Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А?Pa.... nema da bidesh mnogu i reshen problem!![]()
ako 'p' togash 'q'-Znam!А?
Инаку на темава,да се изјаснам,не сум се нашол во ваква ситуација да бидам со некоја а да мислам на друга,мислам дека пред да се започне со нова врска треба прво да си расчистиме со самите себе што сакаме од таа врска,во која знаеме дека и двајцата ќе бидеме повредени,плус не е фер спрема личноста со која ќе бидеш додека успеваш да „ја заборавиш“ онаа стара љубов :wink:
Znam druze! Jas ti odogovarav tebe, zashto ti napisha deka: 'treba prvo samite so sebe da si raschistime'. Toa beshe odgovor za tebe a ne mislenje na temata, koe go napishav nekolku posta pogore! I tuka nema stradanje, ednostavno pochnuvash malku polabavo i bez nagli ponashanja, ili ako si dovolno iskren i chesen kako shto chitam moesh i da kazesh shto ti tezi na srce i gotovo, sekoj normalen chovek bi te svatil. Nemozesh devojkata da ja ostavish na Stand-By dodeka ti raschistish so samiot sebe. Glupavo e neli?Dzings клин со клин се избија ама не во сите ситуации,никој не е должен да страда поради нашата неодлучност нели?!
И не станува збор за прв состанок него на врска која трае,а ние ја немаме преболено претходната љубов :wink:
Што е тоа што може да те држи да бидеш со некој, а немаш чувства?
Не, не е фер. Тоа е токму тоа што јас постојано го зборам. Емоциите не треба да се искористуваат. Не е фер за човекот, за партнерот кој е со таа особа. Он навистина има чувства и не фер да се прави лице кон него или да се залажува. Со тек на време он уште повеќе ќе се приврзе што ќе направи подоцна да му биде уште потешко.Прво, дали е фер да лажеш некого, да му глумиш дека го сакаш? Или ете, не глумиш, а остануваш со личноста само затоа што таа има чувства кон тебе?
Измачување е. За оној кој има чувства повеќе, затоа што се осеќа кога нема љубов и фактот дека е во врска во која љубовта не му е возвратена, прави да му биде многу тешко. Ама обично оној кој сака, гледа што повеќе да извади од љубовта и се теши дека тоа е само период.Не е измачување и за двајцата ако одржуваш една таква врска со сила?
Ништо. Ама баш ништо.Што можеш да добиеш откако ќе станеш свесен дека не сакаш некого, а не ја прекинуваш врската