten covek da slusne dobra goa-trance traka ,so dobra melodija ke izmrda po muzikata,postojat i drugite stilovi ,ama mene najvekje mi se svidja goa-trance , full on ,morning i muzikata od Glowing Flame records t.e. psytrance.. Slusajte go noviot album od Trold - Time of illusion ako na nekogo ne mu se dopadne znachi nema vrska od muzika voopsto ,site 9 traki se savrsenstvo.. Toa deka za podobro da ja slusas muzikata ti treba droga ili sl. ic ne drzi voda,jas slusam trance dosta vreme i redovno idam na zhurki ,ne sum zel nisto do sega a sum si pomiuval extra ,rabotata e da ja svatis muzikata .. togas ke vidis kako vooooozi :)

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Trance muzika e zakon,sekoj inteligenten covek da slusne dobra goa-trance traka ,so dobra melodija ke izmrda po muzikata,postojat i drugite stilovi ,ama mene najvekje mi se svidja goa-trance , full on ,morning i muzikata od Glowing Flame records t.e. psytrance.. Slusajte go noviot album od Trold - Time of illusion ako na nekogo ne mu se dopadne znachi nema vrska od muzika voopsto ,site 9 traki se savrsenstvo.. Toa deka za podobro da ja slusas muzikata ti treba droga ili sl. ic ne drzi voda,jas slusam trance dosta vreme i redovno idam na zhurki ,ne sum zel nisto do sega a sum si pomiuval extra ,rabotata e da ja svatis muzikata .. togas ke vidis kako vooooozi :)
у право си, а тролд епен не измрда на хамзи пашините конаци. новиот албум му е закон, ептен квалитетен фул он.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.996
Темата е што мислам за транс музиката...

Трансот ептен ми се сфиѓа!!!

Дома не слушам постојано, ама ако има некое интересно журче, ете со синдикатот се трудиме колку можеме да ојдеме.

Глеам ова металциве не ја сфаќаат музиката...
S.U.N. Project биле хеви метал бенд, и отишле на одмор во Гоа (држава во Индија, позната како омилено збиралиште на белосветските хипици и продуховени луѓе), и веднаш почнале да прават поинаква музика.
Скази бил панкер. Xenomorph свирел во death metal бенд. И уште голем број на помалку познати продуценти и ди-џеи.

Да не се разбереме погрешно, јас почнаф со транс па после тоа почнаф и метал да слушам. Сега ги слушам и двете, и идам на концерти/журки подеднакво.

Член од
13 април 2007
Мислења
5
Поени од реакции
0
Brainticket ,na hamzi pasha beshe extra..ozvuchenjeto beshe kristalno i prekrasnite melodii na trold ne izmrduva nas a i ludjeto sto ziveat tamu :P

izrod za albumot moze da iskontaktiras so mene na DamjanFanatic@hotmail.com

Tonchie cist i najblizok primer ni se Atriohm ( Sashe i Leo ) koi pred da pocnatda se bavat so trans bea vo grupata Studeni Noze :)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Првиот под-жанр од електронска музика на кој се навлеков пред околу 7 години.. почнав со онаков обичен, комерцијален trance (PvD, Buuren & co.), па после некое време се запознав и со psy и goa (повеќе ми се свиѓаше goa.. помелодична музика :)). Периодот 2002-2004 кај мене на плејлисти паралелно одеа trance и house, во 2005та се префрлив за кратко на techno и d'n'b, и од негде крајот на 2005 сум главно на хаус (funky, vocal, disco).

Пред некој ден ископав од една со години неотворена фиока две необележани CD-a.. пуштам - Politics of Dancing vol. 1 од 2001.. најдобриот студиски микс на PvD евр. Бев пресреќен, домашниве се чудеа зашто цел ден се кезам ко ненормален :)

Музикава ме потсеќа на некакви подобри времиња, кога за ништо не се грижев.. заради таа сентиментална вредност што ја има за мене - ја обожавам.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
:pos::pos::pos:

a sto ima za svakjanje u muzikava ziti se ... dupci dupci e cela muzika ..

tesko mrenje !
фален ангел грешка не е дупци дупци-туку тупси глупси:pos2::pos2::pos2:.

Не бе се зезам, добар е трансот на одредени моменти ама за мене лично не како секојдневен избор на музика!:smir:

Член од
27 јануари 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
Abe nemam nisto protiv taa muzika koj saka neka slusa,ama mislam deka 90% od onie so ja slusaat ja slusaat za da bidat "moderni",a od nea ne razbiraat nisto zasto nema so da se razbere u pesna so eden ritam nekoj svemirski zvuci so se dobivaat so mesanje na reverb-i,vocoder-i,chours/flanger,phaser i mnogu drugi i toa moze da se napravi samo eden ton od gitara da gi dodades site ovie i toa da trae pet minuti i da se zadrzuva zvukot.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Обожавам транс и сите под видови на транс . Не е музика за слушање постојано, ама за журка е најзакон, најповеќе ми се допаѓа.

И не ја слушам за да бидам модерен или такви срања како што прочитав погоре. Ја слушам дека ми се допаѓа ритамот звукот, интересни ми се ме исполнуват .

Или многу глупо ми е ко ке речи некој дека за да уживаш во трансот треба да си под екстази иоли слично, тоа ти се чисти срања, бидејќи тој шо знај да ужива во ова музика не се фикса или пијанчи.

Член од
27 јануари 2007
Мислења
167
Поени од реакции
0
Обожавам транс и сите под видови на транс . Не е музика за слушање постојано, ама за журка е најзакон, најповеќе ми се допаѓа.

И не ја слушам за да бидам модерен или такви срања како што прочитав погоре. Ја слушам дека ми се допаѓа ритамот звукот, интересни ми се ме исполнуват .

Или многу глупо ми е ко ке речи некој дека за да уживаш во трансот треба да си под екстази иоли слично, тоа ти се чисти срања, бидејќи тој шо знај да ужива во ова музика не се фикса или пијанчи.
Ne rekov za site ama povekjeto se takvi

Член од
6 февруари 2007
Мислења
29
Поени од реакции
1
5 мин ја слушам и после мора 2 саата да си ја одмарам главата. музика измислена како подлога за дрога, ништо повеќе. со еден збор СРАЊЕ.

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
Многу ми се свиѓа трансот ама малку е напорен , не е музика за секојдневно слушање два саати , секој ден слушам да , ама по две три траки... многу го сакам трансот зошто некако вади бес од мене ... не знам , не можам да седам мирна додека слушам транс , некако адреналин ми покачува...

Kajgana Shop

На врв Bottom