Eпа подобро и да не ти се случи...подобро да не си сведок на тоа зошто може да ти го промени животот:nesum:да ви се невиди-ме наеживтеинаку не верувам во вакви ствари (се додека не видам) а тоа што беше за дежа ву ми се има случувано и мене :icon_razz:icon_razz
Среќа што во 2006 год. на одмор во Охрид, коа ме глеаше женската силуета навечер си се свртев на страна и си реков: "Сашо, немој сега паника да фати" и си заспав, иначе ќе ме стрефеше срцев удар и среќа не ми го промени животот.Eпа подобро и да не ти се случи...подобро да не си сведок на тоа зошто може да ти го промени животот:nesum:
Да,во право си овде но којзнае што би се случило ако не си се свртел и да си чекорел кон неа...она мене што ми се случи тотално ме измени:nesum:друг пат ке говорам.Среќа што во 2006 год. на одмор во Охрид, коа ме глеаше женската силуета навечер си се свртев на страна и си реков: "Сашо, немој сега паника да фати" и си заспав, иначе ќе ме стрефеше срцев удар и среќа не ми го промени животот.
Смеј се ти до Њујорк и назадхаха ме изнасмеа...и се така трчајки којзнае мош и до Њујорк ке стигнеш хаха![]()
Ок,мислам дека е доволно `поткопување`,сите не заинтересираДа,во право си овде но којзнае што би се случило ако не си се свртел и да си чекорел кон неа...она мене што ми се случи тотално ме измени:nesum:друг пат ке говорам.![]()
Како бре ковчег у влез?Е ковчегот ко за беља седеше можда 2 дена во зградата.Тогаш сум бил во оние години кога сме оделе во град и се вракаш накај 2 саат навечер,влегуваш во влезот и пред тебе ковчег......не ми беше језиво,повеке очекував да ми се случи нешто ама ништо.
Ќе ја викнев да си легне до мене, имаше место колку за еден дух. После ми беше страв да го прашам газдата (постар човек) да не има починато некој во куќата (пошо гарант неговите живееле тука и логично ми беше мајка му да е умрена во куќата) и ако ми речеше дека имало мртовци, земав куферите и рикверц СкопјеДа,во право си овде но којзнае што би се случило ако не си се свртел и да си чекорел кон неа...она мене што ми се случи тотално ме измени:nesum:друг пат ке говорам.![]()
Така бе ковчегот си стоеше во влез оставен празен,со крст со име презиме и година...и во чело кога влегуваш од вратата на влезот!Ја незнам кај го чуваа човекот 2 дена,капела ли ,дома ли појма немам.......Како бре ковчег у влез?![]()
Oрајт штом сакате толку ке кажам во Недела,барем да поминат 40 дена од смртта на мојот другар зошто случката е поврзана со него:nesum:таа ме извади од патики.Ок,мислам дека е доволно `поткопување`,сите не заинтересира
Во неизвесност сме како и што,затоа пукај со случката...
Ќе ја викнев да си легне до мене, имаше место колку за еден дух. После ми беше страв да го прашам газдата (постар човек) да не има починато некој во куќата (пошо гарант неговите живееле тука и логично ми беше мајка му да е умрена во куќата) и ако ми речеше дека имало мртовци, земав куферите и рикверц Скопје.
Кој ти кажа дека треба да носиш црнина и да палиш свеќи? И дали ти се подобри здравјето после тие ритуали?Oрајт штом сакате толку ке кажам во Недела,барем да поминат 40 дена од смртта на мојот другар зошто случката е поврзана со него:nesum:таа ме извади од патики.
Но има една друга случка која сакам да ви ја раскажам кој верува ок кој не здравје
Честопати ми се случувало да сонувам некои од светите ко на пример Богородица,Архангел Михаил...но овој пат сонив доста чуден сон и не можам се уште да го објаснам тоа...се случи пред две години во Јули месец.Една нок ја сонував Света Петка како да сака да ми каже нешто но не ја разбрав добро...така неколку ноки се случуваше...последната вечер кога ја сонував ми кажа дека здравјето ми е во многу лоша состојба и следното утро до мене најдов мало крстче.Не сакав да кажам на никого пошто се плашев да не ме направат луда.Секако не дадов многу значење на тоа што ми го кажа С.Петка а здравјето ми се влошуваше.Мајка ми по некое време го најде крстот и морав да и кажам се...од тогаш ја сонив уште еднаш и од тој ден морам секоја година бар еден месец да носам црнина и да палам свеки...
Чудо но вистинито.Крстот кој го најдов не знам од кај дојде таму.
Почекајте до Недела и ке ви ја раскажам и другата
--- надополнето ---
![]()
Ти си се стресел од страв а камоли да ја викнеш да си легне до тебе![]()
Последниот пат кога ја сонував така ми кажа во сонот,иаку малку нејасно..а здравјето постепено ми се подобрува.Кој ти кажа дека треба да носиш црнина и да палиш свеќи? И дали ти се подобри здравјето после тие ритуали?